صنعت مرغداري در استان مازندران با سرمايهگذاري سه هزار و 788 ميليارد و 400 ميليون ريال بالاترين ميزان سرمايهگذاري در صنعت طيور كشور را به خود اختصاص داده وبا توليدسالانه...
معاون امور دام سازمان جهاد كشاورزي استان مازندران گفت: صنعت مرغداري در استان مازندران با سرمايهگذاري سه هزار و 788 ميليارد و 400 ميليون ريال بالاترين ميزان سرمايهگذاري در صنعت طيور كشور را به خود اختصاص داده و با توليد سالانه حدود 140 هزار تن رتبه اول توليد گوشت مرغ كشور را دارد و 10 درصد توليد كشور را شامل ميشود كه 60 درصد آن به استانهاي ديگر صادر ميشود.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علياكبر طالبي - در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه اين استان در توليد شير رتبه سوم و در توليد گوشت قرمز رتبه دوم كشور را داراست، افزود: سالانه بيش از 679 هزار تن شيرخام در اين استان توليد كه 55 درصد آن به استانهاي ديگر صادر ميشود. همچنين سالانه بيش از 61 هزار تن گوشت قرمز توليد كه 23 درصد آن به ديگر استانها صادر ميشود.
طالبي با اشاره به 16 هزار و 500 ميليون ريال سرمايهگذاري در بخش زنبور عسل در استان مازندران، گفت: سالانه دو هزار و 340 تن عسل توليد ميشود كه 24 درصد آن به استانهاي ديگر ميشود.
معاون امور دام استان مازندران با اشاره به وجود 33 كارخانه جوجهكشي، 52 كارخانه لبني، 48 كارخانه خوراك دام، 21 كشتارگاه دام، 11 كشتارگاه طيور و 97 سكوي جمعآوري شير در اين استان، گفت: از مجموع 52 واحد كارخانه لبني كه داراي ظرفيت اسمي دو هزار و 445 تن شير در روز و توان جذب روزانه بيش از سه هزار تن شير است 12 واحد به ظرفيت توليد روزانه 555 تن شير غير فعال هستند.
طالبي با اشاره به اينكه سالانه چهار ميليون تن علوفه مورد نياز استان است، گفت: دو و نيم ميليون تن علوفه در استان توليد و يك و نيم ميليون تن از خارج استان تامين ميشود.
وي گفت: پس از سفر رياست جمهوري و هيات دولت در سال 85 به اين استان احداث شهركهاي دامپروري با ظرفيت 16 شهرك در 16 استان به تصويب رسيد كه پروانه تاسيس چهار مكان صادر شده كه زمينه به كارگيري 118 نفر از فارغالتحصيلان جوياي كار رشتههاي مرتبط كشاورزي وعلوم دامي، 350 نفر نيروي كارگري و خدماتي، 10 نفر فارغالتحصيلان رشتههاي مالي و فني و صرف سرمايه ثابت 421 ميليارد ريال و سرمايه در گردش 53 ميليارد ريال و مجموع توليد نقدي سالانه 150 ميليارد ريال و مجموع درآمد سالانه از محل فروش توليدات دامي و صنايع جانبي بالغ بر 288 ميليارد ريال فراهم خواهد كرد.
معاون امور دام استان مازندران اجراي پروژههاي دوقلوزايي و چند قلوزايي در دامهاي سبك را از جمله برنامههاي افزايش توليد در واحد سطح دانست و افزود: انجام تلقيح مصنوعي، تلقيح اسپرم سكس شده براي توليد تليسه و دام مولد، حمل جنين با ارزش ژنتيكي بالا توسط دامهاي بومي، هدفمند كردن يارانه ها و ارايه آن به دامداران به منظور كاهش هزينه، به كارگيري نيروهاي فارغ التحصيل و متخصص دانشگاهها از اقدامات ديگر براي دستيابي به اين مهم است.
وي كمبود علوفه را مهمترين مشكل استان اعلام و عنوان كرد: تزريق تسهيلات بانكي در سال گذشته با مشكل مواجه شد كه اميدواريم به زودي مرتفع شود.
طالبي گفت: كمتر بودن 10 درصدي هزينه تمام شده توليد در پرورش مرغ گوشتي، كمتر بودن چهار درصد تلفات در اين استان نسبت به ساير استانهاي كشور و همچنين 9 درصد ضريب تبديل بهتر در اين استان باعث علاقمندي و ترغيب توليدكنندگان براي اين بخش شده است. همچنين در توليد شير نيز شرايط زيستي مناسب و امكان بهرهگيري از دامهاي اصيل مسير است كه تخصيص اعتبارات كافي به منظور سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف دامپروري ميتواند انگيزه خوبي ايجاد كند.
طالبي تاكيد كرد: رفع برخي مشكلات با همت كارشناسان و دستاندركاران و برخي با همكاري و مساعدت سازمانها و ادارت دولتي و ارگانهاي مربوطه امكانپذير ميشود.
انتهاي پيام