صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

جمعيت حيواني كشور همچنان از آنفلوانزاي خوكي پاك است
داخلی

مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماري‌هاي طيور، زنبورعسل و كرم ابريشم با تاكيد براينكه تاكنون هيچ موردي از ابتلا به آنفلوآنزايH1N1 (آنفلوآنزاي خوكي) در جمعيت حيواني كشورمان مشاهده نشده است، افزود...



مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماري‌هاي طيور، زنبورعسل و كرم ابريشم با تاكيد براينكه تاكنون هيچ موردي از ابتلا به آنفلوآنزايH1N1 (آنفلوآنزاي خوكي) در جمعيت حيواني كشورمان مشاهده نشده است، افزود: خوشبختانه در كشور پرورش خوك نداريم و تنها جمعيتي از گراز در كشور موجود است كه البته با همكاري محيط زيست تحت مراقبت هستند.

دكتر كورش فضايي در گفت‌وگو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه از لحاظ علمي آنفلوآنزاي خوكي،H1N1 جديد ناميده شده است، افزود: با توجه به اينكه درحال حاضر اصل طرح آنفلوآنزا در خوك نبوده و در جمعيت انساني موجود است نمي‌توان اين آنفلوآنزا را آنفلوآنزاي خوكي ناميد ضمن اينكه در گذشته نيز با وجود اين بيماري در جمعيت حيواني ولي زئونوز يا بيماري مشترك با انسان تلقي نمي‌شده و به انسان نيز منتقل نمي‌شده است و در جمعيت خوك‌ها نيز كشندگي بسيار پايين و البته واگيري بسيار زيادي داشته است.

مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماري‌هاي طيور، زنبورعسل و كرم‌ابريشم خاطرنشان كرد: از سال 1997چندين بار دو ويروس آنفلوآنزاي خوكي كلاسيك كه كاملا مربوط با خوك‌ها بوده‌اند با يك ويروس آنفلوآنزاي پرندگان و يك ويروس آنفلوآنزاي انساني تركيب شده و بازآرايي ژنتيكي در آنها بوجود آمده است كه اين اتفاق منجر به زاده شدن ويروس جديدي از داخل آنها در سال اخير، با عنوان ويروس جديد آنفلوآنزاي جديد H1N1 شد.

او تصريح كرد: اين بازآرايي ژنتيكي باعث شد كه انتقال اين آنفلوآنزا از طريق گرفتن ژن‌هاي دو ويروس آنفلوآنزاي پرندگان و آنفلوآنزاي انساني به جمعيت انساني نيز وارد شود.

فضايي با اشاره به اينكه در جمعيت حيواني تاكنون توصيه مراجع رسمي بهداشت حيواني همچون OIE و FAO مراقبت غير فعال بوده است،‌افزود: در اين نوع مراقبت با كنترل جمعيت حيواني كشور، چنانچه علائم و تلفاتي ديده شود، به سرعت نمونه‌برداري و نوع بيماري مشخص مي‌شود كه اين اقدام براي آنفلوآنزاهاي مختلف نيز انجام مي‌شود، البته در مورد آنفلوآنزاي فوق‌حاد طيور اختصاصا مراقبت فعال انجام مي‌شود يعني بدون وجود علائم از همه نقاط با برنامه نمونه‌برداري مي‌كنيم به طوري كه ‌در مورد آنفلوآنزاي فوق حاد طيور بيش از 300 هزار آزمايش سلولوژي و بيش از 20 هزار آزمايش ژنتيك و مولكولار انجام مي‌دهيم.

وي در ادامه با بيان اينكه در برخي از نقاط دنيا همچون كانادا و شيلي انتقال آنفلوآنزاي H1N1‌جديد از انسان به حيوان گزارش شده است، افزود: با توجه به گزارش‌هاي رسيده در مورد زئونوز معكوس (انتقال از انسان به حيوان) توجه ما به جمعيت دامي بيشتر شده و مراقبت‌هاي فعال را گسترش مي‌دهيم.

فضايي با اشاره به اينكه در مورد آنفلوآنزاي فوق‌حاد طيور در حال حاضر معدوم‌سازي مي‌كنيم، ‌ادامه داد: خوشبختانه در مورد آنفلوآنزاي H1N1‌جديد (آنفلوآنزاي خوكي) تا اين لحظه موردي را در جمعيت حيواني كشور نداشته‌ايم چراكه جمعيت انساني درگير اين بيماري در كشورمان پايين و تحت مراقبت هستند ولي تاكنون دنيا در مورد اين بيماري دستورالعملي براي معدوم‌سازي ندارد چراكه اين ويروس به اندازه كافي در بدن انسان مي‌چرخد و متاسيون هم پيدا كرده است.

وي با تاكيد بر اينكه هيچ پيش‌بيني و الگويي براي آلوده شدن جمعيت حيواني كشورمان به اين آنفلوآنزا وجود ندارد، ادامه داد: هنوز مشخص نيست كه اين بيماري ممكن است در چه حيواناتي اتفاق بيفتد البته سرعت انتشار اين بيماري حدود 4 برابر آنفلوآنزاي قبلي است.

او با بيان اينكه بايد ارتباط مستقيم جمعيت حيواني با انسان‌ها را تا حد ممكن كاهش داد،‌ افزود: از زمان اتفاق افتادن آنفلوآنزاي فوق حاد طيور آموزش‌هاي لازم براي كم كردن اين ارتباط‌ها و انتقال ويروس‌ها داده شده و سعي مي‌شود اين ويروس‌ها با يكديگرمخلوط نشده و بازآرايي مجدد اتفاق نيفتاد.

فضايي اضافه كرد: به افرادي كه با جمعيت حيواني سر و كار دارند توصيه مي‌كنيم كه واكسن آنفلوآنزاي فصلي را كه البته ربطي به آنفلوآنزاهاي ديگر ندارد را بزنند تا حداقل جلوي ابتلاي اين افراد به هر دو ويروس گرفته شود و احتمال بازآرايي آن كمتر شود.

مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماري‌هاي طيور،‌ زنبورعسل و كرم‌ابريشم با اشاره به تسهيلات اختصاص يافته به اين بيماري، اظهار كرد: براي سازمان دامپزشكي صرفا در مورد آنفلوآنزاي H1N1‌جديد 700 ميليون تومان بودجه در سال جاري گذاشته شده كه به زودي به دست سازمان رسيده و صرف پيشگيري و آموزش و موازين بهداشتي خواهد شد.

وي در پايان با توصيه به افرادي كه با دام و حيوانات ديگر سر و كار دارند، گفت: لازم است كه اين افراد هرگونه تلفات و علائم غيرعادي را به مراجع ذي صلاح اطلاع دهند تا در صورت بروز مشكل به سرعت براي رفع آن اقدام شود ضمن اينكه در مورد حيات وحش نيز مردم در صورت ديدن تلفات موارد مربوطه را به دامپزشكي و محيط زيست گزارش دهند و البته توصيه مي‌كنيم افراد تماس غيرلازم با جمعيت حيواني نداشته و نكات بهداشتي را در تماس با حيوانات و لاشه آنها و حتي موارد مصرفي رعايت كنند تا از مبتلا شدن به اين بيماري و ساير بيماري‌هاي مشترك جلوگيري شود.

ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 25 شهریور، 1388 توسط Serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 4,273
بازدید ديروز : 7,315
تبلیغات


 

 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir