صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

صنایع: کشف راه جدید مبارزه با بیماریهای مهم زنبور عسل
اخبار صنایع وابستهکشف راه جدید مبارزه با بیماریهای مهم زنبور عسل......(3/11/89)

مبارزه بیولوژیکی با بیماریهای مهم زنبور عسل از طریق تشکیل کلنیهای قوی از طریق برداشت کامل شانه های حاوی تخم و لارو زنبورها بسیاری از دغدغه زنبور داران را کاهش می دهد.
کارشناس اصلاح نژاد و تلقیح مصنوعی ملکه زنبور عسل در گفت وگوی اختصاصی با باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران"ایسکانیوز" گفت : زنبورهای عسل میلیونها سال است که بصورت طبیعی با مشکلات و بیماریهای کمتری مواجه بودند تا اینکه انسانها شروع به احداث زنبورستانهای صنعتی و مدیریت زنبورداری براساس خواسته های خود کردند بدون اینکه از هر گونه کنش و واکنشِ طبیعی کلنیهای زنبور عسل درسهای لازم را آموخته باشد و در بکار گیری و جایگزینی این واکنشها عملکرد صحیح را اعمال نماید.
علی عطائیان افزود:سوال عمده زنبورداران در کشور این است که چرا " کلنیهای زنبور عسل بصورت گسترده شانه های حاوی گرده گل و عسل وگاهی هم لاروهای خود را کاملا" رها کرده و کندو را بصورت یک بچه طبیعی ترک می کنند ؟
وی خاطر نشان کرده بسیاری عقیده دارند که تاثیر امواج دکلهای رادیویی و مخابراتی بر روی زندگی زنبورهای عسل در این رفتار زنبور ها موثر است ولی این موضوع اساس و پایه علمی نداشته و نمی تواند دلیل ترک زنبورهای عسل از داخل کلنیهای خود باشد
عطائیان تصریح کرد: از رفتار و بچه طبیعی دادن زنبورها در طبیعت به ما می آموزد که زنبورها با جمعیت قدیمی ولی محلی کاملا جدید و شروع تازه می توانند بخش اعظم آلودگیهای کلنی را کاهش دهند و بیماریهای لاروی زنبور عسل را به حداقل ممکنه برسانند. و تحقیقات نشان داده، نژادهایی مثل نژاد زنبور ایرانی که به آن ملی فرا مدا می گویند و یا نژاد لی گوستیکا که به زنبور زرد ایتالیایی معروف هستند ، در شرایط آلودگی وسیع که برای کلنی قابل تحمل نباشد، جمعیت اقدام به ترک کندو خواهد کرد.
کارشناس اصلاح نژاد و تلقیح مصنوعی ملکه زنبور عسل اظهار داشت زنبور داران و فعالان در این بخش باید در جستجوی را ه حل و روشی باشند که کلنیها را ازشرایط طبیعی آنان که بچه دهی یعنی قطع کردن دوره تخمگذاری و شروع مجدد و موم بافی تازه است دور نکند
عطائیان بیان داشت تحقیقات انجام شده از سال 2007 تا حال و جمع آوری اطلاعات راه حلی مناسب برای مبارزه با این بیماری های در اختیار زنبورداران قرار داده است.
وی خاطر نشان کرد گام اوّل بعد از بازدید و کنترل کامل قسمتهای مختلف کندو قابهای حاوی تخم روز و لارو و تخم سر بسته را در داخل یک طبق در کنار کندو جدا کنید و بعد یک شانه روشن حاوی لارو سر باز که در صورت موجود بودن بهتر است شانه درشت بافت با لاروهای زنبور نر باشد را دروسط قسمت پایینی کندوی مادری قرا دهید. این شانه به منظور ایجاد یک تله طبیعی برای جمع آوردن پارازیتهای وروا درکلنی مادری باقی می ماند و آن را شانه A می نامیم و دو طرف شانه A را با حداقل در هر سمت دو شانه حاوی عسل و گرده گل پوشانده و در طرفین خالی آنها از پوکه های بافته شده روشن و یا قابهای حاوی برگ موم استفاده کنید تا کندو تکمیل شود.
عطائیان گفت: باید دقت شود که زنبورملکه در قسمت پایین کندو بر روی شانه A که حاوی لارو باشد و شانه های تغذیه طرفین قرار گیرد و در صورت مناسب نبودن وضعیت صحرا کندو را تغذیه شود تا پتانسیل شهد سری بعد در منطقه فرا رسد.
وی اقزود گام بعدی دراین مرلحه این است نیمی از جمعیتی که بر روی شانه های تخمگذاری شده بر روی کندوی مادری که دارای ملکه و یک شانه A هست تکانیده و در بالای کندو را ببندیم و در صورت وجود جمعیت زیاد در کندوی مادری با قرار دادن یک شبکه مهار ملکه در روی قابها و قرار دادن تعدادی قاب با برگه موم یا پوکه در داخل طبق بالا ، ملکه را مجبور به فعالیت در قسمت پایین کندوی مادری کنید.
عطائیان تاکید کرد با انجام مراحل بالا حال کندوی جدید تشکیل شده که قسمتی از جمعیت با تعدادی شانه های تخمگذاری شده می باشد را در همان زنبورستان قرار می گیرند ، کندوی تشکیل شده بدون ملکه خواهد ماند و شروع به تولید ملکه می کند.این کندو را کندوی B می نامیم . بعد از یک هفته خواهید دید که زنبورها با تکمیل کردن برگه مومهای آویزان شده شرایط تخمگذاری در سطح وسیع را برای ملکه ایجاد کرده اند. و تنها شان حاوی تخمهای سربست شده در داخل کندو شان A می باشد که همگی زنبورهای روی شان را در داخل کندو تکانیده و این شانه را که در بیشتر سلولهای سربست شده آنها دارای پارازیت واروا می باشد از کندو خارج کنید و با ذوب کردن آن خواهید توانست بخش اعظم آلودگی کندو را از بین برده ، و میزان باقی مانده آلودگی در حدّی نخواهد بود که باعث تضعیف جمعیت و تحت تاثیر قرار دادن زمستان گذرانی کلنی گردد.
ارسال شده در مورخه : یکشنبه، 3 بهمن، 1389 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 2,537
بازدید ديروز : 7,159

01. Serinews  - مدير
تبلیغات


 

 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir