صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

تامین ارز واردات نهاده‌های دام و طیور متوقف شده است
داخلی
کمالی‌سروستانی در مورد وضعیت نهاده‌های دام و طیور در کشور گفت: طی یکی، دو ماه اخیر وضعیت نهاده‌ها اصلا مناسب نبوده و هر چند مقادیری از نهاده‌های وارداتی در گمرکات کشور موجود است، اما...


به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران به نقل از اعتماد آنلاین روز گذشته در حالی دولت دوازدهم به کار خود پایان داد که مشخص نیست با آغاز به کار ابراهیم رییسی و تیم اقتصادی او، برنامه دولت جدید برای ارز ۴۲۰۰ تومانی یا همان ارز ترجیحی چیست؟

یک عضو هیات‌مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران گفته است که به دلیل جابه‌جایی دولت و بی‌توجهی به جریان مستمر تامین نهاده‌های تولید، تامین ارز واردات نهاده‌های دامی با توقف یک ماهه همراه شده است. به گفته وی بی‌عملی و کندی دست‌اندرکاران از یکسو و همزمانی با تغییرات دولت باعث تشدید کمبود‌ها و کاهش جریان ورود نهاده‌های دامی ذرت به کشور شده است.

نهاوندی گفته این وضعیت با وجود پیش‌بینی افزایش قابل توجه قیمت‌های جهانی در نیمه دوم سال جاری و آثار خشکسالی چشم‌انداز شرایط بسیار سختی را در پیش روی مسوولان و مردم ایجاد کرده که کاملا قابل پیشگیری بود.

گفته‌های این فعال حوزه واردات نهاده‌های دام و طیور در حالی است که موضوع ارز ترجیحی، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های دولت رییسی خواهد بود. باقی ماندن یا حذف ارز با نرخ ترجیحی برای واردات جهت نهاده‌ها و کالا‌های اساسی با مخالفان و موافقانی روبه‌رو است و هر گونه دستکاری در آن تاثیرات شدیدی بر بازار‌ها خواهد گذاشت.

هر چند حسن عباسی معروفان، معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در چهاردهم تیرماه اعلام کرده بود از ابتدای امسال، تامین و توزیع نهاده‌های دامی به میزان نیاز کشور انجام گرفته و تاکنون بیش از چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع نهاده‌های دامی (یک میلیون تن جو، دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن ذرت و حدود یک میلیون تن کنجاله سویا) از طریق سامانه بازارگاه توزیع شده است.

در این میان یکی از اعضای اتحادیه مرغداران گوشتی معتقد است؛ اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند با فاجعه در بخش طیور مواجه خواهیم شد.

دپوی نهاده‌های دامی در گمرکات

محمدعلی کمالی‌سروستانی، مشاور عالی اتحادیه مرغداران گوشتی در مورد وضعیت نهاده‌های دام و طیور در کشور گفت: طی یکی، دو ماه اخیر وضعیت نهاده‌ها اصلا مناسب نبوده و هر چند مقادیری از نهاده‌های وارداتی در گمرکات کشور موجود است، اما اینکه به چه دلیل این میزان نهاده ترخیص نمی‌شود و به دست مرغداران نمی‌رسد جای سوال دارد و دپوی محموله بزرگ نهاده‌های دامی در انبار گمرک‌ها در کنار گرانی‌ها ازجمله مشکلاتی است که تولیدکنندگان واحد‌های دام و طیور در استان‌های مختلف با آن مواجه هستند.

کمالی تصریح کرد: اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند با فاجعه در بخش طیور مواجه خواهیم شد. ناگفته نماند که از ابتدای مرداد ماه نیز حدود ۳۷ میلیون جوجه وارد سالن‌های مرغداری شده است و مرغداران ما هنوز نتوانسته‌اند یک گرم ذرت یا کنجاله سویا با نرخ دولتی دریافت کنند.

این عضو اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه با این شرایط دست مرغداران را بسته‌اند، ادامه داد: نهاده‌ها در حال حاضر به سختی به مرغداران می‌دهند و اگر هم امروز در بازارگاه ثبت سفارش کنند ۱۵ روز بعد به دست‌شان می‌رسد و چاره‌ای برای مرغدار باقی نمی‌ماند جز اینکه دان جوجه‌ها را از بازار آزاد و با نرخ‌های سرسام‌آور تهیه کند. با این حال کمبود نهاده‌های دامی طی هفته‌های اخیر مشکلات زیادی را برای مرغداری‌ها به وجود آورده و صدای تولید‌کنندگان این بخش را هم درآورده است.

او افزود: مرغدار موظف است به میزان نهاده یارانه‌ای که از دولت دریافت می‌کند مرغ‌های کشتارگاه را هم با نرخ مصوب عرضه کند.

اجبار نیروی انتظامی برای رعایت نرخ مصوب

کمالی سروستانی با انتقاد از رفتار نهاد‌های نظارتی گفت: زمانی که مرغداران مرغ‌ها را برای کشتارگاه آماده می‌کنند نیرو‌های انتظامی و ماموران با زور مرغداران را وادار می‌کنند تا مرغ‌های خود را با نرخ مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان به کشتارگاه‌ها بدهند، اما مگر نهاده را با نرخ مصوب به مرغدار داده‌اند؟ مرغداری که از بازار آزاد نهاده تهیه کرده و جوجه را ۹ تا ۱۰ هزار تومان خریده چطور با این قیمت باید تولیدش دوام بیاورد؟

کمالی سروستانی تصریح کرد: در استان‌های گیلان، کرمانشاه و همدان، ماموران از وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و نیرو‌های انتظامی وارد مرغداری‌ها می‌شوند این در حالی است که شاید یک مرغدار در طول دوره رشد مرغ‌ها نتوانسته نهاده دولتی دریافت کند.

با ادامه این وضعیت به‌شدت امنیت تولید به خطر می‌افتد

این فعال حوزه طیور با بیان اینکه با ادامه این وضعیت به شدت امنیت تولید به خطر می‌افتد، خاطرنشان کرد: غیر از بحث نهاده‌ها که موضوع بسیار مهمی است این روز‌ها دیگر مرغداران جرات جوجه‌ریزی هم ندارند و تاوان ورشکستگی تولیدکنندگان را به زودی مصرف‌کنندگان خواهند داد.

کمالی سروستانی با اشاره به پیشنهاد اتحادیه مرغداران به دولت تصریح کرد: ما پیشنهاد دادیم تا محل تزریق یارانه تولید را تغییر دهند یعنی اگر قرار باشد ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود این مابه‌التفاوت ریالی که در دست دولت می‌رسد بخش زیادی از آن را به صورت کالا برگ پروتئین مرغ در اختیار مردم قرار بدهند تا جبران این تفاوت قیمت شود و بخش دیگر آن هم به صندوق حمایت مرغداری‌ها تزریق شود تا بتوانند نقدینگی در اختیار داشته باشند تا هزینه‌هایی را که به آن‌ها تحمیل می‌شود را جبران کنند.

الزام بر تغییر روش توزیع یارانه

او با تاکید بر اینکه روش توزیع یارانه باید عوض شود، افزود: در صورتی که این اتفاق رخ دهد و مابه‌التفاوت این قیمت را به مردم بدهند وضعیت مرغداران هم بهتر می‌شود و این ارز ۴۲۰۰ تومانی که در حال حاضر به واردکنندگان می‌دهند تا زمانی که به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد مدام تغییر می‌کند و متاسفانه اصلا منطقی و منصفانه نیست و راندمان مناسبی هم ندارد.

او افزود: عمده تولیدات این بخش پس از کشتارگاه با چند برابر قیمت مصوب به دست مردم می‌دهند که در این میان نه تولیدکننده و نه مردم متنفع نمی‌شوند و تنها واسطه‌ها سود می‌برند.

این فعال حوزه طیور در مورد میزان تولید ذرت در داخل ایران نیز گفت: چند وقتی است که با مشکل خرید ذرت برای دادن به مرغ‌ها و جوجه‌ها روبه‌رو هستیم و از نهاده‌های دیگر استفاده می‌کنیم که مقرون به صرفه هم نیست و بین ۱۰ تا ۱۵ درصد نیاز ذرت از داخل کشور تامین می‌شود و به خصوص در بخش طیور حجم بالایی از خارج از کشور (آسیای میانه و آرژانتین و...) وارد می‌شود.

ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 13 مرداد، 1400 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 1,750
بازدید ديروز : 44,602

01. Serinews  - مدير
تبلیغات


 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir