جعفریان گفت: افزایش قیمت اخیر جوجه یک روزه اگر در ماه های پایانی سال، مرغداریها با بیماری و مشکلات خاصی مواجه نشوند، تأثیری بر قیمت مرغ در بازار شب عید نخواهد داشت و شاید...
به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران رئیس اتحادیه مرغداران استان اصفهان با اشاره به افزایش سه میلیونی حجم جوجه ریزی در دیماه ۹۸، گفت: افزایش قیمت اخیر جوجه یک روزه اگر در ماه های پایانی سال، مرغداریها با بیماری و مشکلات خاصی مواجه نشوند، تأثیری بر قیمت مرغ در بازار شب عید نخواهد داشت و شاید نرخ مرغ کاهش نیز پیدا کند.
فرهاد جعفریان با اشاره به افزایش قیمت جوجه یکروزه، اظهار کرد: قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور برای فروش جوجه یک روزه به مرغداران، دو هزار و ۵۵۰ تومان بوده اما افزایش قیمت این محصول موجب شده تا نرخ کنونی آن از چهار هزار و ۸۰۰ تومان تا پنج هزار تومان متغیر باشد.
وی افزود: افزایش قیمت جوجه یک روزه بر اساس مصوبه تنظیم بازار کشور صورت نگرفته و غیرقانونی بوده است.
رئیس اتحادیه مرغداران استان اصفهان با اشاره به مکاتبات این نهاد با دستگاههای ذیربط برای کنترل قیمت جوجه یک روزه، تصریح کرد: با همه دستگاههای ناظر بر روند معاملات در بازار، نامه نگاری کردهایم و درخواست داریم قیمت جوجه یک روزه کاهش پیدا کند؛ تاکنون پاسخی به اتحادیه ارسال نشده اما به نظر میرسد دستگاههای دولتی قادر به جلوگیری از افزایش قیمت این محصول نیستند.
جعفریان اضافه کرد: سازمان صمت استان و تعزیرات حکومتی برای پیگیری و جلوگیری از افزایش قیمت جوجه یک روزه از مرغداران سند و فاکتور خرید میخواهند و این در حالی است که فروشندگان جوجه یک روزه، قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور را در فاکتورهای خود درج میکنند تا مدرکی مبنی بر گران فروشی خود در دست مرغداران نداشته باشند اما قیمت دلخواه را از مشتری دریافت میکنند.
وی ادامه داد: اگر مرغداران موفق به شکایت حقوقی از فروشندگان جوجه یک روزه شوند نیز فروشندگان و فعالان این صنف در فصل بعدی جوجه ریزی، مرغدار شاکی را تحریم کرده و معاملهای با او انجام نمیدهند، بر این اساس شکایت منجر به ورشکستگی فرد خواهد شد.
رئیس اتحادیه مرغداران استان اصفهان با بیان اینکه نظارت و کنترل قیمت جوجه یک روزه مورد نیاز مرغداران بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است، خاطر نشان کرد: بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار استان و کشور، قیمت هر عدد جوجه یک روزه باید دو هزار و ۵۵۰ تومان باشد، هر کیلو ذرت به عنوان نهاده دامی، یک هزار و ۳۵۰، هر کیلو سویا دو هزار و ۵۰۰ تومان به فروش برسد و قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم برای مصرف کننده نیز باید ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان باشد.
جعفریان افزود: بی شک تغییر هرکدام از مؤلفهها و زیرمجموعههای تعیین نرخ مرغ، موجب نوسان قیمت نهایی این محصول در بازار برای مصرف کننده میشود. سویا به عنوان یکی از شاخص ترین نهادههای دامی در یک سال گذشته تغییر قیمت قابل توجهی را تجربه نکرده اما ذرت به دلیل وجود برخی از مشکلات در روند بارگیری و ارسال افزایش قیمت داشته است.
وی یادآور شد: بی شک اگر تا بازه زمانی خرید و فروش در بازار شب عید، افزایش قیمتی از سوی ستاد تنظیم بازار کشور برای مرغ مصوب نشود، مرغداران با مشکل مواجه خواهند شد.
منبع: ایمنا