سیستان و بلوچستان منطقه مناسب برای پرورش ماهی سی باس است......
ایرنا:ˈغلامرضا رزاقیˈ در حاشیه بازدید از مزرعه پرورش ماهی سی باس در بندر گواتر چابها به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پرورش آزمایشی ماهی سی باس برای نخستین بار در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: نتایج حاصل از این مرحله آزمایشی نشانگر توانمندی این منطقه و بازدهی مطلوب پرورش ماهی سی باس است.
رزاقی بر استفاده از تجربیات پرورش دهندگان میگو گواتر چابهار در پرورش ماهی سی باس در این منطقه تاکید کرد.
رییس سازمان شیلات گفت: یکی از مواردی که همزمان با فعالیت های پرورش میگو در منطقه می تواند توسعه یابد پرورش همزمان ماهی و برخی آبزیان در کنار استخرهای میگو است.
ماهی سی باس (باروموندی) یک گونه دریایی با تحمل محدود 10 تا 45 گرم لیتر شوری و محدوده دمایی 24 تا 30 درجه سانتیگراد است و در بسیاری از کشورها از جمله استرالیا، اندونزی، تایلند و مالزی به عنوان یک گونه پرورشی مهم مطرح است.
هم اکنون در ایران فقط استان بوشهر به فناوری تکثیر این گونه دست یافته که پرورش آن را در قفس در داخل دریا انجام می شود اما تاکنون تولید تجاری آن در کشور انجام نشده است.
در کشور ما از سال ۱۳۸۰ با توجه به مطالعات امکان سنجی پرورش ماهیان دریایی که از سوی کارشناسان ایرانی و نروژی به عمل آمده که برای جنوب کشور توان تولید ۱۰۰هزار تن بر آورد شده است که ۹۰هزار تن آن مربوط به استان هرمزگان است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران همچنین در بازدید از فعالیت بخش های آبزی پروری و صید و صیادی شهرستان های کنارک و چابهار به بررسی مشکلات بهره برداران پرداخت و دستورات لازم را برای شتاب بخشی در روند توسعه فعالیت های مذکور صادر کرد.
رزاقی همچنین به همراه مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان و مدیران تعاونی ها و اتحادیه صیادان استان ضمن بازدید از فعالیت های صیادان و تخلیه تون ماهیان از سوی شماری از شناورهای لنج که به تازگی از آب های دور بازگشته اند، با صیادان گفت وگو کرد.
رییس سازمان شیلات در بازدید از فعالیت های بندر صیادی رمین ، پروژه دوربین های مدار بسته اسکله که توسط بخش خصوصی (شورای مدیریت بهره بردار بندر ) نصب و راه اندازی شده است، افتتاح کرد.