رئيس سازمان جهاد كشاورزي خوزستان گفت: همكاري نكردن برخي بانكهاي عامل در پرداخت تسهيلات و تامين نشدن تسهيلات سرمايه در گردش در طول يكسال از جمله مشكلات مرغداريهاي استان است...
سيد مجيد موسوي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ توضيح داد: ثبات نداشتن قيمت نهادهها و همچنين محصولات توليدي در بازار، كمبود نهادهها، بالا بودن هزينههاي توليد نسبت به قيمت مرغ در بازار، بيمه نشدن جوجههاي توليد شده، نبود يك تشكل قوي در استان، بالا رفتن درصد تلفات به علت افزايش عوامل بيماريزا و كاهش كيفيت جوجههاي وارداتي به استان به دليل بعد مسافت از ديگر مشكلات اين بخش است.
وي بيان كرد: اجرايي نشدن كامل موضوع استمهال تسهيلات مرغداران از سوي بانكها، فرسوده شدن و سنتي بودن ساختمانها و تجهيزات مرغداريهاي استان و نبود شركتهاي توليد كننده جوجه يكروزه به ميزان نياز از ديگر مشكلات واحدهاي توليدكننده مرغ است.
موسوي با اشاره به آمار مصرف مرغ و تخم مرغ در كشور و استان، خاطرنشان كرد: ميزان مصرف سرانه گوشت مرغ و تخم مرغ به ترتيب براي استان خوزستان 19 و 10 كيلوگرم در سال است و اين در حالي است كه اين ميزان در سطح كشور بيش از 20 و 10 كيلوگرم و در دنيا نيز ميزان مصرف سرانه 12 و 10 كيلوگرم در سال است.
وي ادامه داد: ميزان توليد گوشت مرغ در استان 43 هزار و 600 تن و ميزان نياز 77 هزار و 206 تن ميباشد. ميزان توليد تخم مرغ استان نيز 5 هزار و 157 و ميزان نياز 45 هزار و 16 تن است. ميزان توليد گوشت مرغ در كشور كمتر از ميزان نياز و ميزان تخم مرغ توليدي بيش از ميزان نياز است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خوزستان عنوان كرد: استفاده از تكنولوژي جديد براي احداث مرغداريها، ملزم كردن بانكها به همكاري براي پرداخت تسهيلات، تامين نهادههاي توليد مرغ توسط تشكلها و پيش خريد گوشت مرغ از جمله پيشنهادات براي بهبود وضعيت واحدهاي مرغ و تخم مرغ است.
وي ادامه داد: استمهال تسهيلات مرغداران خسارت ديده از خشكسالي، تشكيل، ساماندهي و تقويت تشكلها، احداث مزارع مرغ مادر و كارخانههاي جوجهكشي در استان، برگزاري كلاسهاي آموزشي به منظور ارتقاء بهداشت واحدهاي مرغداري، استفاده از كارشناسان دامپروري به عنوان مديران فني در مرغداريها و ايجاد ثبات در قيمت نهادههاي مصرفي براي توليد مرغ نيز از ديگر پيشنهادات براي اين بخش است.
موسوي عنوان كرد: در استان خوزستان از ابتداي سال جاري تا كنون 654 پروانه (مجوز) تاسيس واحد مرغداري با ظرفيت 8 ميليون و 71 هزار و 10 تن صادر و 559 پروانه بهرهبرداري با ميزان ظرفيت 8 ميليون و 68 هزار و 146 تن صادر شده است.
وي ادامه داد: از ابتداي سال 84 تا شش ماه سال جاري 251 مجوز تاسيس و 129 مجوز بهرهبرداري براي واحدهاي توليد مرغ صادر شده و از ابتداي سال 85 تاكنون 31 درصد از مجوزهاي صادر شده به مرحله بهرهبرداري رسيده است.
موسوي يادآور شد: ميزان اراضي مورد نياز مرغداريهاي تازه احداث 527 هكتار و ميزان اراضي شخصي مرغداريها نيز بيش از 9 هزار هكتار است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خوزستان ادامه داد: ميزان اراضي دولتي واگذار شده از ابتداي سال 84 تا كنون به واحدهاي مرغداري بيش از 94 هكتار بوده است.
وي بيان كرد: براي رسيدن به هدف خودكفايي در زمينه توليد مرغ و تخم مرغ در استان نيازمند 220 مجوز مرغداريهاي گوشتي 20 هزار قطعهاي با توليد 34 هزار تن در سال و 103 واحد مرغداري تخمگذار 30 هزار قطعهاي با توليد 40 هزار تن در سال هستيم.
موسوي خاطرنشان كرد: همچنين براي رسيدن به هدف صادرات مرغ به خارج از استان و كشور نياز به 50 واحد مرغداري گوشتي 20 هزار قطعهاي با توليد 7 هزار و 800 تن در سال و 30 واحد مرغداري تخم گذار 30 هزار قطعهاي با توليد 11 هزار و 700 تن در سال خواهيم بود.
وي يادآور شد: در حال حاضر 185 واحد فعال مرغداري در شهرهاي آبادان، اهواز، خرمشهر، دشت آزادگان و شادگان فعال هستند. همچنين 310 واحد فعال ديگر در شهرهاي انديمشك، انديكا، ايذه، باغملك، دزفول، شوش، شوشتر، گتوند، لالي، مسجدسليمان و هفتگل فعاليت ميكنند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي خوزستان افزود: 161 واحد فعال مرغداري نيز در شهرهاي اميديه، بهبهان، رامشير، رامهرمز، ماهشهر و هنديجان فعاليت مي كنند.
موسوي تاكيد كرد: از جمله عوامل راكد شدن بعضي از مرغدارهاي استان مشكلات ناشي از اختلالات شراكتي و تعاوني، نوسانات قيمت نهادهها، پايين بودن سطح مديريت بعضي مجريان طرحها، نداشتن نقدينگي و مشكلات در دريافت تسهيلات به علت بدهي معوق به بانكها و ثبات نداشتن قيمت مرغ به دليل بيشتر بودن قيمت تمام شده توليد مرغ در مقايسه با قيمت فروش است.
وي يادآور شد: سرمايه در گردش 990 واحد مرغداري گوشتي و تخمگذار فعلي به ارزش 393 ميليارد ريال و اعتبار لازم براي سرمايه گذاري واحدهاي جديد اين 2 بخش شامل يكهزار و 186 ميليارد ريال است.
موسوي خاطرنشان كرد: طرح ايجاد 100 واحد مرغداري گوشتي مكانيزه و مدرن با همكاري شوراي اشتغال استانداري و بانكهاي ملت، ملي، كشاورزي، تجارت و صادرات تصويب شده و از اين تعداد تاكنون پنج واحد به بهرهبرداري رسيده است.
انتهاي پيام