عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بخش مهمی از گرانیهای اخیر مرغ و تخم مرغ را مربوط به ضعف در حوزه نظارت بر توزیع، نهاده فروشی و فروش مرغ تولیدی در بازارهای آزاد دانست...
به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران به نقل از تهران نیوز ذبیحاله اعظمی با تشریح مشکلات کمبود نهاده های دام و طیور در کشور اظهار داشت: یکی از مشکلات سامانه بازارگاه نهادههای کشاورزی این است که متقاضیانی که در این سامانه برای دریافت نهاده ثبت نام میکنند بین یک تا سه ماه برای دریافت نهادههای خود باید منتظر بمانند و این امر سبب نارضایتی تولیدکنندگان شده است.
وی با اشاره به برگزاری جلساتی در کمیسیون کشاورزی در خصوص بررسی این مشکلات افزود: در آخرین جلسهای که در این مورد برگزار شد براساس بررسیهای انجام شده مقرر شد هم تخم مرغ نطفه دار و هم جوجه یک روزه به کشور وارد شود و برای تنظیم بازار مقداری هم گوشت مرع منجمد وارد بازار شود.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درمورد کمبود نهادههای دامی نیز بیان داشت: در حال حاضر دامداران نیز در مورد تأمین جو و ذرت ناراضی هستند و باید منتظر بود تا جلسه هفته آینده کمیسیون کشاورزی که از مسئولان مرتبط برای پیگیری بیشتر دعوت میشود تا مشخص شود این کمیسیون چه دستور کاری در نظر دارد.
وی مشکل نوسان قیمت مرغ و تخم مرغ را ضعف مدیریت دانست و توضیح داد: در بررسیهای صورت گرفته و به اذعام مرغداران و تولیدکنندگان مشخص شد که اشخاصی نهادهها را به قیمت دولتی دریافت میکنند و بعد بدون اینکه جوجه ریزی کنند آنها را در بازار آزاد میفروشند بنابراین برای بستن راه فرار این افراد، کمیسیون کشاورزی مکلف کرده تمامی واحدهای تولیدی و مرغداریها بعد از تولید به صورت پرنده شمار یعنی به میزانی که نهاده دریافت کردهاند به همان میزان هم مرغ و گوشت تحویل بدهند.
اعظمی کمبود واحدهای مرغداری در برخی استانهای کشور را از دیگر دلایل گرانیهای اخیر در برخی استانها دانست و گفت: برخی استانها واحدهای مرغداری بسیار کمی دارند از جمله جنوب استان کرمان که تنها قادر به تأمین 20 درصد از مرغ مورد نیاز خود است از سویی اقدام خوبی که از سوی جهاد کشاورزی انجام گرفت صدور مجوزهای لازم برای راه اندازی واحدهای مرغداری جدید در برخی استانها بود تا از این طریق بتوانند بخشی از نیاز استان خود را تأمین کنند.
وی به تفاوت قیمت مرغ از استانی به استان دیگر اشاره و بیان کرد: بخشی از اشکال کار این است که مرغ بعد از کشتارگاه به جای اینکه وارد بازار شود و به دست مصرف کننده نهایی برسد به دست دلال میرسد و به استانهای متقاضی میرود و در آنجا یک کامیون مرغ تا 100 میلیون تومان از یک استان به استان دیگر تفاوت قیمت دارد که رفع این مشکلات ضرورت نظارت بیشتر را اثبات میکند که یکی از اساسی ترین مشکلات در این راستا ضعف نظارت لازم است.