معاون امور دام سازمان جهاد كشاورزي استان مازندران گفت: سرمايهگذاري در زمينه كشتارگاههاي دام و طيور هنوز به ميزان نياز صورت نگرفته كه با برنامهريزيهاي انجام شده...
معاون امور دام سازمان جهاد كشاورزي استان مازندران گفت: سرمايهگذاري در زمينه كشتارگاههاي دام و طيور هنوز به ميزان نياز صورت نگرفته كه با برنامهريزيهاي انجام شده طي يك تا دو سال آينده كليه مواد خام صنعت مرغداري پس از كشتار، فرآوري و بستهبندي در استان، به استانهاي ديگر صادر خواهد شد.
علياكبر طالبي در گفتوگو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: 201 كارخانه صنايع تبديلي امور دام در زيربخشهاي مختلف از جمله كارخانههاي فرآوردههاي لبني، كارخانههاي خوراك دام و طيور، كارخانههاي جوجهكشي، كشتارگاههاي دام و طيور و سكوهاي جمع آوري شير در استان مازندران فعال است كه سه هزار و 500 نفر در اين بخش اشتغال دارند.
وي گفت: براي كارخانههاي خوراك دام و طيور به اندازه كافي و نياز استان سرمايهگذاري شده است. در زمينه كارخانههاي لبني نيز باتوجه به ميزان توليد شير استان سرمايهگذاري لازم و حتي بيش از ظرفيت صورت گرفته است. تنها كشتارگاههاي دام و طيور هنوز به ميزان نياز شكل نگرفته كه طي يك تا دو سال آينده كليه مواد خام صنعت مرغداري پس از كشتار، فرآوري و بستهبندي در استان، به استانهاي ديگر صادر خواهد شد.
وي تاكيد كرد: باتوجه به اينكه محصولات صنعت طيور در آستانه صادرات است بايد صنايع فرآوري اين بخش طبق استانداردهاي جهاني تشكيل شود.
طالبي با اشاره به اينكه استان مازندران قطب توليد گوشت مرغ در كشور است، گفت: زنجيره كل توليد در استان مهياست و حدود بيش از 60 درصد گوشت مرغ توليد شده بيش از مصرف سرانه استان است كه به استانهاي ديگر صادر ميشود. همچنين ميزان عملكرد توليدات طيور در اين استان بالاتر از ديگر استانهاست چراكه در اين استان سالانه شش دوره پرورش صورت ميگيرد اما در استانهاي ديگر چهار دوره است. از سوي ديگر به دليل شرايط مديريتي و امكانات آب و هوايي ميزان تلفات از استانهاي ديگر كمتر است كه باعث افزايش بهرهبرداري شده است.
معاون امور دام استان مازندران با بيان اينكه بالاترين شاخص اقتصادي در توليد گوشت مرغ كشور در اين استان است، گفت: ضريب تبديل گوشت مرغ در مازندران 15/2 و در استانهاي ديگر بيش از 3/2 است كه اين امر باعث كاهش هزينه توليد گوشت مرغ شده است.