صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

آیا قیمت گوشت مرغ دوباره صعودی می‌شود؟
داخلی
مؤیدیان عنوان کرد: اتحادیه‌ها توصیه می‌کنند هر واحد مرغداری، ۹۰ روز یک بار جوجه‌ریزی داشته باشد تا تعادل قیمتی را شاهد باشیم، ولی می‌توان هر ۴۵ روز هم این کار را انجام داد...


به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران به نقل از روابط عمومی شبکه افق سیما قیمت مرغ در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نوسان و افزایش قابل توجهی داشته که یکی از مهمترین دلایل آن، حذف ارز ترجیحی نهاده‌های دامی بود البته در هفته‌های اخیر، قیمت مرغ با نزول مشهودی مواجه بود. قیمت تخم مرغ هم متاثر از حذف ارز ترجیحی، افزایش چشمگیری داشت و حتی امسال در فصل تابستان هم روند کاهشی نداشت.

قیمت گوشت قرمز هم به کیلویی ۱۸۰ هزار تومان رسیده و نشانه‌ای از ثبات هم در آن دیده نمی‌شود، آن هم در حالیکه حداقل حقوق دریافتی بسیاری از مردم، کمتر از ۶ میلیون تومان است.

محمدجواد مؤیدیان (کارشناس اقتصاد کشاورزی) در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه دلیل تفاوت نمودار نوسانات قیمتی گوشت قرمز و مرغ به خاطر تنوع بالا در دام سبک و سنگین و تک محصولی بودن مرغ است گفت: نقطه تعادل قیمت باید هزینه تولید را جبران کرده و برای تولیدکننده سودآور باشد. وی افزود: زمانی که قیمت مرغ پایین است کسی توجهی به آن نمی‌کند، ولی تا به قیمت تعادلی نزدیک می‌شود، پا پیش می‌گذارند و خواستار تعدیل قیمت هستند. این کارشناس اقتصاد کشاورزی خاطرنشان کرد: حذف ارز ترجیحی دخالت دولت در تولید و قیمت‌گذاری را کاهش نداده بلکه سبب افزایش آن هم شده است.

مؤیدیان با بیان اینکه در حال حاضر که با مازاد حدود ۲۵ هزار تن مرغ مواجه هستیم، به صورت منطقی، قیمت پایین‌تر از قیمت دستوری خواهد بود، زیرا حتی درب مرغداری هم تقاضایی وجود ندارد عنوان کرد: اتحادیه‌ها توصیه می‌کنند هر واحد مرغداری، ۹۰ روز یک بار جوجه‌ریزی داشته باشد تا تعادل قیمتی را شاهد باشیم، ولی می‌توان هر ۴۵ روز هم این کار را انجام داد. به گفته او، تقاضا برای جوجه‌ریزی در ۴۵ روز قبل بالا بود، زیرا قیمت مرغ افزایش یافته بود و مرغداران به گمان پایداری این وضعیت، شروع به تولید بیشتر کردند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: دولت سیزدهم در آغاز کار با افزایش قیمت مرغ مواجه و با واردات، مرغ و تخم مرغ تنظیمی را وارد بازار کرد که هشدار داده شد ممکن است موجب عقب‌نشینی تولیدکنندگان شود البته دولت در چند ماهه اخیر، توصیه کارشناسان را اجرایی و از مداخله بیش از حد در تولید و عرضه مرغ پرهیز کرده، ولی همچنان بعضی حمایت‌های خود را قطع نکرده است. او اضافه کرد: خرید مرغ مازاد در بازار و جلوگیری از افت شدید قیمت، یکی از حمایت‌های دولت از تولیدکنندگان است که البته پول آن در اختیار اتحادیه‌ها قرار می‌گیرد.

مؤیدیان همچنین گفت: عوارض صادراتی هم حذف شده و حتی بحث این است که در تعهد ارزی صادرکنندگان هم تسهیل شود، اما فعلا در بازار‌های منطقه، قیمت مرغ ایرانی قدرت رقابت نداشته و بالاتر از دیگر کشور‌های رقیب است، زیرا آن کشور‌ها مشوق صادراتی در نظر گرفته‌اند و حتی زیر قیمت تولید، شروع به عرضه کرده‌اند. تولیدکنندگان مرغ گوشتی دچار زیان شده‌انددر بخشی دیگر از برنامه عیار و طی ارتباطی تلفنی با حبیب اسدالله‌نژاد (مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی) هم به این مسئله پرداخته شد.

اسدالله نژاد در این ارتباط با بیان اینکه بعد از حذف ارز ترجیحی و افزایش چند برابری قیمت نهاده‌ها، افزایش قیمت مرغ اجتناب‌ناپذیر بود عنوان کرد: البته انتظار داشتیم دولت از تولیدکننده و مصرف‌کننده حمایت‌های لازم را داشته باشد، ولی این حمایت‌ها در حیطه مرغ گوشتی در حد انتظار نبود.

وی افزود: با قیمت‌های موجود، هزینه‌های تولید هم جبران نمی‌شود و تولیدکنندگان به شدت دچار ضرر و زیان شده‌اند. به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی، تولید به اندازه نیاز کشور باید برنامه‌ریزی شود، ولی به این مسئله توجه نشده و صرفا به صورت دستوری شاهد تنظیم بازار هستیم.

اسدلله نژاد تصریح کرد: زمانی که قیمت مرغ پایین است کسی توجهی به آن نمی‌کند، ولی تا به قیمت تعادلی نزدیک می‌شود، پا پیش می‌گذارند و خواستار تعدیل قیمت هستند. او همچنین به این نکته اشاره کرد که حذف ارز ترجیحی دخالت دولت در تولید و قیمت‌گذاری را کاهش نداده بلکه سبب افزایش آن هم شده است. حمایت‌های دولت از مرغداران محقق نشدحمید رضا کاشانی (رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغداران میهن) دیگر مهمان تلفنی برنامه عیار بود. او با بیان اینکه به دولت اعلام کرده بودیم که قبل از آزادسازی قیمت‌ها باید طلب مرغداران پرداخت شود و تسهیلات سرمایه در گردش به تولیدکنندگان اختصاص یابد گفت: مجبور بودیم با شرایط جدید خود را وقف دهیم و اگر حمایت دولت شامل تولیدکنندگان نمی‌شد به مشکل بر می‌خوردیم.

ارسال شده در مورخه : پنجشنبه، 1 دی، 1401 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 3,629
بازدید ديروز : 8,132
تبلیغات


 

 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir