صفحه اصلی  •  فهرست قیمتها  •  راهنمای جامع مرغداری  •  دانلود فیلمهای آموزشی  •  تماس با ما  •  درباره ما  
 
سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران شامل اخبار روز صنعت دام و طیور * قیمت جوجه یکروزه ، مرغ زنده ، تخم مرغ ، ذرت ، سویا ، گندم * مقالات علمی دام و طیور * اطلس رنگی بیماری های دام و طیور * فیلم های آموزشی دام و طیور * گالری تصاویر نژادهای مرغ و خروس ، بوقلمون ، شترمرغ ، بلدرچین ، کبک * بانک اطلاعات صنعت دام و طیور ایران
قیمت نهاده های مرغداری
بانک اطلاعات صنعت طیور
پروژه های علمی و آموزشی
برنامه سایت
تبلیغات

 


 





شرکت دانش بنیان ویوان

خروج آرام ایران از بازارهای اقتصادی کشورهای همسایه
داخلی
نبی پور گفت: در حالی که سال گذشته میزان صادرات تخم مرغ به دو کشور عراق و افغانستان ۹۴ هزار تن بود امسال این میزان از ابتدای به ۱۴ هزار تن رسیده است که علت این موضوع را...


به گزارش مرکز اطلاع رسانی طیور ایران میزان صادرات ایران به کشورهای همسایه برای تولیدکنندگان داخلی نگران کننده شده است؛ تفاوتی هم ندارد موضوع صادرات سیمان باشد یا فولاد یا حتی مواد غذایی. در گزارشی که هفته قبل منتشر کرد، نشان داد که چگونه تغییر تعرفه‌های تجاری عراق و افغانستان باعث کاهش صادرات به این کشور شد. مشابه این اتفاق در بخش مواد غذایی افتاد و این بار عراق واردات تخم مرغ به این کشور را ممنوع اعلام کرد.

تا سال گذشته آمار صادرات تخم مرغ ایران به دو کشور همسایه عراق و افغانستان چیزی در حدود ۹۴ هزار تن بود. این رقم از ابتدای سال به ۱۴ هزار تن رسیده است؛ این یعنی در خوشبینانه ترین حالت اگر دو برابر شش ماهه نخست نیز صادرات انجام شود، باز هم میزان صادرات به حدود ۰۴ هزار تن خواهد رسید؛ کمتر از نصف میزان صادرات در سال گذشته!

از سوی دیگر سازمان پشتیانی امور دام، هر کیلو تخم مرغ را به قیمت ۵ هزار و ۵۰۰ تومان از مرغداران می‌خرد و با توجه به قیمت فروش دربازار، تولید کنندگان چندان تمایلی با معامله با جهاد کشاورزی ندارند و به دنبال آن هستند میزان مازاد تولید خود (بیشتر از نیاز مصرف بازار داخلی) را صادر کنند.

ممنوعیت صادرات تخم مرغ ایران در حالی اتفاق افتاده که ترکیه با واردات تخم‌ مرغ از طریق کردستان عراق قیمت محصول ایران را شکسته و عملا انحصار این بازار به دست همسایه‌های ترک افتاده است. پیش از این در ماجرای تحریم قطر، ترکیه به سرعت توانست بازار مواد غذایی قطر را در دست بگیرد و بیشترین میزان صادرات را از آن خود کرد. در آن دوره همزمان با اعلام تحریم‌ها، سفارت ترکیه در قطر دست به کار شد و با هماهنگی تاجران ترک توانست بازار قطر را در اختیار بگیرد. همزمان با این اتفاق دولت ایران تازه در پی برنامه‌ریزی برای ورود به بازار قطر پس از تحریم این کشور بود و طبیعی بود جلسات اساسا نالازم «اتاق فکر» با هدف «ارتقای سطح کیفی فلان موضوع»! نمی‌توانست در مقابل اقدام عملی رقیب همسایه فایده‌ای برای ایران داشته باشد. اتفاق مشابه در بازار صادرات تخم مرغ برای ایران تکرار شده است.

جالب اینکه که علاوه بر ترکیه، کشورهای دیگر نیز وارد بازار شده‌اند و توانستند در رقابت از ایران پیشی بگیرند؛ فرزاد طلاکش دبیر کانون سراسری انجمن صنفی مرغ تخم گذار می‌گوید اوکراین هم در رقابت از ایران پیشی گرفته و چون نرخ تخم مرغ صادراتی اوکراین به عراق به مراتب پایین‌تر از نرخ تخم مرغ ایران است، این کشور نیز توانست ایران را از میدان به در کند. اوکراین پیش از این تخم مرغ تولیدی خود را به روسیه صادر می‌کرد اما با تغییر شرایط ترجیح داد عراق را به عنوان بازار هدف خود برگزیند. همین اتفاق‌ها کافی بود تا ایران هفتاد درصد بازار عراق را از دست بدهد. ‏

ناصر نبی پور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران می‌گوید: در حال حاضر مازاد تخم مرغ در داخل داریم که این مازاد تولید باید به کشورهای دیگر صادر شود، اما به دلیل مشکلات در روابط تجاری با کشور‌های دیگر، صادرات به کشور‌های دیگر به شدت محدود شده است.

او ادامه می‌دهد: در حالی که سال گذشته میزان صادرات تخم مرغ به دو کشور عراق و افغانستان ۹۴ هزار تن بود امسال این میزان از ابتدای به ۱۴ هزار تن رسیده است که علت این موضوع را ممنوعیت واردات تخم مرغ از سوی دولت عراق بوده است. عراق برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی خود، واردات تخم مرغ را ممنوع کرد و تمام مرزها را برای صادرات ایران بست.

نبی پور می‌گوید: قیمت یک شانه ۳۰ تایی تخم مرغ در عراق ۵۰ هزار تومان است و در ایران بین ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان است، در حالی که میزان تولیدات در عراق کمتر از ایران است باز هم وارداتی صورت نمی‌گیرد و دولت عراق اجازه هیچگونه صادراتی به ایرانی‌ها نمی‌‌دهد.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران ادامه می‌دهد: با توجه به تغییر قوانین در عراق و افغانستان به نظر می‌رسد این دو کشور دیگر مقصد صادراتی مناسبی برای ما نیستند و باید صادرات به سایر کشور‌ها را در اولویت قرار داد. در این شرایط این نیاز وجود دارد که رایزنان اقتصادی وزارت امور خارجه با گسترش ارتباط با رایزنان کشور‌های دیگر شرایط را برای صادرات مازاد محصولات داخلی فراهم کنند.

نبی پور می‌گوید: ایران سالانه توان تولید ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن تخم مرغ را دارد و ۲۵۰ هزار تن آن مازاد تولید است و باید برای این مجموعه برنامه ریزی صادراتی بهتری داشت.

منبع: رویداد 24

ارسال شده در مورخه : یکشنبه، 21 مهر، 1398 توسط serinews


بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .
گالری تصاویر طیور
تصاویر نژاد مرغ و خروس
تصاویر نژاد بوقلمون
تصاویر نژاد شترمرغ
تصاویر نژاد اردک
تصاویر نژاد بلدرچین
تصاویر نژاد قو
تصاویر نژاد طاووس
تصاویر نژاد کبک
تصاویر نژاد غاز
تصاویر نژاد قرقاول
تصاویر نژاد مرغ شاخدار
تصاویر نژاد کبوتر
هزاران تصاویر بزرگ طیور
مشخصات کاربران
بازدید امروز : 6,939
بازدید ديروز : 44,602
تبلیغات


 


نماد اعتماد


 تبلیغات در سایت مرکز اطلاع رسانی طیور ایران
اين پايگاه به هيچ گروه ياسازماني وابسته نيست
Copyright 2007-2008 : info@bankpoultry.ir