رئیس اداره مبارزه با بیماری های طیور دامپزشکی استان با اعلام این خبر از شورای اسلامی روستاها خواست در اسرع وقت ضمن مراجعه به شبکه های دامپزشکی شهرستانهای استان ...
با توجه به شیوع بیماری نیوکاسل در برخی نقاط استان و در راستای مبارزه باعوارض خشکسالی، اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی واکسیناسیون رایگان طیور بومی روستایی علیه نیوکاسل را در سطح کلیه شهرستانهای استان آغاز کرد.
رئیس اداره مبارزه با بیماری های طیور دامپزشکی استان با اعلام این خبر از شورای اسلامی روستاها خواست در اسرع وقت ضمن مراجعه به شبکه های دامپزشکی شهرستانهای استان نسبت به واکسیناسیون رایگان طیور بومی روستایی هماهنگی لازم را با دامپزشکی شهرستان بعمل آورند.
دکتر سیدرضا دیانت مقدم اظهار داشت: در صورت بروز تلفات غیر طبیعی در بین طیور روستایی لازم است مراتب در اسرع وقت به دامپزشکی شهرستان جهت بررسی علت تلفات وانجام عملیات مناسب دامپزشکی اعلام گردد.
وی یادآور شد طی سال 88 تعداد یک میلیون و 500 هزار قطعه طیور بومی روستایی بصورت رایگان علیه بیماری نیوکاسل واکسینه گردیده است و پیش بینی می گردد امسال نیز همین رقم تحت پوشش واکسیناسیون رایگان نیوکاسل قرار گیرند.
دکتر سیدرضا دیانت مقدم، افزود: با توجه به لزوم حضور بخش خصوصی و حمایت از این بخش و نیز کاهش تصدی گری دولت در امور اجرایی، طرح مذکور با نظارت این اداره کل و توسط بخش خصوصی دامپزشکی خواهد شد.
دیانت مقدم در خصوص ضرورت اجرای این طرح گفت: با توجه به تلفات بیماری نیوکاسل و سرعت بالای انتشار عامل بیماری که ممکن است خسارات زیادی را به روستائیان و مرغداران وارد کند با اجرای این طرح پیش بینی می شود علاوه بر کنترل بیماری در طیور روستایی، ابتلای طیور صنعتی استان به این بیماری نیز به حداقل برسد
وی خاطرنشان ساخت: این بیماری قابل انتقال به انسان نبوده، اما با توجه به اینکه عامل بیماری یک نوع ویروس است، در شرایط مساعد بین پرندگان به سرعت منتشر می شود.
رئیس اداره مبارزه با بیماری های طیور دامپزشکی استان، علائم بیماری را شامل فلجی گردن، افتادگی بال، بی اشتهایی، اسهال و درنهایت مرگ و میر سریع پرندگان دانست.
دکتر دیانت مقدم با تاکید بر واکسیناسیون کلیه جوجه های تولید شده رنگی و بومی، قبل از ارسال به روستا ها، تصریح نمود، همزمان با اجرای این طرح، فقط کسانی می توانند در روستاها به فروش جوجه و مرغ و خروس بپردازند که قبل از فروش، گله خود را علیه بیماری یادشده واکسینه کرده و در این راستا گواهی بهداشتی از دامپزشکی دریافت کرده باشند.
او از روستائیان خواست با توجه به ضرورت پوشش کامل واکسیناسیون در تمام طیور روستایی، همکاری لازم را با مراکز مایه کوبی دامپزشکی انجام دهند.