تولید مرغ سایز راهی برای صادرات
تاریخ : پنجشنبه، 3 اسفند، 1402
موضوع : داخلی


اسداله نژاد فرهنگ سازی مرغ سایز را یکی دیگر از ابزارهای صادرات دانست و گفت: تولید مرغ سایز، هزینه تمام شده تولید را ۸ تا ۱۰ درصد کاهش می‌دهد، از این رو فرهنگ سازی برای تولید مرغ سایز باید در دستور کار قرار بگیرد...


به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان حبیب اسداله نژاد کارشناس صنعت طیور گفت: با توجه به قیمت تمام شده بالای تولید، صادرات نداریم چراکه با احتساب ۱.۶ تا ۱.۷ دلار قیمت جهانی و مسئله بازگشت ارز به سامانه نیما، نرخ هرکیلو مرغ صادراتی ۵۰ هزارتومان تمام می‌شود، درحالی‌که قیمت تمام شده تولید بالاتر از این رقم است. با توجه به هزینه تمام شده تولید، امکان رقابت با رقبا در بازارهای هدف وجود ندارد، از این رو مازاد تولید باید تنها توسط پشتیبانی امور دام جمع آوری شود.

اسداله نژاد ادامه داد: تجربه سنوات قبل نشان داده که پشتیبانی امور دام مرغ را با قیمت نازلی از سطح بازار جمع آوری کرده است که براین اساس جوجه ریزی بالاتر از ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون قطعه به دلیل بحث مازاد تولید ظلم در حق مرغداران است. بعداز اصلاح نظام یارانه، مازاد تولید داشتیم که با این وجود تولیدکنندگان زیان های سنگینی را متحمل شدند که این امر منجر به خروج مرغداران از چرخه تولید می‌شود و کار به جایی می‌رسد که همانند سال گذشته مرغداران از مردم تقاضای ذخیره سازی مرغ را داشته باشند.

او با بیان اینکه پتانسیل تولید ماهانه ۱۶۰ میلیون قطعه مرغ در کشور وجود دارد، گفت: یک مقطعی همین میزان تولید جوجه یکروزه داشتیم که بی‌تدبیری‌ها موجب شد تا پتانسیل تولید از بین برود و به عنوان واردکننده جوجه مطرح شویم.

اسداله نژاد با اشاره به راهکارهای صادرات مازاد مرغ به بازارهای هدف افزود: بعد از اصلاح نظام یارانه باید تسهیلات ارزان قیمت به واحدهای مرغداری داده می‌شد تا آن‌ها در راستای کاهش هزینه‌های تولید نسبت به تجهیز و نوسازی واحدها اقدام کنند؛ چراکه این امر قیمت تمام شده تولید را ۱۰ درصد کاهش می‌دهد.

کارشناس صنعت طیور، فرهنگ سازی مرغ سایز را یکی دیگر از ابزارهای صادرات دانست و گفت: تولید مرغ سایز، هزینه تمام شده تولید را ۸ تا ۱۰ درصد کاهش می‌دهد، از این رو فرهنگ سازی برای تولید مرغ سایز باید در دستور کار قرار بگیرد.

هم اکنون تولیدکنندگان طی سال ۳ دوره تا ۳.۵ دوره جوجه ریزی در واحدهای مرغداری دارند که اگر همانند دیگر کشورها میزان دوره جوجه ریزی به پنج دوره افزایش یابد و از طرفی تولید مرغ سایز در دستور کار قرار گیرد، امکان صادرات مستمر و پایدار به بازارهای هدف وجود دارد. کما اینکه بنابر سیاست وزارت جهاد در سه ماه پایانی سال جوجه ریزی از ۱۵۰ میلیون قطعه فراتر رفته که این امر به سبب مازاد تولید نیازمند جمع آوری مرغ از سطح بازار توسط پشتیبانی امور دام یا صادرات است. هرچند صادرات مرغ نیازمند ابزار و زیرساخت‌های لازم است.







منبع این مقاله : bankpoultry مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
http://bankpoultry.ir

آدرس این مطلب :


INP_Nuke © IranNuke.com