دبیر کل کانون سراسری مرغ تخمگذار کشور تصریح کرد: البته در خرداد ماه که ترکیه درگیر آنفولانزای مرغی شده بود و صادراتش به عراق قطع شد ما توانستیم به عراق صادرات خوبی داشته باشیم و...
فرزاد طلاکش در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: تولید تخم مرغ در حالی بالاست که میزان مصرف صنایع غذایی به دلیل تعطیلی مدارس و دانشگاهها به نصف کاهش یافته است.
وی افزود: همچنین میزان صادرات تخم مرغ به افغانستان و عراق طی ماههای گذشته به صفر رسیده که این موضوع به دلیل انتشار خبر آنفولانزای مرغی بوده است.
طلاکش ادامه داد: آنفولانزای مرغی بافت روستایی مازندران، تهران، ورامین ، دماوند و تبریز را درگیر کرده اما خوشبختانه در این مدت آسیبی به مرغ های صنعتی وارد نشده است.
وی افزود: مرغداران روزانه هر کیلو تخم مرغ را 2400 تومان به فروش می رسانند این در حالی است که قیمت تمام شده تخم مرغ هر کیلوگرم 4150 تومان است که درهر کیلو 1750 تومان زیان می دهند.
دبیر کل کانون سراسری مرغ تخمگذار کشور خاطر نشان کرد: تولید روزانه تخم مرغ 2600 تن است که اگر در این میزان زیان 1750 تومانی ضرب شود مرغداران روزانه 4 میلیارد و 550 میلیون تومان زیان می دهند.
طلاکش گفت: البته این میزان حداقل خسارتی است که مرغداران در این مدت متحمل شده اند.
وی تصریح کرد:همچنین در سال 93 مرغداران یک روز هم به قیمت تمام شده خود نرسیدند و بیش از 800 میلیارد تومان زیان دادند.
دبیر کل کانون سراسری مرغ تخمگذار کشور تصریح کرد: البته در خرداد ماه که ترکیه درگیر آنفولانزای مرغی شده بود و صادراتش به عراق قطع شد ما توانستیم به عراق صادرات خوبی داشته باشیم و تخم مرغ این کشور را تامین کنیم.
وی تصریح کرد: در بهار به طور میانگین روزانه 600 تا 650 تن صادرات تخم مرغ صورت می گرفت که آن هم با سود 10 درصد بود اما آن هم به دلیل آنفولانزای مرغی چندان دوامی نیاورد.
طلاکش گفت: مشکل دیگر مرغداران ، مرغ های چربی داری است که پیر شده اند و مشتری هم ندارند و غیر اقتصادی هستند.
وی افزود: البته مقررشد از تاریخ 7 اردیبهشت ماه اتحادیه میهن این مرغ های پیر را با کمک دولت جمع آوری کند که دولت به تعهد خود عمل نکرد و مبلغ 10 میلیارد تومانی که باید برای این موضوع اختصاص می داد را نداد .