رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با انتقاد از اینکه نگاه تولیدمحوری در کشور حاکم نیست، تصریح کرد: صفر بودن تعرفه واردات و اعمال تعرفه 60 درصدی برای صادرات عدالت نیست...
رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با انتقاد از اینکه نگاه تولیدمحوری در کشور حاکم نیست، تصریح کرد: صفر بودن تعرفه واردات و اعمال تعرفه 60 درصدی برای صادرات عدالت نیست، چراکه اگر مازاد تولید صادر شود بخشی از خسارات جبران خواهد شد. از سوی دیگر با ارزان شدن نفت، کاهش قیمت محصولات در بازارهای جهانی و باز بودن درهای واردات کشور ممکن است واردات گوشت مرغ افزایش یابد و تولید داخلی مورد تهدید قرار گیرد.
غلامعلی فارغی در گفتوگو با خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه ماهانه حدود 80 میلیون قطعه جوجه تولید میشود، قیمت فروش هر قطعه جوجه را 350 تا 400 تومان و قیمت تمام شده تولید آن را 400 تومان عنوان کرد و گفت: قیمت فروش نسبت به گذشته به قیمت تمام شده نزدیک شده است.
وی با بیان اینکه کسی جوابگوی ضرر تولیدکنندگان نیست، اظهار کرد: از آبان ماه سال گذشته تا آبان ماه امسال بخش مرغ مادر حدود 70 میلیارد تومان ضرر کرده و به عبارتی به مصرفکننده یارانه پرداخته است.
فارغی گفت: جوجهریزی 20 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و تاکنون سه نژاد مرغ اجداد از گردونه تولید خارج شده و درحال حاضر دو نژاد مرغ اجداد در کشور جوجهریزی میکنند. همچنین واحدهای بزرگ تولیدی به دلیل اقتصادی نبودن از چرخه تولید حذف و واحدهای کوچک جایگزین آن شدهاند. از سوی دیگر مرغداران به دلیل بدهکاری ناچارند با امید به بهبود شرایط به تولید ادامه دهند و ازسوی دیگر با تولکبری مقداری از ضرر این بخش جبران خواهد شد.
رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با بیان اینکه یک و نیم برابر نیاز، ظرفیت تولید در کشور وجود دارد، اظهار کرد: میانگین جوجهریزی هشت ماهه ابتدای سال گذشته 750 هزار قطعه بود که در هشت ماهه ابتدای امسال به 650 هزار قطعه کاهش یافته است.
فارغی دربارهی طرح خرید تخممرغ نطفهدار از سوی شرکت پشتیبانی امور دام، گفت: بخش دولتی به تعهدات خود عمل نکرد و از ادامه این طرح سرباز زد. از سوی دیگر حدود 40 درصد از مبلغ تخممرغهای خریده شده که باید در قالب دان به تولیدکننده پرداخت میشد هنوز پرداخت نشده است.