صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

سرعت کند توسعه در صنعت طیور
داخلی

از لحاظ تولید و سرانه مصرف در کشور تا حدود زیادی از میانگین بالاتر هستیم. این در حالی است که بهره و بازده پایین صنعت طیور، مهم‌ترین دلیل توقف سرعت توسعه آن در سال‌های اخیر است...



دکتر مجتبی زاغری - متخصص علوم دامی - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سرعت توسعه صنعت طیور در سال‌های اخیر کند شده است، اظهار کرد: از لحاظ تولید و سرانه مصرف در کشور تا حدود زیادی از میانگین بالاتر هستیم. این در حالی است که بهره و بازده پایین صنعت طیور، مهم‌ترین دلیل توقف سرعت توسعه آن در سال‌های اخیر است. به طوری که بین درآمدها و هزینه‌ها تفاوت کم شده و هزینه خود را به درآمد نزدیک کرده و سطح سود را کاهش داده و بعضا هزینه‌ها در مقاطعی از سال بالا بوده است. بنابراین زمانی که تولید کننده احساس ضرر کند، به فکر توسعه نیز نیست و افراد دیگر نیز به این صنعت ترغیب نمی‌شوند و در نتیجه بسیاری از مرغداری‌ها تعطیل می‌شوند و یا واگذار می‌شوند. در صورتی که اگر یک واحد تولیدی سودمند باشد، فعالیت آن ادامه دارد و واگذار نمی‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه عدم تقاضا، باعث بهره و بازده پایین می‌شود، گفت: زمانی که درآمد و توانایی خرید مردم پایین باشد، تقاضا کم است و قیمت بالا نمی‌رود. در حالی که به عنوان نمونه اگر به دنبال آن هستیم که سرانه مصرف گوشت سفید از طریق گوشت مرغ بالا برود، باید توانایی خرید مردم بالا برود و این نهایتا سبب افزایش بازده صنعت و توسعه آن می‌شود.

زاغری همچنین بالا بودن هزینه‌ها را دلیل دیگر پایین بودن بازده صنعت طیور عنوان و تصریح کرد: بخشی از بالا بودن هزینه‌ها مربوط به کشور خودمان است که فی‌نفسه هزینه‌هایمان بالاست و به دلیل آنکه صنعت سودده نبوده، سرمایه‌گذاری برای استفاده از روش‌های نوین و تکنولوژی برای کاهش هزینه‌ها نداشتیم و از آن سو از علم و تخصص نیز استفاده نمی‌کنیم. بخشی از این مساله فرهنگی و بخشی هزینه‌ای است.

وی یادآور شد: ما در تنظیم خوراک‌های طیور خود از معیارهای قدیمی استفاده می‌کنیم و نمی‌توانیم از معیارهای جدید استفاده کنیم و به همین دلیل سبب می‌شود محیط زیست را آلوده کنیم و هزینه خوراک و تولید بالا برود و نهایتا محصولی که دست مصرف کننده می‌رسد با هزینه بالا تولید شود.

زاغری در ادامه درباره موانع صادرات در کشور گفت: دولتمردان متاسفانه تمایلی به صاردات در این صنعت ندارند. چرا که در صورت صادرات قیمت داخلی بالا می‌رود و این مزید بر آن مساله می‌شود که مردم نیزتوانایی خرید ندارند و سرانه مصرف پایین می‌آید.

این متخصص علوم دامی همچنین گفت: نقصی بر خود صنعت طیور وارد است؛ از این جهت که محصول تولید شده به دلیل بهره ‌و بازدهی پایین از دو جهت قابل صادر کردن نیست؛ اینکه معیارهای کیفی لازم را از لحاط بهداشتی و سایر شرایط و عدم استفاده از تکنولوژی در سطح کشتارگاه، عمل‌آوری و پرورش ندارد و از طرف دیگر از لحاظ قیمت نیز نمی‌توانیم رقابت کنیم و در نتیجه این عوامل مانع توسعه می‌شوند.

ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 13 مرداد، 1388 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 250
بازدید ديروز : 8,132
تبلیغات


 

 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir