صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

کاهش ۲۵ درصدی تولید مرغ
داخلی
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه مرغدار بیش از یک سوم از نهاده مورد نیازش را از بازار آزاد تهیه می‌کند، از کاهش ۲۵ درصدی مرغ گوشتی در کشور خبر داد...


به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران داستان تکراری افزایش قیمت در یکی از کالاهای اساسی و پرمصرف سبد خانوار، که باز هم مربوط به نرخ مرغ است این روزها با چند نرخ متفاوت در بازار عرضه می‌شود. 
 
هنوز یک ماه از اعلام نرخ مصوب توسط ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و نویدهای مربوط به بهبود وضعیت بازار مرغ و تخم‌مرغ نگذشته است، اما ظاهراً  این بهبود وضعیت تا وضعیت مطلوب فاصله دارد و سرعت بهبود بازار مرغ و تخم‌مرغ بسیار کمتر از سرعت افزایش قیمت این کالاهاست.
 
از طرفی دو نرخی بودن نهاده‌های خوراکی طیور تاثیر خود را بر محصولات تولیدی مرغداری‌ها گذاشت و این کالاها نیز در بازار با نرخ‌های متفاوتی عرضه می‌شود به طوری که نرخ مرغ در میادین میوه و تره‌بار با فروشگاه‌ها و دیگرخرده‌فروشان متفاوت است.
 
حبیب اسدالله نژاد درخصوص وضعیت تولید مرغ گوشتی در کشور گفت: تولید نسبت به گذشته با کاهش روبرو شده است، در حال حاضر هم جوجه ریزی حدود ۱۰ درصد کمتر شده است و هم به دلیل پایین آمدن سن کشتار، از نظر وزنی بیش از ۱۵ درصد کاهش تولید داریم.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه گرانی قیمت نهاده‌ها و همینطور سختی و دشواری تهیه آن برای واحد‌های تولیدی باعث شده تا سن کشتار پایین‌تر بیاید و مرغ با سن و وزن کمتر راهی بازار شود، افزود: متوسط سن کشتار ۴۵ روز بوده است، اما با توجه به شرایط فعلی اکثر واحد‌ها سن کشتار را به کمتر از ۴۲ روز کاهش دادند که این باعث شده تا وزن هر قطعه مرغ از محدوده ۲ کیلو و ۸۰۰ گرم تا سه کیلو به ۲ کیلو و ۳۰۰ تا ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم کاهش پیدا کند.

به گفته اسدالله نژاد توزیع نهاده‌های دامی در بازارگاه نسبت به گذشته ۲۰ درصد رشد داشته است، ولی هنوز هم واحد‌های تولیدی تنها ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز خود را از طریق این سامانه تهیه می‌کنند که همان هم با تاخیر در تامین و بارگیری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه مرغدار باید برای ۲۵ تا ۳۰ روز از دوره ۴۰-۴۲ روزه تولید، نهاده مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کند تصریح کرد: تولیدکننده تنها ۱۲ الی ۱۵ روز، نهاده خود را با قیمت دولتی و از طریق بازارگاه تامین می‌کند آن هم زمانی که مرغدار بخش اعظم تولید خودش را با دان آزاد گذرانده است.

با توجه به توضیحات نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور برای تولید هر قطعه مرغ در هر دوره تولید حدود ۴.۵ کیلو نیاز است که در حال حاضر کمتر از سه کیلو از این مقدار نهاده با قیمت دولتی در اختیار مرغدار قرار می‌گیرد و مرغدار باید بقیه نهاده را از بازار آزاد تهیه کند.
این در حالی است که قیمت مصوب ۱۴ هزار و‌۴۰۰ تومان برای هر قطعه مرغ زنده درب مرغداری و نرخ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان برای مصرف کننده درصورت تهیه صد درصد نهاده با نرخ مصوب دولتی مورد تأیید مرغداران است، ولی با توجه به گفته‌های اسدالله نژاد در خصوص تامین بخشی از نهاده‌های خوراکی از بازار آزاد و افزایش هزینه تمام شده تولید، هر قطعه مرغ زنده درب مرغداری در بازار آزاد با قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان تا هجده هزار تومان داد و ستد می‌شود که این افزایش قیمت بر روی قیمت مصرف کننده نیز تاثیر خواهد داشت.

اسدالله‌نژاد، موضوع نقدینگی تولیدکنندگان را به عنوان مشکل دیگر مرغداران نام برد و گفت: در حال حاضر مرغدار باید برای یک دوره تولید، دو برابر سرمایه معمول را داشته باشد چراکه به علت تاخیر در تامین نهاده دولتی هم باید معادل یک دوره نهاده دولتی خرید کند هم نهاده از بازار سیاه تهیه کند بنابراین لازم است در کنار اصلاح روند توزیع و ایجاد یک نظام توزیع مناسب، کامل و به موقع، برای نقدینگی واحد‌ها نیز راه حلی را در نظر گرفت تا از ایجاد اختلال و کاهش در تولید جلوگیری شود.
 
آن‌چه مشخص است این است که بهبود وضعیت تولید مرغ بستگی به توزیع مناسب و کامل نهاده دامی به نرخ مصوب دولتی دارد که با توجه به اینکه این کالا‌ها تنها با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شوند دونرخی بودن این کالا‌ها و ایجاد بازار آزاد برای نهاده‌های خورکی دام و طیور جای تامل دارد و نشان دهنده نشتی در سیستم واردات و یا توزیع است.

منبع: میزان
ارسال شده در مورخه : شنبه، 1 آذر، 1399 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 6,365
بازدید ديروز : 9,641
تبلیغات


 

 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir