صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

مرغ‌هاي وارداتي صادر مي‌شوند
داخلی

هرچند ايران با توليد يك ميليون و 700 هزار تني مرغ، به نظر مي‌رسد به واردات نيازي نداشته باشد و به همين دليل اكنون ديگر واردات مرغ ممنوع است،‌ اما طي سه فصل امسال 43 هزار تن مرغ وارد ايران...



هرچند ايران با توليد يك ميليون و 700 هزار تني مرغ، به نظر مي‌رسد به واردات نيازي نداشته باشد و به همين دليل اكنون ديگر واردات مرغ ممنوع است،‌ اما طي سه فصل امسال 43 هزار تن مرغ وارد ايران شده است. از سوي ديگر مجوز ندادن به صادرات مرغ و يكي بودن تعرفه‌هاي مرغ‌هاي وارداتي و صادراتي نشان مي‌دهد كه ميزاني از مرغ‌هاي وارد شده به ايران، نيامده صادر شده‌اند.

به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، طي 9 ماهه امسال بيش از 16 هزار تن مرغ از ايران صادر شده است كه ميزاني از اين مرغ‌هاي صادر شده با همان شماره تعرفه مرغ‌هاي وارداتي هستند. "مرغ و خروس به وزن 185گرم و كمتر" با شماره تعرفه 01051190 از جمله اين نوع مرغ است.

يك مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز به نوعي اين موضوع را تاييد و تصريح مي‌كند كه مرغ‌هاي وارداتي اجازه عرضه ندارند. وي علت اين موضوع را متوجه سازمان دامپزشكي مي‌داند.

از سوي ديگر به گفته عطاءالله حسن‌زاده، رييس هيات مديره اتحاديه مرغداران گوشتي در 15 آذر ماه امسال كشور هنوز مجوز صادرات مرغ صادر نشده است كه اين موضوع با صادرات 16 هزار تني مرغ طي 9 ماهه امسال چندان هم‌خواني ندارد؛ مگر اينكه همان مرغ‌هاي وارداتي صادر شده باشند.

حسين مقدم‌نيا، مديرعامل اتحاديه‌ سراسري مرغداران گوشتي كشور نيز در اين مورد پيش از اين به ايسنا گفته بود كه با پيشنهاد صادرات مرغ مازاد توليدي كشور موافقت نشده است.

محسن دستور، رييس سازمان دامپزشكي كشور نيز به ايسنا مي‌گويد كه صادرات محموله‌هاي وارداتي اگر از نظر بهداشتي مشكلي نداشته باشد، براي صادرات مجاز است و اين بستگي به توافقات خود تجار دارد.

* ميزان نياز مرغ در ايران

طبق گفته حسين مقدم‌نيا، مديرعامل اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي مصرف سالانه مرغ براي هر ايراني 23 كيلوگرم است كه با احتساب جمعيت 76 ميليون نفري (طبق آخرين اعلام مركز آمار) ميزان مرغ مورد نياز در ايران سالانه يك ميليون و 748 هزار تن است.

از سوي ديگر با توجه به توليد يك ميليون و 700 هزار تني مرغ در كشور (طبق اعلام سعادت‌الله عباسي، معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي) ميزان مورد نياز براي واردات مرغ را مي‌توان 48 هزار تن برآورد كرد.

اما آمارهاي گمرك كشور نشان مي‌دهد كه ايران هرچند 43 هزار تن طي سه فصل امسال واردات مرغ داشته اما از آن طرف 16 هزار تن نيز صادر كرده است. به نوعي مي‌توان گفت طي سه ماهه نخست امسال كه تمام مرغ‌هاي ثبت سفارش شده قبل از ممنوعيت واردات مي‌توانستند وارد شوند تنها 27 هزار تن مرغ وارد كشور شده است.

اين در حالي است كه 28 آبان ماه امسال وزير جهاد کشاورزي صراحتا با تاکيد بر اينکه ورود مرغ را ممنوع کرده‌ايم، بيان کرد: اعلام مي‌کنيم ورود هر نوع مرغ از خارج به کشور ممنوع است.

* مرغ‌هاي وارداتي از كجا آمده‌اند؟

با وجود ممنوعيت واردات مرغ اما قبل از اتمام مهلت واردات مرغ‌هاي ثبت سفارش شده 43 هزار تن مرغ با ارزش حدود 100 ميليون دلار طي سه فصل امسال به كشور وارد شده است. از اين ميزان حدود 43 هزار تن از نوع "گوشت مرغ و خروس از نوع خانگي بريده نشده به‌صورت قطعات يخ‌زده" است. از اين نوع گوشت مرغ 24 هزار تن با ارزش 54.5 ميليون دلار از كشور برزيل، 11 هزار تن با ارزش 26.5 ميليون دلار از كشور تركيه، شش هزار تن با ارزش 13.5 ميليون دلار از كشور امارات متحده عربي، هزار و 600 تن با ارزش سه ميليون دلار از كشور جمهوري كره، 340 تن با ارزش 815 هزار دلار از كشور آلمان و 39 تن با ارزش 94 هزار دلار از كشور اوكراين وارد ايران شده است.

همچنين 40 تن "مرغ و خروس به وزن 185گرم و كمتر" با ارزش حدود يك ميليون دلار طي اين مدت وارد ايران شده است كه از اين ميزان 35 تن با ارزش 800 هزار دلار از كشور مجارستان ،

سه تن با ارزش 122 هزار دلار از كشور هلند و دو تن با ارزش 59 هزار دلار از كشور هند بوده است.

* مقصد مرغ‌هاي صادراتي ايران

طبق آمارهاي گمرك ايران ميزان صادرات مرغ طي 9 ماهه امسال حدود 16 هزار تن با ارزش حدود 18 ميليون دلار بوده است. از اين ميزان صادرات 15 هزار و 612 تن با ارزش بيش از 15 ميليون دلار مربوط به نوع "ساير قطعات و احشاء خوراکي يخ‌زده مرغ و خروس از نوع خانگي به غير از خمير آن" بوده است. از كل صادرات اين نوع مرغ 10 هزار تن با ارزش 9.5 ميليون دلار به كشور ويتنام ،

چهار هزار و 700 تن با ارزش چهار ميليون و 700 هزار دلار به كشور هنگ‌كنگ، 810 تن با ارزش 891 هزار دلار به كشور تايلند، 54 تن با ارزش 59 هزار دلار به كشور چين و 48 تن با ارزش 21 هزار دلار به كشور تاجيكستان بوده است.

همچنين 191 تن از نوع " جوجه يك‌روزه گوشتي از مرغ و خروس به وزن 185 گرم و كمتر" به ارزش يك ميليون و 760 هزار دلار نيز صادر شده كه از اين ميزان 70 تن به كشور تركمنستان، 58 تن به كشور عراق، 33 تن به كشور آذربايجان، 25 تن به كشور ارمنستان و

پنج تن هم به كشور تاجيكستان صادر شده است.

همچنين 153 تن نيز از نوع "مرغ و خروس به وزن 185گرم و كمتر" با ارزش923 هزار دلار صادر شده است كه از اين ميزان 12 تن به كشور آذربايجان ،

114 تن به كشور افغانستان، 15 تن به كشور تركمنستان ،

شش تن به ارمنستان، 4.5 تن به جزايرفارو و حدود دو تن به كشور تاجيكستان بوده است.

علاوه بر اين 19 تن "گوشت مرغ و خروس از نوع خانگي بريده نشده به‌صورت قطعات، يخ‌زده " با ارزش 39 هزار دلار به كشور افغانستان صادر شده است.

موضوع قابل توجه اين است كه شماره تعرفه "مرغ وخروس به وزن 185گرم و كمتر " همان شماره تعرفه 01051190 است كه با آن اين محصول "مرغ وخروس به وزن 185گرم وكمتر" صادر شده است.

علاوه بر اين شماره تعرفه 02071490 " ساير قطعات و احشاء خوراکي يخ‌زده مرغ و خروس از نوع خانگي به غير از خمير آن" كه ايران از اين محصول صادر كرده است به نظر مي‌رسد در همان گروه شماره 02071200 محصول "گوشت مرغ و خروس از نوع خانگي بريده نشده به صورت قطعات، يخ زده" باشد كه ايران وارد كرده است.

ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 25 بهمن، 1390 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 1,338
بازدید ديروز : 5,681
تبلیغات


 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir