صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

صنایع: خطر تبدیل گوشت دلفین به کنسرو بالاست
اخبار صنایع وابسته
خطر تبدیل گوشت دلفین به کنسرو بالاست......(28/2/89)


سازمان شیلات ایران اعلام کرد به دلیل بالا بودن میزان مخاطره تولید تن از گوشت دلفین هیچیک از تولیدکنندگان کنسرو حاضر به پذیرفتن چنین ریسک بالایی نیستند.

به گزارش خبرنگار مهر، با انتشار خبر تبدیل دلفینهای مرده به تن در برخی بندر گاههای کشور و ابراز نگرانی متخصصان محیط زیست دریایی و بهداشتی در مورد این مسئله در آخرین مورد روابط عمومی سازمان شیلات ایران توضیحات تکمیلی و تخصصی را به خبرگزاری مهر ارسال کرده است.

روابط عمومی سازمان شیلات ایران در این توضیحات تاکید کرده است: "با توجه به تدوین استاندارد ملی برای تولید کنسرو ماهی تن برای اطمینان از رعایت استانداردهای ملی و نیز رعایت ضوابط بهداشتی و فنی در تولید کنسرو ماهی پیش‌بینی نظارت در چهار مرحله انجام شده است. اولین مرحله نظارت در زمان صید تا حمل به ساحل انجام می شود که نظارت از ساحل تا کارخانه تولید کنسرو که محصول به عنوان ماده خام محسوب می‌شود، توسط دامپزشکی و در خط تولید، توسط ناظر فنی و بهداشتی که یک دکتر دامپزشک است و همچنین  پس از تولید کنسرو (و نیز مراحل تولید آن) توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می شود".

در ادامه توضیحات سازمان شیلات بیان شده است: "نظارت بر مراحل مختلف تولید تن ماهی توسط شخص و سازمانهایی انجام می شود که از نظر تخصصی قادر به تفکیک و تشخیص گونه‌های مناسب برای تولید کنسرو ماهی تن است و با توجه به این توضیحات و اینکه دلفین از گروه پستانداران دریایی بوده و رنگ گوشت و خصوصیات لاشه آن بسیار متفاوت از ماهی تن است امکان ورود دلفین به خط تولید وجود ندارد. در تولید کنسرو باید برای حفظ کیفیت محصول تولیدی و نیز سلامت مصرف کنندگان در مراحل پخت اولیه و نیز استریلیزاسیون (در اتو کلاو)، بر اساس نوع ماهی مورد استفاده، زمان و درجه حرارت تنظیم شود که در غیر این صورت محصول به طور کامل استریل نشده و مصرف کننده با مخاطره جدی روبرو می‌شود".
 در توضیحات شیلات تاکید شده است: "با توجه به اینکه دلفین از پستانداران دریایی بوده و با ماهی تن که نوعی ماهی خاص است تفاوتهای زیستی عدیده‌ای دارد و با توجه به ترکیب بافتی و لاشه برای تولید کنسرو از آن باید به دما و زمان استریل مناسب دست یافت و این دما و زمان برای کارخانجات کنسرو کشور نامشخص بوده و به همین دلیل در استفاده از دلفین در خط تولید چه به صورت مجزا و چه به صورت ترکیب شده با گوشت ماهی تن برای تولید کنسرو مرحله استریلیزاسیون کامل نشده و در نتیجه میزان مخاطره محصول برای مصرف کننده بسیار بالا خواهد رفت و هیچیک از تولیدکنندگان کنسرو حاضر به پذیرفتن چنین ریسک بالایی نیستند".

 
سازمان شیلات توضیح داده است: "با توجه به این که عمده صید کشور در جنوب با روش گوشگیر انجام می‌شود دلفینها به ندرت به این تورها برخورد کرده و گرفتار می‌شوند. در عین حال با توجه به اینکه سالانه 375 میلیون قوطی کنسرو در کارخانجات کنسروسازی تولید و حدود 5/99 درصد کنسرو تولید شده در کشور مصرف می‌شود هیچ کارخانه‌های حاضر به پذیرش ریسک بالای استفاده از دلفین در تولید کنسرو با توجه به اعتقادات مردم مومن و مسلمان ایران نیست.تمامی دستگاههای ناظر موظفند در صورت وقوع تخلف در مراحل نظارتی‌شان آنها را بررسی و به مراجع قانونی ذیربط معرفی کنند که در صورت وجود مستنداتی در این ارتباط شیلات ایران پیگردهای قانونی را انجام می دهد".
 
مدیر گروه بیولوژی دریایی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران از وقوع تخلفی زیست محیطی مبنی بر تبدیل جسد دلفینهای مرده ایرانی به "تن" توسط سود جویان در سردخانه برخی از بنادر ایران خبر داده بود. محمدرضا فاطمی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر وجود تلفات احتمالی فردی و یا گله ای دلفینها در آبهای ایران گفت: در سالهای گذشته این اتفاق افتاد و اداره شیلات ایران ناظرانی برای کنترل سردخانه ها و بنادر گذاشت ولی عده ای از صیادهای صنعتی که بیشترین دلفینها را در آبهای ایران تلف می کنند گاهی جسد دلفینهای مرده را به سردخانه های بنادر می دهند و حتی از گوشت فاسد آنها تن تولید می شود.
ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 28 اردیبهشت، 1389 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 5,150
بازدید ديروز : 7,253
تبلیغات


 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir