رئيس اداره مبارزه با بيماري هاي طيور اداره كل دامپزشكي خراسان رضوي با اعلام اين خبر اظهار داشت: اين مقدار در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته رشدي معادل 11 درصد را نشان مي دهد...
از ابتداي سال تا كنون بيش از 55 ميليون قطعه جوجه يزي در مرغداري هاي خراسان رضوي تحت نظارت بهداشتي اداره كل دامپزشكي استان انجام شده است.
به گزارش خبرگزاري آريا، رئيس اداره مبارزه با بيماري هاي طيور اداره كل دامپزشكي خراسان رضوي با اعلام اين خبر اظهار داشت: اين مقدار در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته رشدي معادل 11 درصد را نشان مي دهد.
سيد رضا ديانت مقدم خاطرنشان ساخت: براي تامين سلامت اين تعداد جوجه يكروزه طي مدت فوق، بيش از 383 ميليون دوز واكسن مصرف شده است و تلقيح تمامي اين رقم توسط گروه هاي بخش خصوصي دامپزشكي صورت پذيرفته است.
وي گفت: در جهت اجراي اوامر مقام معظم رهبري مبني بر واگذاري امور در راستاي اجراي سياست هاي ابلاغي اصل 44، اداره كل دامپزشكي استان 100 درصد عمليات مرتبط با طيور در زمينه هاي درماني و پيش گيري را به بخش خصوصي واگذار كرده و بخش دولتي فقط وظيفه نظارت بر حسن اجراي عمليات را بر عهده گرفته است.
ديانت مقدم، با اشاره به وجود بيش از 1340 واحد مرغداري گوشتي به ظرفيت 15 ميليون و 125 هزار قطعه و 227 واحد مرغداري تخمگذار به ظرفيت 8 ميليون قطعه، اجراي مراقبت هاي بهداشتي در جهت حفظ اين سرمايه عظيم اقتصادي را يادآور شد و تصريح نمود: بر اين اساس، از ابتداي سال تا كنون، طي اجراي فرايند مراقبت فعال بيماري ها، 766 بازديد توسط كارشناسان اداره كل دامپزشكي انجام شده كه حاصل آن 19 هزار مورد نمونه برداري و 44 هزار مورد آزمايش مختلف با استفاده از جديدترين فناوري هاي آزمايشگاهي بوده است.
او با اشاره به خطر بروز آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان از اجراي سامانه مراقبت فعال در زيستگاه ها، واحدهاي صنعتي و روستاها و كشتارگاه هاي طيور استان خبر داد و اعلام داشت: با توجه به حساسيت موضوع، از مراكز فوق نيز بيش از 19 هزار مورد نمونه برداري صورت گرفته و 33 هزار آزمايش با اسفاده از فناوري هاي مختلف اعم از سرولوژي و بيولوژي مولكولي انجام شده است كه نتايج حاكي از آن است كه خوشبختانه، طيور استان به بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان مبتلا نيستند.
ديانت مقدم يادآورشد: نبود بيماري به معناي عدم پيدايش آن نخواهد بود، بلكه اجراي مراقبت فعال بيماري توسط دامپزشكي به كمك رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي و قرنطينه اي توسط مرغداران از بروز اين بيماري خطرناك و ويروسي طيور تا حد زيادي جلوگيري خواهد كرد.