صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

صنعت مرغداري دچار روزمرگي و عقبگرد است
داخلی

تعداد زيادي از مرغداران به دليل اينكه اين حرفه‌ براي آن‌ها سود و صرفه اقتصادي ندارد، اين صنعت را رها مي‌كنند و به دنبال مشاغل ديگر مي‌روند، عده‌اي نيز با فروش مزارع پرورشي، به...



به اعتقاد يك متخصص علوم دامي‌، دليل عمده موقتي بودن واحدهاي مرغداري، عدم برنامه‌ريزي و مقرون به‌صرفه نبودن اين صنعت است.

مجتبي زاغري در گفت‌وگو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به دلايل موقتي بودن واحدهاي مرغداري، اظهار كرد: تعداد زيادي از مرغداران به دليل اينكه اين حرفه‌ براي آن‌ها سود و صرفه اقتصادي ندارد، اين صنعت را رها مي‌كنند و به دنبال مشاغل ديگر مي‌روند. عده‌اي نيز با فروش مزارع پرورشي، به دليل نازل بودن قيمت، سرمايه‌ را واگذار يا تبديل به فعاليت ديگري مي‌كنند كه در نتيجه قسمت زيادي از اين مرغداري‌ها يا تعطيل هستند يا به صورت انبار از آن‌ها استفاده مي‌شود. اين در حالي است كه عده‌اي نيز در سنوات گذشته به دليل وجود امكانات، مجددا مرغداري را بدون مطالعه ايجاد و پس از مدتي، بدون نتيجه‌ آن را رها كردند.

وي تصريح كرد: اين مساله علاوه بر تبعات منفي شخصي و اجتماعي بر توليدكننده، جامعه و كارگران، داراي پيامدهاي ملي نيز هست، چراكه مزرعه‌اي كه خالي مي‌ماند، يك سرمايه‌ ملي محسوب مي‌شود. در برخي مواقع نيز در كنار يك مزرعه‌ي بدون استفاده، مزرعه ديگري احداث مي‌شود كه آن‌هم پس از مدتي بدون استفاده شده است.

زاغري با بيان اينكه دليل عمده موقتي بودن واحدهاي مرغداري عدم برنامه‌ريزي و مقرون به‌صرفه نبودن اين صنعت است، افزود: طبق آمار و اطلاعات، ميزان ارزش افزوده يا سودي كه در اين صنعت ايجاد مي‌شود، به‌تدريج در حال كاهش است و سرعت كم شدن آن در سال‌هاي اخير بيشتر بوده است و حتي اكنون از سودي كه بانك‌ها به سپرده‌ها مي‌دهند بسيار كمتر است، بنابراين كسي از فعال كردن مرغداري‌ها استقبالي نمي‌كند و نهايتا اين سرمايه ملي بلااستفاده باقي مي‌ماند.

وي خاطرنشان كرد: برنامه‌ريزي صحيح سبب مي‌شود اين صنعت داراي يك سود منطقي باشد. از طرفي ضروري است تا با قرار دادن معيارهاي خاص، هر كسي با هر اطلاعات و ويژگي‌ وارد اين صنعت نشود، چراكه اين كار نيازمند تخصص و تجربه است تا بتواند در اين صنعت باقي بماند.

زاغري بر لزوم يك برنامه‌ريزي دقيق و ايجاد بازار با ثبات و در عين حال خصوصي‌سازي در صنعت مرغداري تاكيد كرد و گفت: با آزاد بودن صادرات و واردات، مرغدار به راحتي مي‌تواند رقابت، توليد و صادر كند. اين در حالي است كه براي صادرات،‌ پرورش مرغ بايد به نحو احسن و با معيارهاي دقيق و بهداشتي صورت گيرد تا نهايتا سبب پيشرفت و ارزش افزوده شود.

وي يادآور شد: صنعت مرغداري در حال حاضر دچار روزمرگي و عقبگرد است كه دليل آن تصميم‌گيري‌هاي چند جانبه و بدون شناخت با سليقه‌هاي مختلف و عدم تخصص است.

انتهاي پيام

ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 8 بهمن، 1387 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 5,195
بازدید ديروز : 44,602
تبلیغات


 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir