دبیر انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه بیماری نیوکاسل در هفته اخیر فروکش کرده و تلفات زیادی در کشور نداشته است، تصریح کرد: گوشت مرغی که وارد بازار مصرف میشود از سلامت کاملا قابل قبولی برخوردار است و تاکنون گوشت مرغ و تخممرغ آلوده وارد بازار مصرف نشده و نخواهد شد.
ايسنا: علی آذروش، با بیان اینکه بیماری نیوکاسل از اوایل پاییز امسال در برخی از مرغداریهای کشور شیوع یافته است، گفت: بیماریهای ویروسی در همهی گونههای پرورشی میتواند شیوع پیدا کند و خاصه کشور ما نیست. در بسیاری از کشورهای دیگر نیز وجود داشته و تاثیرات بسزایی در تولیدات آنها گذارده است. در کشور ما نیز اخیرا وارد برخی از واحدهای پرورشی شده که بسته به نوع مدیریت و مسائل قرنطینه و بهداشتی واحدهای مرغداری آثار متفاوتی گذاشته است.
وی تاکید کرد: هرچه واحدهای پرورشی از نظر بهداشتی و قرنطینهای قویتر بودهاند تاثیر این بیماری و همچنین دیگر بیماریهای ویروسی در تولیداتشان کمتر بوده کما اینکه این بیماری تولید و مصرف کشور ما را مشکلدار نکرده و زیانی است که برای واحدهای پرورشی دارد که دامپزشکی به دنبال کنترل آن است.
فروکش کردن شیوع بیماری نیوکاسل در هفته اخیر
آذروش با بیان اینکه شیوع این بیماری در هفته اخیر فروکش کرده است، گفت: در حال حاضر واحدهای پرورشی کمتر با این بیماری و زیانها و تلفات آن مواجه بوده و شرایط بهبود یافته است.
دبیر انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور گفت: این بیماری تاثیری در کاهش تولید و مصرف ندارد و همچنین با توجه به اینکه واحدهایی که این بیماری در آنها شیوع یافته کلیهی تولیدشان معدوم شده است تاکنون مرغ آلوده وارد بازار مصرف نشده است.
آذروش با بیان اینکه اوج بیماری نیوکاسل در آبان ماه بوده است، گفت: با وجود اینکه طی دو - سه ماه اخیر این بیماری شدید بوده در عرضه گوشت مرغ هیچ گونه کاهش و افزایش قیمتی نداشتیم اما با توجه به اینکه واحدهای مرغداری و تولیدات آنها سرمایههای ملی کشور است به منظور حفظ سرمایه کشور در جهت کنترل این بیماری و مسائل بهداشتی از طرف تولید کننده و مسوولان صورت میگیرد.
پایین بودن تلفات این بیماری در مرغداریهای کشور
به گفته وی تلفات این بیماری در تمام واحدهای مرغداری کشور زیاد نبوده است؛ در برخی از واحدها این بیماری شیوع یافته و در برخی از واحدها هیچگونه اثری از این بیماری و تلفات وجود نداشته اما در مجموع میزان تلفات و درگیری این بیماری زیاد نبوده است.
آذروش تصریح کرد: اگر سازمان دامپزشکی به این نتیجه برسد که میزان تلفات بیماری بالاتر از استاندارد پزشکی و بهداشتی است یا کنترل آن از مدیریت خارج شده کل تولیدات آن واحد را معدوم میکند و خسارت آن از بیمه تامین خواهد شد که پروشدهندگان نگرانی از این موضوع ندارند و همچنین چالشی برای مصرفکننده و صنعت ایجاد نمیشود.
وی با بیان اینکه این بیماری در همه کشورها شایع است، گفت: در کالیفرنیا تاکنون پنج میلیون قطعه پرنده معدوم شده و در کره جنوبی نیز به دلیل شیوع بیماری آنفولانزا 12 میلیون قطعه پرنده معدوم شده است لذا بیماریهای ویروسی در همه کشورها طبیعی است اما لازم است برای کنترل آن اقدام شود و حساسیتهای مدیریتی و بهداشتی در این راستا اعمال شود.
به هیچ عنوان طیور بیمار وارد بازار نشده و نخواهد شد
آذروش تاکید کرد: با وجود ضابطان بهداشتی تاکنون گوشت مرغ و تخم مرغ آلوده وارد بازار مصرف نشده و واحدهای پرورش فاقد مجوز بهداشتی تولیداتشان معدوم میشود لذا به هیچ عنوان طیور بیمار وارد بازار نشده و نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: بیماریهای مشترک بین انسان و طیور بسیار محدود است و به محض تشخیص کلیه تولید واحد مربوطه معدوم میشود. در کشور ما نیز اگر به آلودگی و بیماریهای مشترک مشکوک شوند به دلیل پوشش بیمهای مناسب کلیه گله معدوم و خسارت تولیدکنندگان از طرف بیمه جبران میشود.
به گفته آذروش تاکنون گزارشی از پزشکی قانونی و بیمارستانها از بیماریهای عفونی مبنی بر آلودگی تخم مرغ و گوشت مرغ وجود نداشته و تاکنون مردم جامعه در اثر بیماری منتقل شده مسیر پرورش طیور با مشکل مواجه نشدهاند. از طرف دیگر واحدهای نظارتی و تولید کننده نگرانیشان از این موضوع بیشتر است چرا که ابتدا نیروی انسانی آنها با مشکل مواجه میشوند.
دبیر انجمن صنفی مرغداران گوشتی تاکید کرد: گوشت مرغی که وارد بازار مصرف میشود از سلامت کاملا قابل قبولی برخوردار است و مورد تایید سازمان دامپزشکی قرار دارد.