صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

هیچ هورمونی در صنعت مرغداری ایران مصرف نمی‌شود
داخلی

سازمان دامپزشکی اعلام کرده است: تامین بهداشت دام و فرآورده‌های خام دامی از جمله گوشت مرغ، تولید و عرضه شده در کشور که بر اساس قانون از وظایف سازمان دامپزشکی کشور است...



به گزارش شبکه ایران به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در پاسخ به درج مطلبی در تاریخ 24/1/90 در روزنامه سیاست روز با عنوان «ضرورت نظارت مسئولانه‌تر از سوی سازمان دامپزشکی- مرغ مصرف می‌کنیم یا آنتی بیوتیک؟» سازمان دامپزشکی به ادعاهای مطرح شده در این مطلب، پاسخ داد.

سازمان دامپزشکی اعلام کرده است: تامین بهداشت دام و فرآورده‌های خام دامی از جمله گوشت مرغ، تولید و عرضه شده در کشور که بر اساس قانون از وظایف سازمان دامپزشکی کشور است،‌ مستلزم کنترل و نظارت بهداشتی از «مرغداری تا سفره» می‌باشد. مخاطرات بهداشتی که ممکن است از طریق مصرف گوشت مرغ به مصرف کننده منتقل شوند. به طور کلی شامل سه گروه فیزیکی، شیمیایی و میکروبی است. باقیمانده داروهای دامی از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها در زمره مخاطرات شیمیایی دسته‌بندی می‌شوند که اهمیت روزافزون آنها در دهه اخیر سبب شده است تا مراجع بین‌المللی، ‌ضوابط و مقررات جامعی را به منظور تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی تدوین نمایند. در این راستا سازمان دامپزشکی کشور با توجه به ضوابط مذکور، اقدامات گسترده‌ای را به مورد اجرا گذارده است که رئوس آن، به شرح زیر می‌باشد:

1. داروهای دامی از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها، برای عرضه در بازار ایران باید در ابتدا توسط سازمان، ثبت و سپس مجوز ورود/ ساخت و نیز توزیع برای مصرف صادر شود. ضوابط و مقررات ملی دریافت این مجوزها، ضامن کیفیت و کارایی بوده و عامل جلوگیری‌کننده از ورود داروهای غیرمجاز در بازار مصرف داروهای دامی است. ثبت دارو در فارما کوپه‌های معتبر، گواهی فروش آزاد در کشور و ... انجام آزمایشات صحرایی و تعیین میزان مجاز مصرف و دوره پرهیز از مصرف فرآورده‌های دامی پس از تجویز دارو و درج آن در نشانه‌گذاری بسته و بروشور همراه دارو، از جمله شرایطی است که در این فرایند لحاظ می‌گردد.

2. داروهای دامی و از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها صرفا در داروخانه‌های دامپزشکی که تحت نظارت دکتر دامپزشک مسئول، اداره می‌شوند، عرضه و تنها با نسخه معتبر دکتر دامپزشک معالج تحویل دامدار می‌شوند.

3. مصرف برخی آنتی‌بیوتیک‌های خاص به عنوان محرک رشد در صنعت مرغداری در بسیاری از نقاط دنیا متداول است، میزان جزئی افزودن این آنتی‌بیوتیک‌ها در دان به عنوان یک اقدام پیشگیرانه نه تنها به افزایش تولید منجر می‌شود، بلکه با پیشگیری از بروز بیماری در گله، موارد مصرف درمانی آنتی‌بیوتیک‌ها را (که طبیعتا طی آن از مقدار دارویی بیشتری استفاده می‌شود) کاهش می‌دهد.

4. هیچ نوع هورمونی در صنعت مرغداری ایران مصرف نمی‌شود.

5. موارد مصرف خودسرانه دارو به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها در پرورش طیور با توجه به حذف یارانه‌ها از داروهای دامی به شدت مهار شده است. همچنین هزینه‌های روزافزون مرغداری و نوسانات بازار سبب ترغیب مرغداران به بهره‌گیری از خدمات دامپزشکان شده است، موضوعی که مصرف این داروها را منطقی و مناسب خواهد ساخت.

6. ارسال مرغ گوشتی پس از پایان دوره پرورش به کشتارگاه طیور مستلزم تایید سلامت گله از سوی دکتر دامپزشک مسئول فنی بهداشتی مرغداری و اخذ گواهی بهداشتی حمل انجام می‌گیرد. از جمله شاخص‌های مهم صدور این تاییدیه و گواهی پس از طی دوره پرهیز از مصرف گوشت و تخم‌مرغ پس از تجویز دارو می‌باشد.

7. در سالهای اخیر پرورش مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک در طول دوره پرورش در بسیاری از مناطق دنیا رونق یافته است. در ایران نیز نخستین بار سازمان دامپزشکی کشور نیز در اواخر سال 1387 دستورالعمل مربوط را تدوین و ابلاغ نمود که تا کنون در 12 استان مرغداران علاقه‌مند به تولید این نوع گوشت مرغ تحت نظارت این سازمان به پرورش مرغ بدون مصرف آنتی‌بیوتیک در طول دوره پرورش اقدام نموده‌اند و در صورت آمادگی مرغداری‌های سایر استان‌ها، این سازمان آمادگی لازم برای گسترش سطح اجرای طرح را دارد.

8. سازمان دامپزشکی کشور با هدف بررسی و روشن ساختن دلایل مخاطره‌های مربوط به وجود باقیمانده‌ها در فراورده‌های خام دامی اقدام به تدوین و اجرای برنامه‌های ملی پایش باقیمانده‌ها در این فراورده‌ها نموده است و تا کنون این برنامه در مورد شیر، عسل، میگو، ماهی قزل‌آلا آغاز و همه ساله تکرار می‌شود. اجرای برنامه ملی «پایش باقیمانده‌های دارویی در گوشت مرغ در سطح کشور» نیز در دستور کار سال جاری (1390 ) است.

ارسال شده در مورخه : شنبه، 3 اردیبهشت، 1390 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 4,192
بازدید ديروز : 8,815
تبلیغات


 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir