صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

۸۰ درصد نهاده‌های دامی وارداتی است
داخلی
وزارت جهاد با وجود تسریع در ترخیص نهاده‌ها، به موضوع سلامت و کیفیت نهاده‌های دامی هم به عنوان یکی از دغدغه‌ها و وظایف خود اهمیت می‌‌دهد و از واردات نهاده‌های بی‌کیفیت جلوگیری می‌‌کند...


به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران به نقل از روزنامه ایران سازمان دامپزشکی کشور بر اساس هماهنگی‌های انجام گرفته درصدد است تا در کوتاه‌ترین زمان نسبت به ترخیص نهاده‌های دامی اقدام کند. اگرچه پیش از این هم معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور از بسیج تمامی امکانات و ناوگان برای تسریع در حمل کالاهای اساسی و نهاده‌های دامی از بنادر کشور خبر داده بود.
طبق آمار رسمی اعلام شده تا پایان خردادماه، ۶۴ هزار تن ذرت و ۶۸ هزار تن جو به کشور وارد شده‌ است. بر همین اساس تا پایان اردیبهشت یک میلیون و ۵۷۸ هزار و ۶۲۸ تن نهاده دامی وارد کشور شد که نسبت به دوره مشابه پارسال از لحاظ وزنی ۳۳ درصد و به لحاظ ارزشی ۱۶ درصد کاهش را تجربه کرده است.
روند واردات نهاده‌های دامی توسط شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان متولی ذخایر راهبردی در موضوع نهاده‌ها به کشور ادامه دارد و از سه بندر امام خمینی، شهید رجایی و چابهار واردات نهاده‌های دامی ذرت، جو و کنجاله انجام می‌‌پذیرد و تا تکمیل ذخایر تداوم خواهد داشت.
وزارت جهاد با وجود تسریع در ترخیص نهاده‌ها، به موضوع سلامت و کیفیت نهاده‌های دامی هم به عنوان یکی از دغدغه‌ها و وظایف خود اهمیت می‌‌دهد و از واردات نهاده‌های بی‌کیفیت جلوگیری می‌‌کند.


۸۰ درصد نهاده‌های دامی وارداتی است
تأمین نهاده‌های دامی و تکمیل زنجیره غذایی دام و طیور در سال‌های اخیر به موضوع مهمی در کشور تبدیل شده و طبق آمار حدود ۸۰ درصد نهاده‌های دامی مصرفی کشور، وارداتی است. طی سال‌های گذشته بخش مهمی از واردات و منابع ارزی به این نهاده‌ها اختصاص یافته که دلایل متعددی داشته است.
یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث شده ذرت، جو، کنجاله و بعضی از دانه‌های روغنی مثل سویا در حجم بالا به کشور وارد شوند، نیاز به آب فراوان است که کاشت آنها را به‌صرفه نمی‌کند، اما در عین حال محصولاتی پراهمیت به شمار می‌آیند که برای مصرف دام و طیور مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.
از سوی دیگر سرکوب قیمت نهاده‌ها که با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی ایجاد شده بود باعث شد تولید نهاده، صرفه اقتصادی نداشته باشد زیرا با ارز دولتی واردات آن به صرفه‌تر از تولید شد. بنابراین امکان شکل‌گیری برای تولید انواع نهاده‌ها در کشور به وجود نیامد و اکنون کشور وابستگی زیادی به واردات آنها دارد.
از زمان اجرای سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی در حدود ۳۰ درصد نهاده‌های دامی وارداتی با ارز دولتی به دست تولیدکنندگان رسید و حجم بیشتر آنها با قیمت آزاد در بازارها فروخته شد. این آسیب بزرگی بود که ارز دولتی بر حوزه نهاده‌های دامی وارد و فساد گسترده‌ای را در این بخش ایجاد کرد.
تصمیم دولت در اصلاح نظام یارانه‌ها که از اردیبهشت امسال انجام گرفت، سبب شد تا منافع ارز ترجیحی از جیب عده‌ای محدود به جیب سایر مردم منتقل شود. تخصیص ارز دولتی امکان ایجاد بستری برای تولید نهاده‌های دامی در داخل را از بین برد تا به علت سیاست‌گذاری‌های غلط دولت قبل، همچنان بیشترین میزان نهاده مورد استفاده از سایر کشورها وارد شود؛ این در شرایطی است که قیمت مواد غذایی و نهاده‌های دامی در دنیا بالا رفته است و می‌‌تواند تأثیر زیادی بر هزینه‌های تمام شده گوشت قرمز و مرغ بگذارد.
دولت سیزدهم درصدد است زمین‌های کشاورزی را به صنایع دامی برای تولید نهاده‌ها اختصاص دهد تا در گام اول نیاز این صنایع مرتفع شده و مازاد آن هم در اختیار سایر تولیدکنندگان محصولات دامی قرار بگیرد.
اکنون با توجه به تک‌نرخی شدن نهاده‌ها، اتحادیه‌های تولیدکنندگان محصولات دام و طیور و همچنین واحدهای کشت و صنعت می‌توانند به صورت مستقل نهاده وارد کشور کنند تا بعد از این مجبور نباشند نهاده‌های بی‌کیفیت و ناخالص واردکنندگان را به هر قیمتی خریداری کنند.
کشور ما با توجه به در اختیار داشتن ظرفیت‌های بالا در کاشت انواع نهاده‌ها، می‌‌تواند نیازهای کشور را تأمین کند و بتدریج وابستگی شدید به واردات نهاده‌ها را کمرنگ کند.

ارسال شده در مورخه : پنجشنبه، 16 تیر، 1401 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 5,900
بازدید ديروز : 7,159
تبلیغات


 

 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir