صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

موافقت کارشناسی با حذف ارز 4200 تومانی خوراک دام و طیور
داخلی
مهربانی گفت: در صورت آزاد شدن ارز نهاده‌های خوراک دام و طیور قیمت مرغ و تخم‌مرغ حداکثر دو برابر نرخ کنونی می‌شود، اما منافع آن برای کل کشور فراوان است چون وقتی قیمت سرکوب می‌شود انگیزه‌ای...


به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران به نقل از فارس، حسن مهربانی کارشناس صنعت طیور کشور امروز در ارتباط زنده با بخش خبر 14 شبکه اول،‌ اظهارداشت:‌ در سال‌های گذشته دولت 8 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی برای کالاهای اساسی از جمله خوراک دام و طیور پرداخت می‌کرد که در نهایت محصولات تولیدشده با این خوراک به قیمت آزاد به مصرف‌کننده می‌رسید، حال اگر قرار باشد ارز 4200 تومانی حذف شود و به نرخ 25 هزار تومانی فروخته شود، رقمی معادل 160 هزار میلیارد تومان از این محل آزاد می‌شود.

وی گفت: در صورت آزاد شدن ارز نهاده‌های خوراک دام و طیور قیمت مرغ و تخم‌مرغ حداکثر دو برابر نرخ کنونی می‌شود، اما منافع آن برای کل کشور فراوان است چون وقتی قیمت سرکوب می‌شود انگیزه‌ای برای تولیدکننده باقی نمی‌ماند و امکان رشد تولید وجود ندارد.

به گفته مهربانی، دولت تصویب کرده است که برای جبران کمبود تولید مرغ 125 هزار تن مرغ به قیمت 200 تا 250 میلیون دلار از ترکیه وارد کند که با این اقدام مرغداران و تولیدکنندگان ترکیه رشد می‌کنند در حالی که ظرفیت مرغداری‌های کشور بیش از این ارقام خالی است و می‌توان این ظرفیت‌ها را تکمیل کرد.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سؤال که اگر بخواهیم رقم 160 هزار میلیارد تومان حاصل از آزاد شدن نرخ ارز ترجیحی را بین مردم توزیع کنیم، چه باید کرد گفت: به نظر من می‌توان به 7 دهک کم درآمد جامعه یعنی حدود 70 درصد جمعیت کشور یارانه نقدی بدهیم که تعداد جمعیت این 7 دهک حدود 56 تا 60 میلیون نفر می‌شود.

به گفته مهربانی، با آزاد شدن ارز خوراک دام و طیور قیمت مرغ و تخم‌مرغ حداکثر دو برابر می‌شود یعنی 30 هزار تومان به قیمت هر کیلو مرغ و حدود 20 هزار تومان به قیمت هر کیلو تخم‌مرغ اضافه می‌شود.یعنی هر عدد تخم‌مرغ از 1500 تومان به 3000 تومان افزایش می‌یابد.

به گفته وی، اگر مصرف سرانه تخم‌مرغ هر فرد ایرانی 250 عدد در سال باشد، این رقم برای 60 میلیون ایرانی اگر 1500 تومانی برای هر تخم‌مرغ اضافه شود حدود 20 هزار میلیارد تومان خواهد شد که می‌توان یارانه تخم‌مرغ را بین 7 دهک کم درآمد توزیع کرد که به هر نفر حدود 400 هزار تومان در سال، یعنی ماهی حدود 35 هزار تومان، تعلق خواهد گرفت.

مهربانی کارشناس صنعت طیور در مورد مرغ و جبران افزایش قیمت مرغ گفت: سرانه مصرف گوشت مرغ هر ایرانی 25 کیلوگرم در سال است که اگر این رقم در 30 هزار تومان افزایش قیمت مرغ ضرب شود سالانه حدود 750 هزار تومان برای هر نفر خواهد بود که در مجموع یارانه آن حدود 45 هزار میلیارد تومان خواهد شد و می‌توان برای هر نفر به خاطر گران شدن قیمت مرغ یارانه نقدی داد.

در ادامه این برنامه مطرح شد که اختصاص دلار ارزان برای واردات کالاهای اساسی منجر به رانت و فساد می‌شود و در حال حاضر گزینه‌های مختلف برای تصمیم‌گیری در مورد حذف ارز 4200 تومانی از یارانه کالاهای اساسی روی میز قرار دارد که نیاز به بررسی کارشناسان دارد، به هر حال تبعیض قیمت و قیمت‌گذاری به هر نیتی که باشد باعث رانت و فساد برای عده‌ای می‌شود در حالی که می‌توان با حذف قیمت‌گذاری دستوری ظرفیت‌های خالی مانده تولید مرغ و تخم‌مرغ کشور را تکمیل کرد.

ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 12 آبان، 1400 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 4,275
بازدید ديروز : 9,641
تبلیغات


 

 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir