صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

دولتی ها: افزایش قیمت تخم مرغ دلیل خاصی ندارد
داخلی
امراللهی گفت: با برنامه ریزی که برای تولید انجام داده ایم، در آینده کمبود تولید و در نتیجه افزایش قیمت را نخواهیم داشت  اینکه می‌گویند قیمت‌ها پایین است، درست نیست قیمت‌ها کارشناسی است و ...


به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران به نقل از دنیای اقتصاد این افزایش قیمت تخم‌مرغ در حالی اتفاق افتاد که ۳۰مهر ماه، معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی گفته بود: «قیمت مرغ کماکان ۵۹‌هزار و ۸۰۰‌تومان است و افزایشی در قیمت مرغ و تخم مرغ نداریم.» در ادامه به سراغ وزارت جهادکشاورزی رفتیم تا علت افزایش تخم‌مرغ و نیز گفته‌های تولیدکنندگان را مورد بررسی قرار دهیم. مسعود امراللهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی وزارت جهادکشاورزی در مورد علت افزایش قیمت تخم‌مرغ در روز‌های اخیر به «دنیای‌اقتصاد» گفت: افزایش قیمت تخم‌مرغ، دلیل خاصی ندارد. به‌طور کل گاهی به دلیل کم و زیاد‌شدن تولید، این اتفاق می‌افتد، اما در حال‌حاضر مشکلی در تولید نیست. عدم‌رعایت سود در شبکه توزیع، باعث‌شده که قیمت تخم‌مرغ، بالاتر از قیمت مصوب به‌دست مصرف‌کننده برسد.


او ادامه داد: در این رابطه نیز طرحی داریم و قرار است اگر تخم‌مرغ با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب توزیع شود، با متخلف برخورد تعزیراتی داشته باشیم. به گفته امراللهی، قیمت در سطح میادین بالا نیست و دقیقا همان قیمت مصوب است و گران‌فروشی تخم‌مرغ، در مراکز سطح شهر انجام می‌شود.

او همچنین گفته‌هایی که در مورد احتمال کمبود عرضه تخم‌مرغ در آینده مطرح می‌شود را رد کرد و گفت: با برنامه ریزی که برای تولید انجام داده ایم، در آینده کمبود تولید و در نتیجه افزایش قیمت را نخواهیم داشت. اینکه می‌گویند قیمت‌ها پایین است، درست نیست. قیمت‌ها کارشناسی است و در سازمان حمایت مصوب می‌شود.

البته گفته‌های امراللهی در حالی است که معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی، پیشتر گفته بود: «صنعت تخم مرغ در نیمه اول سال به دلیل کاهش تقاضا با کمترین سود و یا حتی ضرر کار کرد.» محسن شیراوند گفته بود: «سوددهی صنعت تخم مرغ با افزایش مصرف در نیمه دوم سال‌همراه است؛ چراکه همیشه شاهد افزایش قیمت‌هایی در نیمه دوم سال‌بوده‌ایم»، بنابراین افزایش قیمت در آینده در حالی تکذیب می‌شود که خود وزارت جهادکشاورزی پیشتر به این موضوع اشاره کرده بود و به‌نظر می‌رسد حتی در خود وزارتخانه اتفاق‌نظری حول موضوعات مشترک وجود ندارد.

باتوجه به آنچه وزارت جهادکشاورزی و تولیدکنندگان گفته اند، به احتمال زیاد این مشکلات در کوتاه‌مدت رفع خواهد شد و قیمت تخم‌مرغ، دوباره به قیمت مصوب باز‌خواهد گشت، اما مساله مهم، بحرانی است که در این صنعت نهادینه شده و تولیدکنندگان بدان اذعان دارند. هرچند حمایت از مصرف‌کننده موضوعی است که باید مورد تاکید و توجه قرار بگیرد، اما پیش از آن، تولیدکنندگان باید در اقتصادی سالم، تولید‌کنند و بدون زیان به حیات خود ادامه دهند.
در بازار تخم‌مرغ نیز مانند سایر بازارها، اثر دخالت‌های دولتی به‌همراه تصمیمات خلق الساعه مشهود است.

برای مثال قرار بود بعد از حذف ارز‌ترجیحی، یارانه نقدی تنها دو ماه پرداخت شود و پس از آن یارانه کالایی داشته باشیم. فارغ از اینکه یارانه نقدی سیاست درستی است یا یارانه کالایی، باید اثر هریک از این سیاست‌ها را از پیش در اقتصاد و صنایع پیش‌بینی کرد، اما نه‌تن‌ها این اتفاق نیفتاد، بلکه هنوز هم مشخص نیست قرار است چه سیاست ماندگاری اتخاذ شود. این موضوع نیز بر روند بازار، آینده صنعت و... اثرگذار است، چراکه طبیعتا یارانه کالایی، مصرف در کالاهایی، چون مرغ و تخم‌مرغ را افزایش می‌داد و یارانه نقدی سبب می‌شد تا وجه نقد، صرف خرید کالا‌های دیگر شود. حال حدود هفت ماه گذشته و هنوز هم مشخص نیست که دولت قرار است یارانه نقدی را ادامه دهد یا خیر.

اینکه کدام یارانه بین مردم توزیع شود، مساله مهمی است که بر رفتار مصرف‌کننده و در نتیجه بازار هدف تاثیر خواهد داشت. چنانچه در بازار تخم‌مرغ هم شاهد این موضوع بودیم و درحالی‌که تولیدکنندگان باتوجه به یارانه کالایی برای تولید برنامه ریزی کرده بودند، اما یارانه نقدی ادامه یافت و این یارانه سبب شد تا مصرف تخم‌مرغ کاهش داشته باشد و شاهد مازاد تولید باشیم. مازاد تولید نیز در نهایت ضرر و زیان تولیدکننده را به‌دنبال داشت، بنابراین نباید آینده صنعت را قربانی سیاست‌های اشتباه کرد.

هرچند تمام این اتفاقات که در بازار‌های مختلف می‌افتد، کوتاه‌مدت است؛ اما هیچ‌گاه پایان ندارد و از بحرانی به بحران دیگر منتقل می‌شود و این موضوع حاکی از بحران عمیق و تصمیمات غلط در خود اقتصاد است. قیمت‌گذاری دستوری و اقتصاد دولتی، در هیچ کشوری نتیجه موفقی نداشته و به منفعت مصرف‌کننده منجر نشده و در ایران هم این اتفاق نخواهد افتاد، بنابراین رهاکردن بازار از حصار دولت، بزرگ‌ترین حمایت از تولیدکننده، مصرف‌کننده و در نهایت اقتصاد خواهد بود.

ارسال شده در مورخه : پنجشنبه، 10 آذر، 1401 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 5,193
بازدید ديروز : 5,681
تبلیغات


 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir