از آنجا كه اراضی و خاك استان بسیار مستعد است، مرغداریها در ارتفاع توسعه مییابند و مرغها در طبقات پرورش داده میشوند و این روش یك تكنیك است...
خبرگزاری فارس: معاون دام و طیور سازمان جهاد كشاورزی گیلان گفت: از آنجا كه اراضی و خاك استان بسیار مستعد است، مرغداریها در ارتفاع توسعه مییابند و مرغها در طبقات پرورش داده میشوند و این روش یك تكنیك است.
مجید غلامی در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت با بیان اینكه در گذشته به ازای هر 20 هزار قطعه مرغ 4 هزار متر مربع زمین در نظر گرفته میشد، افزود: پرورش مرغ را در سطح زمین تقلیل داده و آن را در طبقات پرورش میدهیم و اكنون در استان این اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: حتی پرورش مرغ اجداد كه باید در یك محیط كاملاً بهداشتی باشد در طبقات و مرغداریهای دو طبقه پرورش داده میشوند.
غلامی اظهار داشت: مرغهای گوشتی نیز در مرغداریهای دو طبقه پرورش داده میشوند و این حركت ارزنده به دلیل حفظ زمینهای با ارزش گیلان است.
وی تصریح كرد: با پرورش طیور در طبقات، سرمایه اولیهای كه یك تولیدكننده برای استقرار یك واحد مرغداری هزینه میكند پایینتر است.
به گفته معاون دام و طیور جهاد كشاورزی گیلان، حدود 580 واحد مرغداری با ظرفیت جوجهریزی هر دوره دو ماهه 8 میلیون و 200 هزار قطعه در استان فعالیت میكنند.
غلامی تولید 8/4 درصد گوشت سفید كشور را در گیلان اعلام كرد و گفت: گیلان رتبه دوم پرورش مرغ اجداد كشور را دارد ضمن اینكه دومین بانك ژن بخش طیور كشور در استان است.
وی 60 درصد ارزش اقتصادی تولید بخش دامپروری استان را مربوط به بخش طیور دانست و اظهار داشت: همه استانهای كشور استعداد تولید گوشت مرغ را ندارند و اگر هم داشته باشند هزینه آن بالا بوده و به همین دلیل گیلان قطب صنعت طیور كشور است.
معاون دام و طیور جهاد كشاورزی گیلان با اشاره به تعادل عرضه و تقاضای گوشت مرغ در ماه مبارك رمضان و عید نوروز خاطرنشان كرد: هر ساله با توجه به فرا رسیدن ماه مبارك رمضان و عید نوروز افزایش قیمت برای گوشت مرغ اتفاق میافتد كه دولت برای حفظ تعادل بازار و ذخیرهسازی، ظرفیتسازی میكند.
غلامی بیان داشت: سال گذشته حدود یك هزار و 400 تن گوشت مرغ كه تولید همین گیلان بود ذخیرهسازی كردیم اما مشكلی كه در استان است سردخانه به اندازه كافی نداریم.
وی حداكثر ظرفیت ذخیرهسازی گوشت مرغ در گیلان را 200 تن اعلام كرد و اذعان داشت: 60 تن ظرفیت سردخانهها در اختیار كشتارگاهها است.
غلامی اضافه كرد: برای ذخیرهسازی، مرغ را در استانهای دیگر نگهداری میكنیم و در موقع نیاز به استان خود میآوریم.