صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

صادرات زياد مرغ در آستانه نوروز را صلاح نمي‌دانيم
داخلی

معاون امور دام وزير جهاد كشاورزي با تاكيد بر اينكه يكسال گذشته سال سختي براي توليدكنندگان بود، افزود: با وجود اين شرايط سخت شاهد بوديم كه در توليد دام و طيور نه تنها ثبات توليد...



معاون امور دام وزير جهاد كشاورزي با تاكيد بر اينكه يكسال گذشته سال سختي براي توليدكنندگان بود، افزود: با وجود اين شرايط سخت شاهد بوديم كه در توليد دام و طيور نه تنها ثبات توليد، بلكه افزايش توليد نيز داشتيم، البته سيستم بانكي در اين شرايط سخت ما را تنها گذاشت بطوري كه بسياري از پروژه‌هاي ما كه نياز به توجه بانك‌ها دارد، همچنان راكد است.

به گزارش خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس نظام‌الدين سجادي صبح امروز در يك نشست مطبوعاتي ضمن بيان فوق ادامه داد: به‌رغم اينكه ارزش توليدات دام و طيور بالاي 11 ميليارد تومان در سال است ولي توليدكنندگان اين زيربخش معمولا از لحاظ نقدينگي هميشه نيازمند به سيستم بانكي و وام بودند و به رغم توجهات دولت در افزايش اعتبارات ولي سيستم بانكي در پرداخت اين تسهيلات همكاري نكرد.

وي با يادآوري اينكه اعتبارات اين بخش از 350 ميليارد تومان در سال 84 به يك هزار و 800 ميليارد تومان افزايش يافته است، ادامه داد: در سال گذشته خلأ حضور كمرنگ و در برخي استان‌ها حتي عدم حضور بانك‌ها را با دادن نهاده‌هاي قسطي به توليدكنندگان پر كرديم.

او با بيان اينكه سال گذشته صنايع شير توليدكنندگان اين محصول را آزرده كردند، قيمت شير را تابع عرضه و تقاضا عنوان كرد و گفت: سال گذشته كارخانجات، شير را با قيمت واقعي از دامداران نخريدند ولي بدليل نزديك شدن به فصل بهار و تابستان كه توليد افزايش مي‌يابد، اخيرا شركت پشتيباني امور دام براي كمك به توليدكنندگان اقدام به جمع‌آوري مقداري شير از دامداران و تبديل آن به شير خشك كرده است.

سجادي به مقايسه توليدات زير بخش دام و طيور با سال‌هاي گذشته پرداخت و ضمن اينكه مجموع توليدات زير بخش دام و طيور در سال 57 را حدود 3 ميليون و 300 هزار تن عنوان كرد و افزود: اين توليدات با 35 برابر افزايش در سال 86 از مرز 11 ميليون و 350 هزار تن گذشت در حالي كه طي اين مدت جمعيت كشور دو برابر شده است.

وي با اشاره به اينكه طي سال‌هاي 57 تا 86 ميزان واردات به شكل چشمگيري كاهش و صادرات اين زيربخش افزايش داشته است، ادامه داد: در سال 57 در همه محصولات دام و طيور حدود 732 هزار تن واردات داشته‌ايم كه در سال 86 اين رقم 153 هزار تن كاهش يافته است ضمن اينكه در سال 57 ميزان صادرات 850 تن بوده و در سال 86 به 88 هزار و 710 تن رسيده و البته در سال 87 نيز صادرات اين زير بخش سير صعودي داشته، به‌طوريكه در 10 ماهه اول سال 104 هزار و 700 تن صادرات داشته‌ايم كه البته در اين بين ميزان مصرف سرانه ما نيز به طرز چشمگيري در محصولات دام و طيور افزايش داشته است.

سجادي مصرف سرانه شير خام را در حال حاضر 118، گوشت مرغ را 21 و تخم مرغ را 10 كيلوگرم ذكر كرد و با تاكيد بر اينكه در سال‌هاي اول انقلاب اين آمار مصرف سرانه بسيار پايين‌تر بود، اذعان كرد: مصرف سرانه شير در سال‌هاي اول انقلاب 90 كيلوگرم بوده و هر چند اكنون نيز با مصرف سرانه ايده‌آل شير (150 تا 160 كيلوگرم) فاصله داريم ولي مصرف سرانه فعلي با مصرف سرانه شير در سال‌هاي اول انقلاب بسيار افزايش يافته است.

معاون امور دام وزير جهاد كشاورزي از بهره‌برداري يك هزار و 530 پروژه با اعتباري معادل 230 ميليارد تومان در ايام دهه فجر خبر داد و افزود: در اين پروژه‌ها 5 هزار و 200 نفر اشتغال مستقيم علاوه بر شغل‌هاي غيرمستقيم ايجاد مي‌شود.

سجادي بر مطلوب بودن شرايط فعلي توليد زير بخش دام طيور تاكيد كرد و با بيان اينكه در مجموع در رسيدن به اهداف برنامه چهارم كاملا موفق و حتي گاهي از برنامه جلوتر بوده‌ايم، افزود: ميانگين توليدات دامي در سال‌هاي 81 تا 83 حدود 8 ميليون و 800 هزار تن بوده كه در سال‌هاي 84 تا 86 به 10 ميليون و 700 هزار تن رسيده است كه اين ارقام رشد 22 درصدي توليدات در اين زيربخش را نشان مي‌دهد.

معاون وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه در همه اهداف كيفي و كمي بهره‌وري برنامه چهارم توسعه در اين زير بخش به غير از شتر از برنامه جلوتر هستيم، افزود: بطور مثال در اين برنامه افزايش لاشه گوسفند و بز رقم 8/18 كيلوگرم پيش‌بيني شده بود كه رقم 4/19 كيلوگرم تحقق يافته است يا در افزايش وزن لاشه گاو و گوساله رقم 6/161 كيلوگرم پيش‌بيني شده بود كه رقم 5/164 تحقق يافته است.

معاون وزير جهاد كشاورزي از نهايي شدن طرح جامع دام و طيور خبر داد و در ادامه متوسط عملكرد گاوهاي اصيل را 29 كيلوگرم ذكر كرد و افزود: اين ميزان عملكرد هم نسبت به اوايل انقلاب كه عملكرد زير 20 كيلوگرم بوده و هم نسبت به متوسط كشورهاي پيشرفته بالاتر است و مي‌توانيم ادعا كنيم در زمينه‌ گاوهاي اصيل از كشورهاي مطرح هستيم.

سجادي با بيان اينكه در ذخيره‌سازي نهاده‌ها هيچ مشكلي نداريم، افزود: در حال حاضر نهاده‌هايي را همچون جو و ذرت با قيمت مناسب و به صورت مدت‌دار در اختيار توليدكنندگان قرار داده‌ايم و توليدكنندگان مي‌توانند با خيال راحت به توليد خود ادامه دهند.

معاون وزير جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه اكنون آثار خشكسالي در برخي استان‌هاي پيداست، افزود: امسال بسيار بهتر از سال گذشته آمادگي مقابله‌ي جديتر با خشكسالي را داريم و البته خشكسالي روي توليدات اين زيربخش‌ تاثير نداشته است و تنها در ارتباط با گوشت قرمز و سفيد، هزينه‌هاي خشكسالي باعث شده كه هزينه‌هاي توليد ما افزايش پيدا كند.

سجادي در ادامه سخنان خود به پيش‌بيني توليدات سال 87 پرداخت و گفت: در سال 87 پيش‌بيني شده كه 892 هزار تن گوشت قرمز، يك ميليون و 507 هزار تن گوشت مرغ، 727 هزار تن تخم مرغ، 8 ميليون و 914 هزار تن شر خام و 9/37 هزار تن عسل در كشور توليد شود كه همه اين اعداد نسبت به سال گذشته افزايش داشته است.

اين مقام مسوول با يادآوري اينكه شركت پشتيباني امور دام وظيفه تنظيم بازار نهاده‌ها و توليدات دام و طيور را دارد، ادامه داد: اين شركت‌ در ارتباط با نهاده‌ها اولويت را به بخش خصوصي داده است ولي هر جايي كه احساس كنيم بخش خصوصي نمي‌تواند كمبود نهاده‌ها را به موقع تامين كند، اين كمبودها توسط شركت پشتيباني امور دام تامين مي‌شود و امسال نيز بدليل خشكسالي حضور اين شركت در تامين نهاده‌ها پررنگ‌تر از گذشته بود.

