اتمام فاز 20 بيماري تب برفكي در كردستان ...
ناصر مخدوم امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: اين طرح با هدف پيشگيري، كنترل و جلوگيري از شيوع و بروز بيماريها در جمعيت دامي استان اجرا شد.
وي با اشاره به اهداف اجراي اين طرح در استان كردستان افزود: اين طرح همزمان با ساير استانهاي كشور به منظور حركت در راستاي سياستهاي اجرايي اداره مبارزه سازمان دامپزشكي كشور در امر پيشگيري از بروز بيماريهاي دامي مانند تب برفكي كه در زمان شيوع خسارات اقتصادي فراواني به بار ميآورد، اجرا شد.
مديركل دامپزشكي كردستان گفت: فاز بيستم واكسيناسيون تب برفكي همزمان با سطح كشور از 12 دي ماه سالجاري به مدت 40 روز در سطح استان كردستان اجرا شد.
مخدوم يكي از مزيتهاي اجراي طرح مبارزه با بيماري تب برفكي را كاهش زيانهاي اقتصادي و بهرهبرداري مناسب از دام عنوان كرد و افزود: ادارهكل دامپزشكي استان كردستان با مشاركت بخش غير دولتي اقدام به اجراي فاز بيستم بيماري تب برفكي در سطح استان كرد.
وي با اشاره به اينكه عامل اين بيماري ويروسي بوده و از بيماريهاي عفوني است، اذعان داشت: زمان شيوع اين بيماري بيشتر در اواخر زمستان و فصل بهار است و بروز آن سبب تنزل كيفيت فرآوردههاي خام دامي و كاهش ارزش اقتصادي دامداري ميشود.
مديركل دامپزشكي كردستان تصريح كرد: در راستاي اجراي اين طرح ادارهكل دامپزشكي استان با تجهيز اكيپهاي عملياتي واكسيناسيون خود و با مشاركت بخش غير دولتي اقدام به مايه كوبي دامهاي حساس در دامداريهاي صنعتي، كانونهاي بيماري و مناطق داراي تراكم دامهاي اصيل و دورگه كرد.
مخدوم با بيان اينكه در اجراي اين طرح بيش از 500 هزار رأس دام سبك
و سنگين در فاز بيستم تب برفكي واكسينه شدند، افزود: در طول 40 روز از اجراي اين طرح 61 هزار راس گاو و گوساله و 425 هزار راس گوسفند و بز به صورت رايگان مايهكوبي شدند.
وي بيماري تب برفكي را خطرناكترين بيماري تهديدكننده پرورش دام است كه در صورت شيوع ميتواند به شدت مراكز توليد دام را آلوده كند، گفت: در راستاي اجراي اين طرح كه با مشاركت و تجهيز مراكز مايهكوبي بخش دولتي و غيردولتي در سطح استان در ميان جمعيتهاي حساس دامي مانند گاو، گوساله، گوسفند، بز و بره به صورت رايگان اجرا شد.
مديركل دامپزشكي كردستان از كشف و معدوم بيش از 560 كيلوگرم اسكلت مرغ در شهرستان سقز خبر داد و گفت:
در پي بازرسي اكيپ نظارت بهداشتي بر فرآوردههاي خام دامي شبكه دامپزشكي شهرستان سقز از مراكز عرضه اين مواد بيش از 560 كيلو گرم اسكلت مرغ غيرقابل مصرف از اين مراكز كشف و با نظارت ماموران بهداشتي ضبط و معدوم شد.
مخدوم در پايان خاطرنشان كرد: در حال حاضر بيش از 800 نوع جرم بيماريزاي دامي قابل انتقال به انسان و توانايي ايجاد بيماري در انسان وجود دارد كه بايد با رعايت موازين بهداشتي در برخورد با دام زنده و مصرف فرآوردههاي خام دامي ميتوان از انتقال و بروز اين بيماريها در جوامع بشري جلوگيري كرد.