صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

صنایع: رشد 70 درصدي سرانه مصرف آبزيان تا پايان برنامه پنجم
اخبار صنایع وابستهرشد 70 درصدي سرانه مصرف آبزيان تا پايان برنامه پنجم......

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس عباسعلي مطلبي امروز در جمع خبرنگاران در محل مؤسسه واقع در باغ گياه‌شناسي ايران گفت: تا پايان قانون برنامه پنجم توسعه ميزان توليد آبزيان به يك ميليون و 300 هزار تن مي‌رسد كه 700 هزار تن آن از محل آبزي‌پروري و بقيه از طريق صيد دريا به دست مي‌آيد.
وي افزود: سرانه مصرف آبزيان از 7.5 كيلوگرم كنوني تا پايان برنامه به 13 كيلوگرم افزايش مي‌يابد و سهم آبزيان از پروتئين خالص مصرف سرانه روزانه 4.55 گرم از 29 گرم مصرف كل پروتئين در آخر برنامه به 6 گرم مصرف آبزيان از 35 گرم كل پروتئين خواهد رسيد.
وي افزود: همچنين سايت بانك ژن ماهيان خاوياري در دهه فجر به بهره‌برداري مي‌رسد و براي پايداري ماهيان خاوياري در خزر از طريق توليد بچه ماهي خاوياري در خارج از دريا ذخيره سازي و رهاسازي لارو اين ماهيها در درياي خزر به بازسازي ذخاير خاويار اقدام مي‌شود.
رئيس مؤسسه تحقيقات شيلات ايران تأكيد كرد: اين مؤسسه سالانه دهها پروژه تحقيقاتي به ارزش يك و نيم ميليارد تومان انجام مي‌دهد و معادل همين رقم نيز در بحث ساير ماهيان انجام مي‌شود كه در مجموع سه ميليارد تومان در تحقيقات سرمايه‌گذاري مي‌شود.
مطلبي تأكيد كرد: گرچه در اجلاس قزاقستان سال گذشته پيشنهاد شد صيد ماهيان خاوياري براي ده سال در خزر متوقف شود اما با انجام تحقيقات علمي و كاربردي ايران ثابت كرد نيازي به توقف 10 ساله نيست و بر اين اساس فرمول 7 ماده‌اي از سوي ايران ارائه شد كه سازمان خوار و بار و كشاورزي و ملل متحد نيز آن را قبول كرد.
وي افزود: ايران به تنهايي بيش از 40 درصد سهميه بهره‌برداري از خاويار در خزر را به خود اختصاص داده و روسيه 22 درصد و بقيه سه كشور ديگر نيز مابقي سهم را بر عهده دارند.
وي افزود: از كل سهميه 90 تن برداشت خاويار در خزر 38 تن مربوط به ايران و مابقي براي 4 كشور ديگر خزر در سال 2010 پيش‌بيني شده است.
رئيس مؤسسه تحقيقات شيلات ايران افزود: گرچه اروپايي‌ها كه هيچ ربطي به آنها نداشت براي سهميه صيد تاس‌ماهي و ماهيان خاوياري خزر مي‌خواستند تعيين تكليف كنند اما از طريق تحقيقات به آنها گفتيم كه اين گفته نادرست بوده و با كمك سايتس كنوانسيون ممنوعيت صيد و شكار گونه‌هاي در معرض انقراض نيز حرف‌هاي تحقيقاتي ايران را تاييد كرد.
مطلبي گفت: رياست كميسيون منابع موجود زنده كه به كشور آذربايجان رسيده براي سهميه صيد خاويار ايران در سال جاري 40 درصد تعيين خواهد كرد.
مطلبي همچنين از روش پرورش ماهي در قفس ياد كرد و گفت: گونه استرو و سيبري ظرف 6 - 5 سال بالغ مي‌شود و عمده وزن بدن آنها خاويار است و در فيل‌ماهي در پرورش در قفس ظرف دو سال بين 7 - 6 كيلو اضافه وزن پيدا مي‌شود.
رئيس مؤسسه تحقيقات شيلات ايران با بيان اينكه برداشت فانوس‌ماهيان يك آرزوي 40 ساله تحقيقاتي بود گفت: در طرح آزمايشي بين 5 تا 10 هزار تن از صيد فانوس ماهيان برداشت شد و همچنين تكنولوژي صيد اين ماهي‌هاي ريز بومي شده است.
مطلبي با بيان اينكه ظرفيت صيد فانوس ماهيان در حال حاضر 50 هزار تن است گفت: به نظر من ظرفيت صيد در دريا بين 150 تا 300 هزار تن در سال است.
وي گفت: يك قرارداد سه جانبه بين سازمان تحقيقات شيلات، سازمان تحقيقات آموزش و ترويج كشاورزي و معاونت آب و خاك، وزارت جهاد كشاورزي منعقد شده كه از استخرهاي كشاورزي براي چاه آب، پرورش ماهي قزل‌آلا انجام مي‌شود و خروجي اين آب همراه با كود ماهي براي كشاورزي استفاده مي‌شود.
وي افزود: در گام اول ظرفيت توليد 400 هزار تن ماهي سردآبي در استخرهاي آب كشاورزان قابل توليد است در حاليكه هم‌اكنون كل توليد ماهي سردآبي 200 هزار تن در سال است.
رئيس مؤسسه تحقيقات شيلات ايران به بحث معجزه طبيعت به نام آرتميا در درياي اروميه كرد و گفت: يك زماني 360 گرم در مترمكعب آب آرتميا وجود داشت و در شرايط عادي 20 گونه آرتميا در آن درياچه زيست مي‌كرد هم‌اكنون به دو گونه كاهش يافته است.
مطلبي افزود: تعيين بانك ژن آرتميا و بازسازي ذخاير آرتميا در درياچه اروميه از برنامه‌هاي مؤسسه تحقيقات است.
وي افزود: در گذشته رگه‌هاي قهوه‌اي در درياچه اروميه حكايت از فراواني آرتميا مي‌داد و اين موجود كيلويي 180 دلار به فروش مي‌رسيد.
مطلبي از طرح توليد و تكثير بيومث آرتميا و تزريق آن به درياچه خبر داد و گفت: معجزه اين موجود اين گونه است كه اگر سيست آن خشك شده و در شيشه نگهداري شود بعد از 2 سال در محيط آب دوباره با استفاده از جلبك‌ها زنده شده و تخم‌گذاري مي‌كند.
رئيس مؤسسه تحقيقات شيلات ايران گرچه آمريكايي‌ها ادعا مي‌كنند بزرگترين ذخاير آرتميا را به صورت مصنوعي ايجاد كرده‌‌اند اما به لطف خدا با بارندگي مناسب سال جاري، وضعيت آب درياچه اروميه بهتر شده و سطح آب بالاتر آمده و ميزان پرورش آرتميا افزايش خواهد يافت.
مطلبي از گونه تيلاپيا به عنوان مرغ آبزي‌پروري ياد كرد و گفت: اينگونه بسيار مقاوم است و اگر در سيستم پرورش 4 تا 5 سال آب استخر عوض نشود اينگونه مقاومت خواهد كرد.
وي افزود: همچنين در راستاي استفاده بهينه از آب گونه‌ تيلاپيا با ميگو و يا خيار دريايي در سيستم مدار بسته پرورش داده مي‌شود.
مطلبي با اشاره به قانون بودجه گفت: امسال مقرر شده نيم درصد اعتبارات دستگاه‌ها حتما به پژوهش هاي كاربردي اختصاص پيدا كند همچنين بين نيم تا 3 درصد از بودجه دستگاه‌هاي اجرايي توسط معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور بلوكه مي‌شود تا در صورت ارتقا بهره‌وري صرف تحقيقات كاربردي شود.
رئيس مؤسسه تحقيقات شيلات ايران افزود: براي سال جاري 150 پروژه جديد در تحقيقات شيلات ابلاغ شد و با احتساب پروژه‌هاي قبلي به 350 پروژه مي‌رسد و امسال 4 ميليارد تومان قرارداد پژوهشي با دستگاه‌هاي مختلف منعقد مي‌شود.
وي گفت: اعتبارات جاري مؤسسه تحقيقات شيلات امسال 16.98 ميليارد تومان و اعتبار تملك دارايي 3.5 ميليارد تومان و نيز پيش‌بيني شده 3 ميليارد تومان از محل درآمد‌زايي به دست آوريم و اگر نيم درصد اعتبارات دستگاه‌هاي اجرايي اختصاص يابد 10 ميليارد تومان اعتبار تحقيقاتي به موسسه تحقيقات شيلات اختصاص مي‌يابد.
وي در مورد پرسش خبرنگار فارس مبني بر پرورش جلبك براي خوراك دام گفت: با بروز خشكسالي در دو سال گذشته توليد علوفه از گونه ساكوسوم جلبك مطرح شد و مؤسسه تحقيقات جنگلها با كمك موسسه تحقيقات شيلات در چابهار، بوشهر و هرمزگان پرورش جلبك دريايي انجام شد و قرار بود شركت پشتيباني امور دام از توليد علوفه جلبكي حمايت كند.
مطلبي افزود: كشت جلبك در درياي عمان به اندازه‌اي شد كه از قد يك انسان بالاتر رفت و هم‌اكنون روزانه 100 تن بيومث جلبك در بندر ماهشهر و امام خميني براي ميگو توليد مي‌شود.
وي همچنين تأكيد كرد: سال گذشته پروژه‌هاي لازم تعريف شده بودند كه اگر دو درصد بودجه دستگاه‌هاي اجرايي اختصاص پيدا مي‌كرد در پروژه‌هاي كلان به كار گرفته مي‌شد و اين موارد در شوراي عطف و نيز معاونت برنامه‌ريزي، معاونت علمي رياست جمهوري و شوراي عطف عنوان شد.

ارسال شده در مورخه : پنجشنبه، 19 خرداد، 1390 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 212
بازدید ديروز : 7,315
تبلیغات


 

 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir