با وجود نارضایتی تولیدکنندگان مرغ گوشتی از عملکرد صندوق حمایت از صنعت طیور، اما مدیرعامل این صندوق با رد این موضوع، معتقد است ارائه تسهیلات، شرایطی دارد که مرغداران...
با وجود نارضایتی تولیدکنندگان مرغ گوشتی از عملکرد صندوق حمایت از صنعت طیور، اما مدیرعامل این صندوق با رد این موضوع، معتقد است ارائه تسهیلات، شرایطی دارد که مرغداران مرغ گوشتی اغلب آن را نادیده میگیرند.
مدیرعامل صندوق حمایت از صنعت طیور امروز در گفتوگو با خبرنگار ایانا در واکنش به ادعای اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی، مبنی بر عملکرد سلیقهای این صندوق، گفت: بهنظر میرسد تولیدکنندگان مرغ گوشتی، بیشتر بهدنبال سهمخواهی از صندوق هستند در صورتی که هیچ سهم ویژهای برای بخشهای مختلف طیور در این شرکت وجود ندارد و تمام بخشها برای آن یکسان هستند.
مهدی پورثمر، با اشاره به اینکه صندوق، عملکردی واقعگرا دارد، افزود: اگرچه مرغداران بخش گوشتی، 37 درصد سهام در صندوق دارند، اما این سهمها پراکنده بوده و تحت لوای یک تشکل نیستند. یعنی تقریباً هیچکدام از این تشکلها یکدیگر را قبول نداشته و از اتحادیه مرکزی تبعیت نمیکنند. به عبارتی هر کدام، ساز خود را میزنند.
وی اظهار کرد: این در حالی است که اتحادیه میهن، به عنوان نماینده مرغداران مرغ تخمگذار تلقی شده و تعدادی از اتحادیههای استانی هم که به صورت جداگانه عضو صندوق هستند، از اتحادیه میهن، حرف شنوی دارند.
مدیرعامل صندوق حمایت از صنعت طیور ادامه داد: البته ارائه تسهیلات به صنعت، مستلزم وجود طرح قابل قبول است که این موضوع از طرف اتحادیه میهن، بیشتر بوده و آنها با طرحهای توجیهی خود توانستهاند تسهیلات قابل توجهی دریافت کنند. بهعنوان مثال، برای جمع کردن مرغهای پیر یا توسعه صادرات و... این در حالی است که بخش گوشتی، کمتر طرحی ارائه داده و تنها برای خرید جوجه یا مواردی از این دست، پول میخواهد.
پورثمر تأکید کرد: بنابراین نباید به صندوق به عنوان یک محل پخش پول نگاه کرد، بلکه لازمه اصلی آن ارائه طرح منطقی است. به همین دلیل هیچ تفاوتی بین بخش گوشتی و تخمگذار وجود نداشته و صندوق، به طور کلی از صنعت طیور حمایت میکند. همانطور که مثلا اتحادیه مرغ گوشتی قزوین با ارائه طرح، توانست 1,5 میلیارد تومان از این محل، تسهیلات بگیرد.
وی سرمایه حال حاضر صندوق را 64 میلیارد تومان عنوان کرد و یادآور شد: البته تعداد زیاد واحدهای گوشتی در مقایسه با واحدهای تخمگذار نیز مزید بر علت شده است. زیرا گوشتیها بیش از 20 هزار واحد و بخش تخمگذار حداکثر یکهزار و 300 واحد دارند. بنابراین تجمیع تولیدکنندگان در بخش گوشتی بسیار مشکل است.
به گزارش ایانا، چندی پیش محمدعلی کمالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی، در میزگردی در ایانا در این ارتباط گفته بود: "منشاء کمکهای صندوق، بیشتر رابطه بوده نه ضابطه. ضمن اینکه قواعد حاکم بر صندوق، متناسب با مرغ گوشتی نیست. سرمایه گوشتیها در صندوق، از همه قسمتهای طیور بیشتر است، اما به شدت پراکنده در اتحادیههای شهرستانی. به عبارتی حدود 38 درصد سهم گوشتیها در آن است، اما رفتار صندوق ایجاب میکند که به صورت تجمعی با اتحادیه برخورد نکرده و به علت پراکندگی، امتیازی که به این بخش ارائه میدهد، قابل توجه نیست. یعنی نگاه صندوق حمایت از صنعت طیور، جزئی است نه ملی. حال مرغداران تخمگذار به دلیل اینکه تعدادشان کمتر است، توانستهاند با هم تجمیع شده و اعتماد ایجاد کنند. بنابراین اکنون بخش اعظم سرمایه به نام گوشتیهاست، اما به کام دیگران