چهارآئین گفت: ۱۴۰ میلیون قطعه نیز در بهمن ماه جوجه ریزی میشود که بخش عمدهای از این جوجهها وارد سالنهای پرورش شدند که با این میزان جوجه ریزی به هیچ عنوان نگرانی برای تامین مرغ پایان سال ...
به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی گفت: ۱۴۰ میلیون قطعه نیز در بهمن ماه جوجه ریزی میشود که بخش عمدهای از این جوجهها وارد سالنهای پرورش شدند که با این میزان جوجه ریزی به هیچ عنوان نگرانی برای تامین مرغ پایان سال نخواهیم داشت.
مصرف گوشت مرغ در کشور به دلیل کیفیت مناسب و همچنین قیمت مناسب نسبت به گوشت قرمز در کشور طرفداران زیادی دارد و همواره تقاضا برای آن در کشور وجود دارد و به دلیل همین استقبال زیاد، صنعت مرغداری در کشور از نظر کمی توسعه زیادی پیدا کرده است.
این توسعه به گونهای است که بدون سیاست گذاری، برنامه ریزی مجوزهای زیادی برای احداث این واحدها صادر شده است به گونهای که چالشهای زیادی را پیش روی این صنعت قرار داده است.
در حال حاضر عدم توسعه بازارهای صادراتی موجب شده تولیدات این صنعت بیش از نیاز مصرفی کشور بوده و به همین دلیل تولیدکنندگان در حال متضرر شدن هستند.
برای بررسی بیشتر چالشها و راهکارهای برون رفت صنعت مرغ از شرایط فعلی با برومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی به گفتوگو پرداختیم که جزئیات آن را در ذیل میخوانید.
چهارآیین، عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی گفت: یک زیرساختی در داخل کشور داریم برای تولید گوشت مرغ که در بدبینانهترین وضع موجود ۱.۵ برابر نیاز داخل توان تولید گوشت مرغ داریم از این نظر یک وضعیت فوقالعاده در کشور وجود دارد، ببینید در جهان سالانه حدود ۱۲۰ میلیون تن گوشت مرغ تولید میشود که حداکثر ۱۲ میلیون تن توسط کشورهای تولید کننده به کشورهای دیگر صادر میشود.
در کشور حداقل ۱.۵ برابر نیاز داخل توان تولید داریم بنابر این سهم کشور در ۱۲ میلیون تنی که تجاری میشود میتواند بسیار بالا باشد، در بدبینانهترین حالت میتوانیم ۲ میلیارد دلار ارز وارد کشور کنیم که با سیاستها و برنامه ریزیهای غلط آن را تبدیل به یک تهدید کردیم. به دلیل اینکه مرغداران در حال ضرر هستند. یک زیرساخت بسیار قابل ملاحظهای ایجاد کردیم، اما در آن سیاست گذاریهای مرتبط با صادرات همگام با این ظرفیت سازی پیش نرفتیم. همین کشورهای همسایه از افغانستان تا عمان را در نظر بگیریم بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن مرغ نیاز دارند که یک میلیون تن مازاد تولید را صادر کنیم.
اما در حال حاضر ۵۰ هزار تن صادر میکنیم برای اینکه ناگهان تصمیم میگیریم که صادرات را ممنوع کنیم و فکر میکنیم با اینکار قیمت کنترل میشود. در حالی که در جایی که بازار رقابتی داریم، مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین کننده نهایی قیمت است، از شهریور ۹۷ تا کنون ۴ مرحله صادرات ممنوع و رفع ممنوعیت شده این تصمیم خلق الساعه و ناگهانی به پیکره این صنعت آسیب وارد میکند و موجب میشود بازارهای هدف نسبت به صادرکنندگان ایرانی بی اعتماد شوند و به تصور اینکه ایران سیاست باثباتی در امر صادرات گوشت مرغ ندارد، نیاز خود را از جای مطمئن تری مثل ترکیه حتی با کیفیت پایینتر از ایران تامین میکند و بازارها را اینگونه از دست میدهیم.
وضعیت تامین مرغ برای عید چگونه است؟
وی افزود: ۱۳۰ میلیون قطعه در دی ماه جوجه ریزی شده و ۱۴۰ میلیون قطعه نیز در بهمن ماه جوجه ریزی میشود که بخش عمدهای از این جوجهها وارد سالنهای پرورش شدند که با این میزان جوجه ریزی به هیچ عنوان نگرانی برای تامین مرغ پایان سال نخواهیم داشت.
در سال گذشته در دو ماه پایان سال بهمن و اسفند با ۱۱۲ میلیون جوجه ریزی روزانه به ۷ هزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ رسیدیم، اما امسال با ۱۴۰ میلیون جوجه ریزی حدود ۷۰ هزار تن مازاد تولید خواهیم داشت.
چهارآیین گفت: مصرف روزانه بین ۶ هزار تن تا ۶۵۰۰ تن در ۱۰ ماهه اول سال و چیزی حدود ۷ هزار تا ۸ هزار تن در دو ماهه پایان سال مصرف روزانه گوشت مرغ است، مخصوصا در نیمه دوم اسفندماه تقاضا روزانه تا مرز ۷۵۰۰ تا ۸ هزار تن میرسد.
وی ادامه داد: به رغم همه انتقاداتی که از دولت در زمینه مدیریت تولید، وجود دارد، اما در مورد تامین کنجاله سویا و ذرت مشکلی نداریم هرچند شاید قیمت افزایش یابد، اما به اندازه کافی نهادهها خریداری، ذخیره و به استانها حمل شده است.
منبع: میزان