خبرگزاري مهر:عنایت الله تورنگ ظهر جمعه در جلسه فوق العاده ستاد هدفمندی یارانه ها در استانداری مازندران افزود: سهمیه سوخت برای دیماه بر اساس ثبت نامی های شش ماه نخست سال، واقعی نبود.
وی تصریح کرد: با پیگیری ها سهمیه سوخت استان از 9 میلیون لیتر به 5/27 میلیون لیتر افزایش یافت.
تورنگ یادآور شد: 85 درصد از سهمیه سوخت بخش کشاورزی به مرغداری ها اختصاص داده شد.
وی اظهار داشت: بخش عمده سوخت مورد نیاز کشاورزی در ماه گذشته تامین شد.
تورنگ با بیان اینکه تامین سوخت بخش صنایع تبدیلی، صنایع لبنی و شیر از چالشهای جدی است، خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه تامین سوخت صنایع تبدیلی کشاورزی به عهده سازمان صنایع و معادن گذاشته شده اما همچنان جهاد کشاورزی سوخت این بخش را تامین می کند.
وی با اشاره به کاهش سهمیه سوخت بخش کشاورزی در دو ماه پایانی به 20 میلیون لیتر سال گفت: استانداری باید این مسئله را پیگیری کند زیرا این سهمیه مانند سهمیه اولیه دیماه خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: تاکید ما بر این است که هیچ واحد تولیدی نباید برای تحویل سوخت معطل شود.
تورنگ اظهار داشت: 370 واحد مرغداری بدون پروانه در استان فعال هستند که در صورت جوجه ریزی باید سوخت آنها را تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه در آذرماه بالغ بر 9 میلیون جوجه ریزی انجام شده گفت: در دیماه هم روند به همین شکل بوده که وضعیتی مطلوب است.
تورنگ با بیان اینکه از 160 واحد مرغ مادر در مازندران، 70 واحد گازسوز هستند، تصریح کرد: تعداد زیادی از واحدهای مرغ گوشتی هم گازسوز هستند و این روند رو به افزایش است.
وی با اشاره به اینکه طی امسال و سال آینده 584 واحد مرغداری باید نسبت به اصلاح ساختار اقدام کنند، افزود: 660 تراکتور و کمباین برای نوسازی باید جایگزین شوند.
تورنگ با بیان اینکه سوخت مورد نیاز بخش زراعت، کمتر از 20 درصد سوخت مورد نیاز استان است، گفت: مشکل جدی ما در این بخش است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار داشت: میزان تقاضای جوجه یک روزه بیشتر از تولید است چراکه مزارع مرغ اجداد از سال گذشته دچار مشکل شده اند.
وی خاطرنشان کرد: مازندران تولیدکننده 35 درصد از جوجه یک روزه کشور است.