مديرعامل شركت مادر تخصصي صندوق حمايت از توسعه سرمايهگذاري در بخش كشاورزي گفت: اين صندوق اجراي بهينهسازي سوخت 910 واحد مرغداري را در سال جاري در كشور انجام خواهد داد...
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، سيد عبدالكريم رضوي در نشست خبري در جمع خبرنگاران اعلام كرد، صندوق حمايت از توسعه سرمايهگذاري در بخش كشاورزي از سال 83 براساس ماده 12 و با هدف تجميع و تلفيق منابع عمومي و خصوصي و با مشاركت 49 درصدي دولت و 51 درصدي مردم تشكيل شده است.
مديرعامل شركت مادر تخصصي صندوق حمايت از توسعه سرمايهگذاري در كشاورزي گفت: بيشتر حمايت اين صندوق از كشاورزان كم برخورداري است كه توان آورده مالي و واگذاري وثيقه ندارند و به نوعي در دريافت تسهيلات با مشكل مواجه هستند.
رضوي گفت: در حال حاضر 36 صندوق غير دولتي حمايت از توسعه بخش كشاورزي وجود دارد كه 31 صندوق در مراكز استانها، 4 صندوق به صورت ملي و يك صندوق مربوط به خانمها است كه اخيرا در مرو دشت استان فارس تاسيس شده است.
وي افزود: اين صندوق با 143 ميليارد تومان سرمايه، 4 هزار و 74 تشكل را تحت پوشش دارد كه تاكنون 740 ميليارد تومان تسهيلات به سهامداران پرداخت كرده است.
رضوي در بخش ديگري از صحبتهاي خود، گفت: 8 هزار قرارداد عامليت زيربنايي با اعتبار 172 ميليارد تومان كه كار مشاركتي بين دولت و مردم است انجام شده كه تاكنون 125 ميليارد تومان اعتبار آن جذب شده است.
وي در توضيح اين قرارداد مشاركتي گفت: در بسياري از پروژهها كشاورزان توان پرداخت آورده خود را ندارند بنابراين صندوق با جذب سهم دولتي، سهم آورده كشاورزان را در قالب تسهيلات پرداخت ميكند.
رضوي همچنين از مشاركت صندوق حمايت از توسعه كشاورزي با هدفمندي يارانهها خبرداد و گفت: اين صندوق با مشاركت ستاد هدفمندي يارانهها قرار است در سالجاري براي 910 واحد مرغداري تسهيلات ارائه دهد.
وي گفت: اين دستورالعمل هفته پيش ابلاغ شد و بخشي از اعتبار هم به وزارت كشاورزي اختصاص يافته است.
وي اعتبار تعيين شده براي بهينهسازي مصرف سوخت اين تعداد مرغداريها را 50 ميليارد تومان بيان كرد.
رضوي افزود: سهم هر استان براي بهرهمندي از اين اعتبار را معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزي به استانها ابلاغ كرده است.
مديرعامل صندوق توسعه حمايت از بخش كشاورزي همچنين از مشاركت صندوق با ستاد هدفمندي يارانهها در زمينه بهينهسازي مصرف سوخت واحدهاي صنعتي گاو شيري نيز خبرداد و گفت: در اين زمينه سهم صندوق 14.4 ميليارد تومان است كه 525 گاوداري را تحت پوشش قرار خواهد داد.
رضوي همچنين از 800 ميليارد تومان اعتبار هدفمندسازي يارانهها با مشاركت صندوق براي تجهيز زمينهاي كشاورزي به آبياري نوين در سال 90 خبرداد و گفت: سهم استانها از طريق معاونت آب و خاك ابلاغ شده است.
رضوي سهم حمايتهاي صندوق از بخش كشاورزي را شامل 31 درصد زراعت و باغباني، 28.4 دام و طيور، 9.4 درصد عشاير، 4 درصد صنايع تبديلي، 3.4 درصد تسهيلات، يك درصد منابع طبيعي عنوان كرد.
به گفته رضوي، اگرچه سهم سرمايهگذاري مردم در اين صندوق بايد 51 درصد باشد اما تا بحال اين ميزان حدود 55 درصد تحقق يافته است.
وي مشاركت مردم در سرمايهگذاري صندوق را جدي خواند و گفت: سهم دولت هم بخشي از محل فروش اموال و امكانات و بقيه از محل اعتبارات و بودجه عمومي دولت تامين ميشود.
وي گفت: با پيشبيني افزايش 13 صندوق جديد سهم سرمايهگذاري دولت براي سال آينده 156 ميليارد تومان خواهد بود.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس كه تاثير اين صندوق در افزايش بهرهوري و مكانيزاسيون كشاورزي چقدر است با توجه به اينكه هدف از تشكيل صندوق هم همين بوده است، گفت: اين تاثير بسيار كم است.
وي در تشريح دلايل كم بودن اين تاثير گفت: اگر 20 درصد ارزش افزوده توليدات كشاورزي در اين صندوق سرمايهگذاري شود نتيجه مطلوب بدست ميآيد اما اين ميزان سرمايهگذاري بسيار اندك است.
وي درباره سئوال ديگري از فارس كه چرا در استانها اين صندوق ناشناخته است و كشاورزان بانك كشاورزي را به عنوان مرجع تأمين تسهيلات ميدانند، گفت: مردم مقصر نيستند زيرا بايد اعتماد آنها جلب شود كه طي سال اخير اين روند رو به رشد بوده است.
رضوي گفت: طي 5 سال آينده مصوب شده است سرمايه صندوق به 4 هزار و 100 ميليارد تومان افزايش يابد.