مهدی معصومی اصفهانی درواکنش به تجمع مرغ داران و تقاضای رسیدگی دولت به مشکلات آنان گفت: مسئله صنعت مرغداری، زیربنایی است. دولت ممکن است بتواند بصورت مقطعی مشکلات مرغداران را حل کند اما...
اتاق تهران:در هفته جاری، جمعی از مرغداران در خیابان پاستور و مقابل نهاد ریاست جمهوری به دلیل اعتراض به قیمت تمام شده مرغ و عملکرد دولت در تعامل با مرغداران تجمع کردند و مهمترین خواسته آنان طبق گفته های رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی برگزاری جلسهای با معاون اول یا یکی دیگر از معاونان رئیس جمهور بود. مرغداران در اعتراض به شرایط صنعت مرغ گردهم آمدند تا شاید دولت یازدهم بتواند تدابیری برای جلوگیری از ورکشتگی آن ها بکار برد.
مهدی معصومی اصفهانی، نائب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران درواکنش به تجمع مرغ داران و تقاضای رسیدگی دولت به مشکلات آنان گفت: مسئله صنعت مرغداری، زیربنایی است. دولت ممکن است بتواند بصورت مقطعی مشکلات مرغداران را حل کند اما احتمال اینکه دوباره شاهد بروز چنین مسائلی در صنعت مرغ باشیم بسیار زیاداست.
معصومی گفت: واقعیت است این است که طی سال های گذشته تمام مشکلات امروزی که مرغداران در اعتراض به آن تجمع کردند وجود داشته اما، در چند سال اخیر مسائل این صنعت حادتر شده. کاهش شدید تقاضای مرغ و مازاد تولید باعث شده مرغ روی دست تولید کنندگان و دولت بماند. دولت مرغ را زیر قیمت تمام شده می فروشد و بدهی های تولیدکنندگان هم زیاد شده و کارد به استخوان رسیده است. در سال های گذشته دولت همواره حمایتش را بیشتر کرده اما مشکلات صنعت مرغ هم چنان پابرجاست.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: ما باید برای مازاد تولید فکری بکنیم. صنایع تبدیلی در صنعت مرغداری نداریم و امکانات ما در حوزه صادارت بسیار ضعیف است. شرکت هایی که بتوانند قیمت تمام شده مرغ را کاهش دهند نداریم. طبیعی است در چنین شرایطی نتوانیم در بازارهای جهانی به موقعیت خوبی برسیم. حتی بازار کشور همسایه ما عراق، تحت سلطه تولید ترکیه است و ایران سهمی از بازار عراق ندارد.
مدیرعامل شرکت تلاونگ گفت: چاره کار در شرایط فعلی، این است که تولید را کاهش دهیم و در ادامه باید، تلاش کنیم راهکارهایی را در پیش بگیریم که هزینه تولید مرغ را کاهش دهد. تمام این مسائل هم به عهده مرغدار نیست بلکه عوارض و هزینه های دیگر است که بر قیمت مرغ ایران اثرگذار است. ما اگر دنبال حضور در بازارهای صادراتی هستیم باید هرچه زودتر به مشکلات داخلی پایان دهیم. در حال حاضر و با وجود ایجاد فرصت مناسب برای افزایش صادرات مرغ ایران به روسیه، ما نتوانستیم مرغ به این کشور صادر کنیم. صادرات مرغ به روسیه و دیگر کشورها نیازمند برنامه ریزی بلند مدت است و مرغ ما استاندارهای ورود به این کشور از جمله وزن مناسب را ندارد. هرچند میگوی ایران که با استانداردهای جهانی تولید می شود، به روسیه صادر شده اما در صنعت مرغ، نتوانستیم در بازارهای این کشور حاضر شویم.
یکی از مهمترین خواسته مرغداران پرداخت تسهیلات به تشکلهای مرغداری، پرداخت سهم قابل توجهی از حق بیمه مرغداریها، اعمال معافیتهای خاص در وضع حقوقی ورودی بالا و موانع غیرتعرفهای در واردات نهادهها و محصولات نهایی این صنعت است که تا به امروز بخش قابل توجهی از ان محقق نشده، چراکه دریافت عوارض و مالیاتهای گوناگون در مراحل مختلف تولید و فرآوری صنعت طیور موجب افزایش قیمت تمام شده مرغ شده است و از طرفی کاهش تقاضا برای این محصول قیمت را به قیمتی پایین تر از هزینه تولید کاهش داده است که این مساله به مشکلات مرغداران دامن زده است.