صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

بخش خصوصي به تنهايي قادر به صادرات گوشت مرغ نيست
داخلی

 گرچه قرار بود صادرات مرغ كشور براي نخستين بار از ابتداي ارديبهشت ماه انجام شود، اما بخش خصوصي به تنهايي قادر به رسوخ به بازار رقابتي گوشت مرغ در منطقه نيست...



علي آذروش در گفت‌وگو‌ با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس در مورد آخرين خبرهاي طرح صادرات گوشت مرغ در ايران براي اولين بار گفت: قبلا اعلام شده بود كه از اول ارديبهشت ماه اين كار انجام مي‌شود، اما با توجه به اينكه صادر كنندگان بسيار حرفه‌اي مرغ در بازار حضوردارند، بخش خصوصي به تنهايي قادر به رقابت با آنها نيست و بايد دولت ابتدا به كمك بخش خصوصي در بازار رسوخ كند و سپس آنها را رها كند.

دبير انجمن صنفي پرورش دهندگان مرغ گوشتي ايران افزود: در حالي‌كه قيمت مرغ در بازارهاي جهاني قبلا 2.2 دلار در كيلو بود اكنون به دليل بحران اقتصادي و نيز دامپينگ كشورهاي عمده صادر كننده اين رقم به كمتر از 2 دلار رسيده است، در حالي كه قيمت تمام شده هر كيلو گوشت مرغ در ايران بيش از 2 هزار تومان است.

آذروش افزود: براساس پيش‌بيني توليد از نيمه دوم سال 87 توليد گوشت مرغ در ايران بيش از نياز انجام شد و بخش خصوصي دولت را متقاعد كرد كه اجازه صادرات مرغ را صادر كند، اما در ابتدا تعرفه صادرات هر كيلو گوشت مرغ 700 تومان بود كه مانع جدي براي ورود به بازار به حساب مي‌آمد گرچه اين رقم با مصوبه دولت حذف شده، اما با اين وجود صادرات مرغ بيش از توان بخش خصوصي به تنهايي است و بايد ابتدا دولت به اين بخش كمك كند.

وي افزود: هر سال 10 درصد گوشت مرغ دنيا در چرخه بازرگاني صادرات و واردات قرار مي‌گيرد و برزيل كه دومين توليد كننده مرغ جهان است، به عنوان اولين صادر كننده سالانه 3.3 ميليون تن مرغ صادر مي‌كند، آمريكا 3 ميليون تن و تايلند 400 هزار تن به عنوان دومين و سومين صادركننده‌هاي مرغ دنيا به حساب مي‌آيند.

آذروش افزود: ايران در منطقه‌اي قرار گرفته كه كشورهايي مانند عربستان، امارات، كويت، عراق، كشورهاي مشترك‌المنافع، افغانستان در مجموع بيش از يك ميليون تن تقاضاي خريد گوشت مرغ دارند كه اگر كشورهاي سوريه، لبنان و فلسطين هم به آن اضافه شود، سالي يك ميليون و 250 هزار تومان تقاضاي گوشت مرغ در منطقه وجود دارد.
وي همچنين گفت: كشور روسيه به تنهايي سالي يك ميليون و 150 هزار تومان گوشت مرغ تقاضا مي‌كند، بنابراين از نظر جغرافي موقعيت ايران منحصر به فرد و داراي مزيت صادراتي است.

دبير انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتي ايران افزود: دولت حداقل در كوتاه مدت براي رسوخ به اين بازار گسترده و داراي رقيب جدي كمك كند كه در قالب جايزه صادراتي كه در سند چشم‌اندازي وجود دارد، به هر كيلو مرغ صادراتي 200 تومان پرداخت شود، همچنين با توجه به اينكه سالهاي گذشته نرخ دلار حول و هوش هزار تومان ثابت مانده در حالي‌كه هر سال به طور ميانگين 20 درصد نرخ تورم در كشور وجود داشته در سال گذشته اين رقم به 22 درصد رسيد، لذا دولت اجازه دهد نرخ دلار نوسان طبيعي وجود داشته باشند.

آذروش افزود: قيمت هر كيلو مرغ ايراني 1.7 تا 1.9 دلار است كه با دلار هزار توماني 1700 تا 1900 تومان مي‌شود، اما اگر دلار به هزار و 500 تومان برسد، اين ارقام به بيش از 2 هزار و 500 تومان خواهد رسيد كه براي صادر كننده نيز به صرفه خواهد بود.
وي با اشاره به اينكه كشورهاي صادر كننده مرغ به شدت از بازار خود در منطقه خاورميانه دفاع مي‌كنند، گفت: در حاليكه قيمت هر كيلو مرغ صادراتي تا دو ماه پيش 2.2 دلار بود اين رقم اكنون به 1.7 دلار كاهش يافته تا بوسيله دامپينگ رقباي احتمالي را از صحنه خارج كنند.

وي افزود: صادرات گوشت مرغ مزيت نسبي ايران بوده زيرا از توان توليد بالا و اشتغالزايي دارد، همچنين با صادرات مرغ مي‌توان ارز غير نفتي وارد كشور كرد و اين سياست دولتمردان است كه از تكيه بر فروش ارز نفتي جلوگيري شود، همچنين با وجود توان توليد انگيزه‌اي براي حضور سرمايه‌‌داران خارجي در ايران فراهم مي‌شود.

وي افزود: كشورهاي همسايه ايران سالانه يك ميليون و 300 هزار تن گوشت مرغ و حدود 600 هزار تن تخم مرغ وارد مي‌كنند كه اين موقعيت استثنايي براي ايران ايجاد كرده و دولت براي دفاع از اشتغال و توليد داخل بايد اين زمينه بكر را به راحتي از دست ندهد و بخش خصوصي تازه‌كار توان رقابت با رقباي قدر در اين بازار ندارد.

دبير انجمن صنفي مرغ گوشتي ايران با اشاره به افزايش هزينه‌هاي توليد مرغ در كشور گفت: دليل اصلي آن فرسودگي تجهيزات و بالا بودن عمر مرغداري‌هاست كه باعث افزايش ضايعات و تلفات مرغ شده و در نتيجه ضريب تبديل دان به گوشت مرغ بالا رفته، قيمت تمام شده بالاست و توان رقابت با محصول خارجي ندارد.
آذروش افزود: قيمت تمام شده هر كيلو مرغ زنده ايران هزار و 600 تا هزار و 700 تومان است كه در بازار مصرف اين رقم از دو هزار و 100 تا دو هزار و 700 تومان بسته به فاصله محل توليد تا عرضه دان مرغ متفاوت است.

ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 5 خرداد، 1388 توسط Serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 923
بازدید ديروز : 5,681
تبلیغات


 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir