کوروش فضایی در گفتگو با مهر گفت: سازمان دامپزشکی کشور از سال 84 همزمان با مطرح شدن خطر احتمال انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد طیور از پرنده های وحشی به پرنده های بومی یا جوامع دیگر برنامه هایی را تدوین کرده و هر ساله با توجه به اطلاعات جدید آنها را مورد بازنگری قرار می دهد.
مدیرکل دفتر بهداشت و بیماریهای طیورسازمان دامپزشکی کشور با اشاره به چاپ کتاب جامع برنامه ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد طیور در سالجاری، بیان کرد: در حال حاضر استانها بر اساس این برنامه اقدامات لازم را به منظور مقابله و پیشگیری از وقوع بیماری انجام می دهند.
وی با بیان اینکه مراقبت فعال در کشور از سال 84 در ارتباط با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد طیور آغاز شده است، افزود: در شبکه مراقبت فعال موارد مشکوک شناسایی شده و جهت پیشگیری از وقوع بیماری معدوم سازی صورت گرفته است؛ لذا بسیاری از معدوم سازی های طیور به دلیل آنفلوآنزا نبوده، بلکه به منظور پیشگیری از وقوع بیماری بوده است.
فضایی با اشاره به ارتباط موثر سازمان دامپزشکی کشور با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: براساس توافقی که با صندوق بیمه محصولات کشاورزی به عمل آمده، در صورت مشاهده موارد مشکوک، تلفات غیرعادی و یا آلودگی در طیور امر معدوم سازی صورت می گیرد و خسارات وارده از سوی این صندوق پرداخت و تامین می شود.
وی با اعلام اینکه امسال موارد مشکوک به بیماری آنفلوآنزا در پرنده های وحشی و بومی گزارش نشده است، افزود: روستائیان به منظور جلوگیری از تماس پرنده های بومی با پرنده های مهاجر که شاید ناقل بیماری باشند، باید طیور بومی خود را در قفس نگهداری کنند، البته تغییر الگوی نگهداری برای آنان مشکل است ولی انجام این کار در استانهای شمالی کشور موفق بوده است.
مدیرکل دفتر بهداشت و بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی کشور اظهارداشت: در حال حاضر بسیاری از استانهای کشور دارای توان تشخص فوری بیماری درمحل هستتند.