معاون سلامت اداره كل دامپزشكي خراسان شمالي گفت: ظرفيت و بستر توليد مرغ هاي با وزن كمتر از 1800 گرم و نيز مرغ بدون آنتي بيوتيك در اين استان فراهم شده اما اين امر مستلزم استقبال...
دكتر حميد رمضاني در گفت و گو با ايرنا تصريح كرد: اداره كل دامپزشكي خراسان شمالي تاكنون در چند نوبت با دعوت از مرغداران استان كارگاه هاي آموزشي توليد مرغ زير 1800 گرم و نيز مرغ بدون آنتي بيوتيك برگزار كرده و در صدد ترويج مصرف اين فرآورده ها با همكاري ساير سازمان هاي ذي ربط و تشكل هاي توليدكنندگان است، اما ورود جدي پرورش دهندگان مرغ به اين عرصه خود به تغيير فرهنگ تغذيه اي و ذائقه مردم استان و استقبال آنان از اين فرآورده ها نيازمند است.
وي ضمن بيان اين كه بهترين وزن مرغ براي مصرف كننده بين 1400 تا 1800 گرم است، تصريح كرد: گوشت مرغ هاي با وزن كمتر از 1800 گرم، چربي كمتر، ارزش غذايي بالاتر و كيفيت بيشتري دارد و لذا لذيذتر است و طعم و مزه بهتري دارد.
وي تاكيد كرد: اين قبيل مرغ ها سالم تر هم هستند، چون هر چه سن و وزن مرغ ها كمتر باشد، احتمال ابتلا به بيماري و استفاده از آنتي بيوتيك طي دوره پرورش آن ها كمتر است و مي توان گفت عاري از متابوليت هاي سمي و بيماريزايي است كه معمولا در اثر تجزيه داروها در كبد و كليه طيور پير و سنگين تجمع مي يابد.
اين مقام مسئول هم چنين با بيان اين كه رواج فرهنگ مصرف مرغ هاي با وزن كمتر، در واقع طول دوره پرورش مرغ در صنعت طيور را كاهش مي دهد، تصريح كرد: اين امر به نوبه خود به ظرفيت سازي براي توليد بيشتر و افزايش صادرات اين فرآورده منجر خواهد شد و بدين ترتيب به اقتصاد ملي و مقاوم سازي آن كمك مي كند.
معاون سلامت اداره كل دامپزشكي خراسان شمالي در ادامه به رواج تدريجي توليد مرغ بدون آنتي بيوتيك در كشور اشاره كرد و با بيان اين كه از آنتي بيوتيك براي درمان و پيشگيري بيماري هاي عفوني در صنعت پرورش دام و طيور استفاده مي شود، خاطرنشان كرد: اما بي توجهي به نوع و مقدار آنتي بيوتيك يا زمان و شيوه مصرف آن ميتواند عوارضي را به دنبال داشته باشد.
رمضاني با اشاره به راه اندازي مزارع پرورش مرغ بدون آنتي بيوتيك در برخي استان ها و استقبال مردم از اين فرآورده با وجود بهاي بيشتر آن در مقايسه با فرآورده هاي معمول در بازار تاكيد كرد: البته ترويج توليد و مصرف فرآورده هاي بدون آنتي بيوتيك به معناي ناسالم بودن گوشت مرغ هاي موجود در بازار نيست چون دامپزشكي با پايش ميزان مصرف آنتي بيوتيك در واحدهاي پرورش دام و طيور بر رعايت حد مجاز دارو در فرآورده هاي خام دامي نظارت مستمر دارد، اما در عين حال مصرف فرآورده هاي بدون آنتي بيوتيك براي بعضي اقشار و گروه هاي سني از جمله كودكان و زنان باردار يا بيماراني كه نيازمند دريافت طولاني مدت آنتي بيوتيك هستند، توصيه مي شود.
به گزارش ايرنا، سال گذشته بيش از 6 ميليون قطعه طيور در كشتارگاه هاي صنعتي طيور خراسان شمالي، كشتار و افزون بر 12 هزار تن گوشت مرغ استحصال شده از آن ها روانه بازارهاي مصرف شد. در مدت يادشده آمار جوجه ريزي در مرغداري هاي استان نيز به رقم 5 ميليون و 830 هزار و 952 قطعه رسيد كه در مقايسه با سال 93 افزايشي معادل 13 درصد داشت. در حال حاضر در اين استان 90 مزرعه پرورش مرغ گوشتي داير است.