صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

شروع خوب در پرورش جوجه‌های گوشتی
مهندس وحید تقی زاده

  شروع خوب در پرورش جوجه‌های گوشتی


  پرنده‌ها همانند جانوران خونگرم تلاش می‌کنند دمای بدن خود را نسبتاً ثابت نگه دارند. برخلاف پرندگان بالغ، جوجه‌های جوان نمی‌توانند به خوبی دمای بدن خود را در یک حد ثابت نگه دارند، لذا دمای بدن جوجه‌ها تحت تأثیر دمای محیط قرار می‌گیرد. در واقع جوجه بطور کامل نمی‌تواند تا سن دو هفتگی دمای بدن خود را تنظیم کند (بعلت عدم تکامل سیستم تنظیم دمای بدن). بنابراین نقش مرغدار در تأمین دمای مناسب برای جوجه‌ها بسیار بارزتر می‌شود. اگر سالن خیلی سرد باشد، دمای بدن جوجه نیز کم شده که می‌تواند به رشد جوجه آسیب وارد کرده وحساسیت آنها را به بیماری افزایش دهد. و اگر هوای سالن خیلی گرم باشد، دمای بدن جوجه نیز بالا می رود و سبب از دست دادن آب بدن (Dehydration) می‌شود.

هرچه سن جوجه پائین تر باشد، سیستم تنظیم دمای بدن آن ناقص‌تر است. بنابراین انتظار می‌رود که جوجه یکروزه به سرد بودن دمای سالن بسیار حساس باشد. مطالعات نشان می دهد که در معرض قرار گرفتن کوتاه مدت جوجه ها با دماهای پائین می‌تواند اثرات زیان‌بار بلند مدت روی عملکرد تولیدی آنها داشته باشد و کاهش وزن بدن، افزایش ضریب تبدیل غذایی و افزایش حساسیت به بیماریها را بدنبال داشته باشد.

برای کسب حداکثر عملکرد تولیدی پرنده، دمای بستر در هنگام جوجه‌ریزی باید حدود 29 درجه سانتی‌گراد باشد. دمای کف خیلی مهمتر از دمای هوا است. جوجه یکروزه حدود 5 سانتی‌متر قد دارد و دمای هوا در این ارتفاع متاثر از دمای کف است. در سالنهایی که قبل از جوجه‌ریزی به خوبی گرم نشده‌اند خیلی دور از انتظار نیست که نقاطی روی کف را یافت که دمای آن حدود پنج درجه سانتی‌گراد از دمای هوای  ارتفاع حدود یک متر کمتر باشد. حتی در بهترین سالنهای مرغداری نیز دمای بستر حدود 1 تا 5/1 درجه سانتی‌گراد پائین‌تر از دمای هوای ارتفاع یک متری است. بدتر اینکه وقتیکه جوجه‌ها روی بستر سرد نشسته‌اند مقدار قابل توجهی از دمای بدن خود را از طریق پاهایشان از دست می‌دهند. بنابراین حتی اگر سالن گرم به نظر برسد نیز جوجه‌ها ممکن است سرما بخورند چون ما و دماسنج‌ها و همچنین ترموستات‌ها دمای چند وجب بالاتر از کف را حس می‌کنیم. ولی جوجه‌ها دمای کف سالن را احساس می‌کنند.

عامل دیگری که در تأمین آسایش جوجه باید به آن توجه کرد رطوبت بستر است. بستر مرطوب سردتر از بستر خشک است و جوجه‌ایی که روی بستر مرطوب می نشیند مانند اینست که روی یک پد تبخیری بزرگ نشتسته است. با تبخیر شدن آب از بستر حرارت بستر صرف تبخیر می‌شود و موجب سرد شدن دمای بستر می‌شود. برای به حداقل رسانیدن استرس سرمایی باید از مرطوب شدن بستر قبل از استفاده در سالن مرغداری جدا پرهیز کرد و در صورت مرطوب بودن بستر مدت زمان گرم کردن سالن قبل از جوجه‌ریزی را دو برابر کرد.

مشاهده متن کامل مقاله به آدرس  Maghale 94  مراجعه نمایید .

جهت ذخیره فایل با راست کلیک کردن روی لینک و انتخاب گزینه ...Save As Target آن را دریافت نمایید.

جهت مشاهده فایل مقالات به برنامه Acrobat Reader نیازدارید.

جهت مشاهده مقالات به صورت pdf چهل ثانیه منتظر بمانید.

© کپی رایت توسط bankpoultry مرکز اطلاع رسانی طیور ایران (کلیه حقوق مادی و معنوی مربوط و متعلق به این سایت است.)
برداشت مقالات فقط با اجازه کتبی و ذکر منبع امکان پذیر است.

نوشته شده در تاریخ: 1390/2/1 (3195 مشاهده)

[ بازگشت ]
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 7,429
بازدید ديروز : 44,602
تبلیغات


 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir