عدم شناخت درست بخش دولتي و خصوصي از اين صنعت باعث ناموفق بودن برنامهريزيها شده است بهطوريكه قيمت گوشت مرغ در بازار به بهانههاي ماه رمضان، ايام حج و ...
يك متخصص صنعت طيور با انتقاد از اينكه تاكنون برنامه مناسبي براي استفاده از ظرفيتهاي خالي صنعت مرغداري ارائه نشده است، اظهار كرد: عدم شناخت درست بخش دولتي و خصوصي از اين صنعت باعث ناموفق بودن برنامهريزيها شده است بهطوريكه قيمت گوشت مرغ در بازار به بهانههاي ماه رمضان، ايام حج و ... يك روز هزار و 800 تومان و روز ديگر دو هزار و 700 تومان است در صورتيكه به راحتي ميتوان براي اين ايام برنامهريزي و بازار را كنترل كرد.
مجتبي زاغري - استاد دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه توليدكنندگان نميتوانند هيچ پيشبيني و برنامهريزي از بازار نهادهها و فروش محصول داشته باشند، اظهار كرد: بخشي از نوسانات بالاي قيمت در بازار نهادهها و محصولات به دليل وابستگي نهادهها به واردات و تاثير از بازارهاي جهاني است و بخش ديگر ناشي از نادرست بودن برنامهريزيهاي داخل كشور است چراكه عليرغم سرمايهگذاري بالا در اين صنعت و ايجاد امكانات و تاسيسات زيربنايي بخش از اين ظرفيتها غير فعال است و اين درحالي است كه هر روز مرغداريهاي جديد احداث شده و پس از مدت كوتاهي تعطيل ميشود كه بلا استفاده بودن ظرفيتهاي خالي مرغداري يعني ضرر ملي و نيازمند برنامهريزي فني است.
وي با بيان اينكه اگر ظرفيت كامل واحدهاي مرغ گوشتي فعال شود پيشبيني مصرف سرانه 28 كيلوگرم گوشت مرغ در پايان برنامه محقق ميشود، گفت: مقرون به صرفه نبودن توليد و عدم پرداخت سرمايه در گردش و اعتبار، مانع از فعال شدن ظرفيتهاي خالي شده است.
زاغري افزود: به دليل اينكه برنامهريزيها و اطلاعرسانيها درست نيست و مجموعههاي صنفي هماهنگي براي توليد يكنواخت ندارند مرغداريهاي جديد احداث ميشوند و پس از مدتي جوجهريزي و توليد از چرخه توليد بركنار شده و سرمايهگذاريها بلا استفاده ميماند.
اين متخصص صنعت طيور چالش اصلي صنعت را نادرستي برنامهريزي داخلي و عدم تضمين شرايط دانست و گفت: امكانات اوليه، تاسيسات زيربنايي و سرمايهگذاري در اين صنعت مرتب افزوده ميشود كه باعث شده اين صنعت در سطح ملي مقرون به صرفه نباشد و از حداكثر اين ظرفيتها استفاده نميشود.
وي تصريح كرد: برنامهريزي نيازمند شناخت درست است كه تاكنون بخش دولتي و خصوصي شناخت درستي از صنعت نداشته و ادامه اين روند باعث باري به هر جهت بودن صنعت خواهد بود همچون وضعيت فعلي.
اين استاد دانشگاه تهران معتقد است: باتوجه به سرمايهگذاري بالا در اين صنعت، فعال شدن ظرفيتهاي خالي علاوه بر اشتغالزايي و بهكارگيري سرمايههاي بلامصرف ميتوان با صادرات مازاد توليد ارزآوري بالايي عايد كشور كرد اما تاكنون صادرات به دليل ترس از صدمه به بازار داخلي شكل نگرفته كه نيازمند برنامهريزي همه جانبه است.
زاعري با بيان اينكه توليدكننده در كشور ما به اميد خريدن، توليد ميكند اما در كشورهاي ديگر توليد براساس درخواست و نياز مشتري انجام ميشود، تصريح كرد: بخش وسيعي از مشكلات به بخش خصوصي مرتبط است چراكه واحدهاي توليد، انسجام ندارند و اغلب توليدكنندگان مقطعي هستند و با اولين ضرر توليد را رها ميكنند.
انتهاي پيام