میزان جوجه‌ریزی در دی ماه‌ رکورد می‌زند
تاریخ : شنبه، 30 دی، 1402
موضوع : داخلی


ابراهیمی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما اصرار بر قیمت‌های مصوب است، افزود: قیمت دستوری، برنامه ریزی را برای تولید دچار مشکل می‌کند به طوریکه نرخ کنونی ۷۸ هزار تومان به تولید کننده آسیب می‌زند...


به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی ابراهیمی گفت: برآوردها حاکی از آن است که جوجه‌ریزی دی ماه تا پایان سال ۱۵۰ میلیون قطعه باشد که این میزان بی‌سابقه است.

علی ابراهیمی گفت: هم اکنون نرخ مصوب هرکیلو مرغ ۷۳ هزار تومان است و این نرخ به گونه‌ای تعیین شد که اگر تا ۷ درصد قیمت نهاده تغییر داشت، این نرخ باید ثابت بماند و در صورت نوسان بیشتر، تغییرات متناسب با آن باید داشته باشیم.

به گفته او، امسال قیمت جهانی کنجاله سویا از ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان به ۲۰ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش پیدا کرد که براین اساس نرخ تمام شده تولید افزایش یافته است.

ابراهیمی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما اصرار بر قیمت‌های مصوب است، افزود: قیمت دستوری، برنامه ریزی را برای تولید دچار مشکل می‌کند به طوریکه نرخ کنونی ۷۸ هزار تومان به تولید کننده آسیب می‌زند، لذا هرکیلو مرغ گرم برمبنای هزینه های تولید باید حدود ۸۵ تا ۸۶ هزار تومان باشد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه ظرفیت جوجه ریزی ما تا پایان سال بی سابقه است، گفت: تاکنون سابقه ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی را نداشته ایم. 

او ادامه داد: با توجه به حجم بالای تولید، خرید مرغ توسط پشتیبانی امور دام به منظور ذخایر استراتژیک یا زمینه سازی برای صادرات به منظور مدیریت بازار باید انجام شود تا مرغدار دچار آسیب نشود.

ابراهیمی با بیان اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، گفت: خرید حمایتی مرغ، عدم عرضه گوشت منجمد در بازار و همچنین عدم واردات مرغ گرم می‌تواند بازار را به تعادل برساند، در غیراین صورت واردات مرغ گرم و توزیع مرغ منجمد آسیب جدی به تولید داخل می‌زند.

او با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری آسیب به تولید داخل می‌زند، گفت: در حال حاضر اصلی‌ترین راهکار برای تنظیم بازار خروج اقتصاد از فضای رانتی و دخالت دولت در امر قیمت گذاری دستوری است و به عبارتی آزادسازی صنعت طیور و قیمت گذاری بر مبنای مکانیزم عرضه و تقاضا راهکار اساسی برای جلوگیری از نوسانات قیمت محسوب می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بنابر آمار در آذرماه ۱۴۴ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و پیش بینی می‌شود که تا پایان دی جوجه ریزی به ۱۵۰ میلیون قطعه برسد که آثار این افزایش جوجه ریزی‌ها طی روز‌های اخیر تاثیر خود را در بازار گذاشته به طوریکه روند قیمت کاهشی شده است و همواره نگران زیان مرغداران و ایجاد اختلال در بازار هستیم.

ابراهیمی گفت: طی ماه های اخیر روند جوجه ریزی‌ها به طور چشمگیری افزایش یافته است که علت آن ناشی از نزدیک شدن به ایام پایانی سال و بهبود تامین نهاده‌های دامی است که دیگر مرغداران نگرانی از حیث تامین ذرت و کنجاله سویا ندارند.







منبع این مقاله : bankpoultry مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
http://bankpoultry.ir

آدرس این مطلب :


INP_Nuke © IranNuke.com