وي يادآور شد: شركت پشتيباني امور دام هفته گذشته قراردادي را با تشكل‌هاي گاوداري براي خريد روزانه 500 تن شير مازاد از توليدكنندگان و تبديل آن به شير خشك امضا كرده است.

سجادي با اشاره به اينكه در حال حاضر ميزان ذخيره‌سازي مرغ در تاريخ ذخيره‌سازي اين محصول بي‌سابقه بوده است، ادامه داد: در حال حاضر سردخانه‌هاي شركت‌ پشتيباني امور دام و بخش خصوصي پر شده است ولي تا زماني كه لازم باشد اين ذخيره‌سازي ادامه دارد.

معاون وزير جهاد كشاورزي با تاكيد بر اينكه در زمينه مرغ و تخم‌مرغ امكان صادرات در كشور وجود دارد، افزود: به تشكل‌ها اعلام كرده‌ايم كه براي صادرات مرغ قبل از اسفند مي‌توانند در حد عقد قرارداد و بازاريابي اقدام كنند ولي براي صادرات 30 هزار تن مرغي كه تشكل‌ها درخواست داشته‌اند در سطح انبوه از ارديبهشت ماه به بعد اقدام شود و ظاهرا با حذف عوارض اين ميزان صادرات نيز موافقت شده ولي رسما هنوز اعلام نشده است.

سجادي تاكيد كرد: هرچقدر كه ذخاير مرغ در كشور بالا و توليد نيز مطلوب باشد اما صادرات زياد را در آستانه عيد نوروز را صلاح نمي‌دانيم.

اين مقام مسوول لازمه واگذاري شركت پشتيباني امور دام به بخش خصوصي را پيدا شدن تشكل‌هايي دانست كه بتوانند حداقل دو وظيفه تامين نهاده‌هاي مورد نياز دامداران و خريد محصولات مازادشان را انجام دهند و گفت: متاسفانه تشكل‌ها بدليل پايين بودن بنيه‌ مالي نمي‌توانند اين كار را انجام دهند و هنوز اعتمادي كه به شركت پشتيباني امور دام در دنيا براي دادن تسهيلات وجود دارد در مورد تشكل‌ها هنوز چنين اطميناني را شاهد نيستيم.

معاون وزير جهاد كشاورزي با تاكيد بر اينكه براي شب عيد مرغ گرم و منجمد به اندازه‌ي كافي ذخيره‌سازي شده است، ادامه داد: اين آمادگي وجود دارد تا گوشت گوسفندي، گوساله و گاو دامداران را به هر ميزان و با قيمت مناسب خريداري كنيم.

سجادي در پاسخ به خبرنگار ايسنا، مبني بر چگونگي اقدامات انجام شده‌ توسط وزارت جهاد كشاورزي براي كارخانه‌دار شدن دامداران اذعان كرد: در اين زمينه به معاونت صنايع و امور زيربنايي وزارت جهاد كشاورزي دستور داده شده تشكل‌هايي كه قصد دريافت مجوز براي احداث كارخانه‌ي فرآوري شير را دارند چه از نظر گرفتن مجوز و چه از نظر تسهيلات از اولويت برخوردار باشند.

او اضافه كرد: همچنين وزير جهاد كشاورزي دستور داده‌اند تا بررسي شود كه آيا مي‌توان براي كمك به تشكل‌ها جهت ايجاد كارخانه‌ي فرآوري شير به آنها كمك‌هاي بلاعوض در اختيارشان قرار داد يا خير؟

سجادي با اشاره به بحث ايجاد خانه‌ي شير اذعان كرد: براي ايجاد اين خانه كارگروهي تعريف شده تا كار كارشناسي آن را انجام دهند و در نهايت نتايج آن را به صورت طرح يا لايحه به مجلس ارائه مي‌دهيم.

وي در پايان اظهار كرد: براي تامين نقدينگي امسال يك هزار و 800 ميليارد تومان براي طيور، گوشت قرمز و شير پيشنهاد داده بوديم كه دولت آن را تصويب كرد ولي هنوز پرداخت نشده است در صورتي كه اگر پرداخت مي‌شد بسياري از مشكلاتمان برطرف مي‌شد و براي سال 88 نيز اگر همين رقم پرداخت شود مشكلات ما رفع خواهد شد.

انتهاي پيام

ارسال شده در مورخه : شنبه، 19 بهمن، 1387 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 4,940
بازدید ديروز : 7,865
تبلیغات


 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir